Nya Bitcoin Mining Centers inställda för att öka den nordamerikanska marknadspositionen

97% Owned - Economic Truth documentary - Queuepolitely cut (April 2019).

Anonim

Medan Kina fortsätter att dominera bitcoin-gruvmarknaden har Nordamerika nu fått en annan betydande aktör som kan hjälpa till att decentralisera gruvkraft. Hut 8 Mining Corp (Hut 8) och Bitfury Group (Bitfury) har tillkännagivit ett partnerskap som kommer att skapa Nordamerikas största bitcoin gruvcentrum, främst i Alberta, Kanada.

"Vi är glada att samarbeta med Hut 8 för att utöka vår verksamhet på den strategiska marknaden i Nordamerika, säger Bitfury VD, Valery Vavilov, i ett uttalande. "Vi tror att det finns ett enormt tillfälle att etablera Nordamerika som ett av de viktigaste cryptocurrency mining hubbarna i världen. "

Bitfury är känt för att tillverka egna applikationsspecifika integrerade kretsar (ASIC) -plattor, världens största bitcoin-gruvföretag utanför Kina. Deras anpassade hårdvaru- och mjukvarulösningar eliminerar beroende av tredje man, vilket sänker kostnaderna och förbättrar effektiviteten. Deras BlockBox AC datacenterprodukt möjliggör avsevärt kortare installationstid för att skapa ett kommersiellt bitcoin-gruvcentrum.

Hut 8 är ett myntföretag med bitcoin som ger aktieägarna tillgång till prisuppskattning av bitcoin. När partnerskapet har slutförts kommer Hut 8 att kontrollera vad de anser vara den största cryptocurrency mining gården i Nordamerika: Hut 8 kommer att få omedelbar kontroll över 22 bitcoin gruvdata datacenter spredt över Alberta.

Förhoppningen är att Hut 8 ska vara noterad på den kanadensiska börsen under Q1 av 2018 och öka kontrollen över ytterligare 35 datacenter. Hut 8 förutser att genom en kombination av befintliga Bitfury-platser och nya installationer kommer de att skala till 60 eller flera datacenter under 2018.

Datacentrarna kommer att bestå av Bitfurys containeriserade bitcoin-gruvningsenheter som heter Blockboxes, som innehåller Bitfurys 16nm ASIC-chip, vilket De hävdar är en av de mest effektiva på marknaden. Bitfury kommer att tillhandahålla infrastrukturen för partnerskapet via ovannämnda tillgångar och Hut 8 kommer att äga och driva centren.

Den 4 december 2017 lämnas Hut 8 till cirka 13 200 000 aktier på privat basis genom GMP Securities L. P., värd cirka 25 dollar. 7 miljoner ($ 33 ​​miljoner CAD); Avkastningen kommer att tillämpas mot de ovan beskrivna förvärven.

Giga Watt har även gjort flyttningar på den nordamerikanska gruvmarknaden och har marknadsfört sin egen modulära datacenterdesign kallad "Giga Pods". "Även om Giga Watt inte har anpassade hårdvarulösningar tillåter de nya aktörer att köpa och driva sin egen värdgruvrigger och potentiellt tjäna pengar. Det kommer att bli intressant att se utvecklingen av dessa företag i Nordamerika under 2018.