Nya deloitte virtual technology cluster för hälso- och sjukvård kan hjälpa blockchain startup

CoECI / NTL Overview - Innovation Case Study (Maj 2019).

Anonim

VTC-gruppen, en organisation som vill hjälpa stora multinationella företag att locka fram nya och störande teknikinduktörer i deras försörjningskedja, meddelade ett partnerskap med Deloitte - ett av världens "Big Four" -räkningsföretag - för att skapa en Deloitte Healthcare Virtual Technology Cluster (Deloitte VTC).

Deloitte VTC, som ska officiellt lanseras under första kvartalet 2017, kommer att fokusera på ny, innovativ digital teknik för hälsovårdssektorn och försöka matcha kraven hos de stora sjukvårdsoperatörerna med nya teknologilösningar. I synnerhet kommer Deloitte VTC att tillhandahålla medlemmar - förväntas sträcka sig från universitetsprojekt till nybörjare, små och medelstora företag och offentliga företag - med möjligheter till kommersiella partnerskap eller investeringar och tillgång till de stora företagens globala försörjningskedjor.

"Vi har länge erkänt vikten av att ansluta digital kapacitet och innovativ teknik med vårdgivare för att påskynda digitaliseringshastigheten", säger Deloitte Partner Julian Hunt. "Virtual Technology Cluster-modellen stod ut för oss eftersom det fokuserade på att möjliggöra accelerationen av digital kapacitet, innovativ kapacitet och investeringsmöjligheter inom hälso- och sjukvårdssektorn och bredare ekonomi. "

Hunt nämnde Lockheed Martin VTC, som lanserades 2015 för att främja innovativa cybersecurity och andra teknologilösningar utvecklade i Storbritannien som en framgångshistoria . "Vi var imponerade av framgången med Lockheed Martin UK Virtual Technology Cluster som ett praktiskt exempel på anslutning som ger en accelererad konkurrensfördel", säger han. " " Vi är glada att samarbeta med Deloitte om skapandet av vår andra VTC, vilket kommer att bidra till att fördjupa digitaliseringen av vården för NHS och längre bort. Vi är angelägna att replikera framgången för vårt första kluster, Lockheed Martin (nu Leidos) Virtual Technology Cluster, som är inriktad på cybersäkerhet, säger VTC Group CEO Auriol Stevens. "I Deloitte har vi en multinationell organisation som är passionerad för att förbättra kvaliteten på vården genom teknik, med vilken vi kan arbeta för att skapa ett ekosystem som leder till intäkter och investeringsmöjligheter för alla beståndsdelar. "

Stevens, som förvaltar Lockheed Martin VTC och utnämndes till VD och VTC-koncernchef i Juli 2015 tillade att anslutande innovationsutvecklare med företagsoperatörer kommer att bidra till att uppnå en bättre hälso-miljö till gagn för patienterna.

Skapandet av Deloitte VTC verkar särskilt intressant med tanke på den nuvarande betoningen på innovativa blockchain-lösningar för sjukvården branschen.

Bitcoin Magazine nådde ut till Stevens för att få reda på mer om den roll som distribuerade stora företagsteknikföretag kan förväntas spela i Deloitte VTC. Stevens anser blockchainbaserade säkerhetslösningar som särskilt relevanta för Deloitte VTC, och förutser att blockchain-tekniken "absolut" kommer att spela en nyckelroll i företaget.

"Säker informationsutbyte är lika viktig inom vården som i ekonomin - personuppgifter har en prislapp kopplad till den, och där vi försöker uppmuntra informationsdelning måste detta ske på ett helt säkert sätt," sa hon

Bitcoin Magazine . "Den exakta ansökan kommer att vara beroende av vad våra företags sponsorer ser för att lösa / tillhandahålla sina kunder. "En stor företag som är intresserad av tekniken bör se Deloitte VTC som ett sätt att få tillgång till kurerad marknadsinformation och därför fatta välgrundade val om vilken typ av teknik som ska adopteras, snarare än att investera tid och pengar i något eftersom de känner att de måste hålla sig till trenderna, fortsatte Stevens.

Hon fortsatte med att förklara att deltagande i Deloitte VTC kan ge fördelar till både slutanvändare och teknikleverantörer. "Blockchain innovatörer som har teknik eller kompetens och förmåga på detta område kommer att bli medlemmar i Deloitte VTC för att försöka hitta möjligheter för intäktsgenerering med våra sponsringskorporationer, säger Stevens. "De kommer också ha tillgång till ett virtuellt ekosystem av likasinnade individer och branschexperter inom juridik, finans, affärsutveckling och liknande. Medlemskapet är gratis och ingen omlokalisering krävs. "

Naturligtvis är finansiering ett av de stora problemen som nya tekniska innovatörer måste möta. Enligt Stevens kan medlemskap i Deloitte VTC "möjligen" underlätta tillgången till finansiering.

"Medlemmarna av Virtual Technology Cluster Lockheed Martin (nu Leidos) fann att tillgången till finansiering blev lättare genom deras deltagande i klustret, eftersom de kunde generera intäkter - mycket attraktiva för finansiärer," sa hon. "Råd kan ges kring potentiella lämpliga finansieringsströmmar för medlemmar av VTC-gruppen och / eller branschexperterna. "

Stevens avslutade med att säga att hon ser en roll för blockchain-teknik i andra VTC-projekt förutom Deloitte. "Dess tillämpning är bred och om våra företags sponsorer från andra kluster vill få tillgång till dessa typer av teknologier vill vi ta med dem till vårt ekosystem," sa hon.

I relaterade nyheter som bekräftar Deloitte intresse för distribuerad ledgerteknik har företaget också meddelat ett partnerskap med blockchain-företaget SETL att utveckla finansiella blockchain-applikationer.