Nevada tar en chans på pro-blockchain-lagstiftningen

XXXTENTACION - changes (Maj 2019).

Anonim

Känd som Silver State, Nevada har ett långt etablerat rykte för avslappnade lagar som gäller legaliserat spelande, företagsskydd och företagsskydd. Nu, i ett drag som är noga med att vara noga med andra USA-stater, har Nevada senat Bill 398 nyligen undertecknats av Nevada Governor Brian Sandoval, och officiellt gått i lag enligt statens Uniform Electronic Transactions Act.

Räkningen introducerades och sponsras av republikansk senator Ben Kieckhefer. Efter att ha ändrats två gånger, godkändes lagstiftningen med en omröstning om 41 till 0.

Denna landmärkning innehåller riktlinjer för användningen av blockchain-teknik. Nevada blir således den första USA-staten för att godkänna lagstiftning som blockerar lokala myndigheter från beskattning, licensiering och införande av andra krav på blockchain-användning.

Enligt senatkommittén för rättsväsendets dokument anger Kieckhefer "Lokala myndigheter kan inte ålägga skatter, avgifter eller andra krav som gäller användningen av blockchain eller smarta kontrakt. "Han påpekar att räkningen kommer att hjälpa Nevada att hålla takt med tekniska framsteg, vilket ger" en rättslig ram för människor som använder blockchain för att inte göra det i ett lagligt grått område. "

Said Kieckhefer:" Senat Bill 398 är ett offshoot av flera ansträngningar jag arbetade med i Interventionen 2015-2016 för att säkerställa att Nevada har en miljövänlig och inkluderande startups. Entreprenörer har arbetat med ett lagstiftningspaket för att säkerställa att vi, istället för att bara stimulera stora företag att flytta till staten, har politiska incitament för dem och mindre företag att börja och växa här. "

I propositionen klargjordes definitionen av blockchain-teknik, vilket antyder det som" en elektronisk rekord skapad genom användning av en decentraliserad metod av flera parter för att verifiera och lagra en digital rekord av transaktioner som är säkrad med hjälp av en kryptografisk hash av tidigare transaktionsinformation. "

Smarta kontrakt definieras också som en elektronisk post, verifierad med hjälp av blockchain:" Ett smart kontrakt, registrering eller signatur får inte nekas rättsverkan eller verkställbarhet bara för att en blockchain användes för att skapa, lagra eller verifiera det smarta kontraktet, posten eller signaturen. "

I synnerhet är elektroniska signaturer registrerade på blockchain nu skyddade:" Om en lag kräver en signatur, inlämning av en blockchain som elektroniskt innehåller signaturen eller verifierar en persons avsikt att försäkra sig om att signaturen uppfyller lagen " per lagförslaget.

Två andra USA-stater har vidtagit liknande steg för att känna igen blockkedjor som en lämplig datalager, med sju totalt kodifierande lagstiftning som gäller blockkedjor.

Ett antal andra USA-stater har erkänt, eller är i färd med att erkänna, blockkedjor som en lämplig datalager.Den mest liknande propositionen är från angränsande staten Arizona, som passerade House Bill 2417 i lag mot slutet av mars. Till skillnad från Nevada, men denna räkning saknar begränsningar för skatter och licensiering.

Ett antal Nevada-baserade företagsledare erbjöd starkt stöd och vittnesmål för räkningen, inklusive Allison Clift-Jennings, grundare av Filament, ett Reno-baserat företag som främjar tillämpningen av IoT och blockchain-teknik för industriellt bruk.

"Med Nevada passerar denna lagstiftning sätter staten en fördel, genom att det tydligt och kortfattat beskriver inte så mycket vad staten kommer att göra, men vad staten inte kommer att göra när det gäller blockchain regulation" Clift- Jennings sa till Bitcoin Magazine .

"Med en teknik som är så kraftfull och ny som detta är det viktigt för både etablerade företag och startups att veta hur deras jurisdiktion kommer att behandla denna nya teknik. glad med hur det visade sig, och uppskattar senator Kieckhefer och Clift & Co. för deras ansträngningar att få detta godkänt enhälligt i både församlingen och senaten. "

Jaron Lukasiewicz, vice ordförande i Las Vegas-baserade byggkonsult Rhodos Corporation och en rådgivare till SONM (det decentraliserade superdatornätet) berättade för Bitcoin Magazine att det är "fantastiskt" att Nevada ser initiativet att tillhandahålla en välkomnande miljö för blockchain-företag i staten. "Nevada: s åtgärder kommer att hjälpa till att locka entreprenörer i denna växande industri till staten, förhoppningsvis främja en hög koncentration av blockchain talang här. "

Lukasiewicz anser att det har varit lätt för regeringarna att utveckla en negativ inverkan på bitcoin och andra kryptokurser för olika orsaker. Han säger att blockchain-tekniken tycks vara rörlig i en annan riktning. "De flesta tillsynsmyndigheter på alla nivåer av regering verkar förstå vikten av blockchain-teknik och arbetar för att skapa en miljö som lockar uppstart i rymden. "

För att läsa hela senaträkningen, klicka här.