Nascar racer justin boston heads till daytona för bitpay

NASCAR XFINITY Series - Full Race - Hisense 4K TV 300 (Maj 2019).

Anonim

Imponerad du med hur snabbt Bitcoin har zoomat in i den offentliga medvetandet under de senaste åren? Tja, det är snabbt, och då finns det Justin Boston snabbt . Det är den snabba typen som innebär att man kör ett motorfordon som inte är ett plan upp till 201 mil per timme på ett tävlingsspår, där han vanligtvis medeltal någonstans mellan 173-177 miles i timmen över olycklig 200- eller 250 mil raser.

Boston är en Maryland infödd och NASCAR Camping World Truck Series-drivrutin som är ansluten till Kyle Busch Motorsports (KBM) -gruppen som är baserad i racingnavet i Charlotte, North Carolina. Efter att ha nyligen hämtat sin huvudsponsor i BitPay, världens ledande Bitcoin betalningsprocessor, kommer han och hans BitPay-logotyperade Toyota Tundra-pickup att klara sig fredagskväll den 20 februari på den fantastiska Daytona International Speedway i Florida för NextEra Energy Resources 250 . Evenemanget kommer att föras live på Fox Sports 1, som börjar kl 7:30. m. ET.

Boston är en personlig och artikulerad 25-årig som har flyttat väldigt snabbt på saker med hjul någonsin sedan hans föräldrar gav honom en liten motorcykelcykel för sin femte födelsedag. Den oskyldiga uppenbara gesten för vad de tänkte skulle vara deras sons tillfälliga nöje utlöste en livslång passion som Boston sedan dess har modifierat men aldrig avstått.

"Min pappa tog för att gömma cykeln på baksidan av sin lastbil eftersom de inte kunde ta mig av det," minns Boston. "Det fascinerade mig bara och blev till något sätt mer än min familj någonsin drömde att det kunde vara. "

Även om hans föräldrar inte var tävlingsfläktar då kom Boston snabbt på en ungdomsmotocrosskrets som innebar racinghelger över hela regionen.

"Jag älskade motocross och gjorde det från den tiden jag var 7 fram till nästan 13," säger han. "Ibland skulle vi köra 12 eller 13 timmar och jag skulle göra mina läxor i baksätet. Racing tog alltid vår familj tillsammans, och det finns en stor gemenskap involverad. Det var aldrig någonting jag gjorde för att komma ifrån människor, men att komma närmare dem. Och det låter mig också driva mina egna gränser. "

Dessa gränser testades hårt under åren då Boston led de nästan oundvikliga otäcka spillningarna i vad han beskriver som en" gladiatorsport. "

Efter att ha täckt ögonen vid en alltför många olyckor som spelade ut framför dem, bad hans föräldrar om en familjepowwow för att diskutera sin sub-teenage sons karriärval. "De kunde inte stå för att se mig bli skadad hela tiden", säger han. "Jag förstod. Men jag älskade verkligen det, så jag blev desperat att hitta något annat. "

Efter att ha tagit upp seriös wakeboarding för en tid upptäckte han glorierna av stockcar racing vid 16 års ålder efter att ha tittat på en NASCAR-race i Delaware. Det ledde till inskrivning i en racingskola i Charlotte och de långa (mest alltid ovalformade) vägarna som tagit honom genom olika racingklasser som ledde fram till hans eftertraktade anknytning till KBM.BitPays sponsring och lining upp för den legendariska Daytona-serien nästa vecka följde.

"I racing, säger de," Alla vägar leder till Daytona "," Boston noteringar. "Om du vinner där, kommer du ihåg det resten av ditt liv. "

Hur troligt är det att vinna? "Om alla visste hur raser spelade ut, skulle det inte finnas någon anledning att kappa", säger han och låter som självsäker och intensiv som man skulle kunna förvänta sig av någon vars föräldrar var tvungna att dölja sin cykel från honom, inte allt för många år sedan.

Ironiskt nog för bara dödliga som tittar på bilar som närmar sig 200 km / h och kan bara tänka "Risk! Fara! ", Ser Boston NASCAR körning så långt säkrare än motocross av hans ungdom. "Det är definitivt en rush körning så fort, men det är också en relativ hastighet, för dina konkurrenter är rätt där och gör detsamma. Det är en väldigt mental sport, och du tränar dig själv för att vara fokuserad när du är trött och varm. "

Temperaturerna i cockpiten säger att han kan köra 30 grader över omgivningstemperaturen, vilket innebär att en mild 80-graders Florida dag kan innebära 110 grader i cockpiten, där intag av rikliga doser vätskor också ingår i fokusdrivrutinerna måste behålla.

"Jag var ganska självlärd i lagercykelracing tills jag gick ihop med mitt lopplag KBM förra året, säger Boston. "Det har verkligen lanserat min karriär till en ny nivå, och det bra är att stockcar racers kan ha långa karriärer. Det är jättekul att driva dessa saker, och jag ser fram emot att se vad jag kan göra. "

Boston-siffror för att göra det roligt och lönsamt för Bitcoin-entusiaster nästa vecka genom att marknadsföra Twitter hashtag #jbossbitcoin, som människor kan lägga tankar, reflektioner, witticisms, foton och andra kreativa gestus av stöd. Vinnande inlägg kommer att tjäna ChangeTips i Bitcoin från det cryptocurrency-savvy Boston Racing laget.

"Jag har följt digital valuta länge nu, så när jag hörde från BitPay för några månader sedan och vi började diskutera sponsringsmöjligheter blev jag ganska upphetsad, säger Boston. "Det är en bra grupp, och vi kommer att ha stor kul med ChangeTip under loppet. Det är ett väldigt coolt sätt att visa stöd för mitt lag och för att vi ska visa vår uppskattning strax tillbaka. ”