Den nya Frostwire

Top 10 ABBA Songs (Maj 2019).

Anonim

Kom ihåg FrostWire (BitTorrent-klient)? De har helt omvandlat sin plattform och integrerar Bitcoin i deras system.

Under en Bitcoin-konferens träffade jag Angel Leon, en projektledare för FrostWire. Bitcoin, som han nämnde för mig, har orsakat en återuppspänning av spänning i open-source-rörelsen.

Angel jobbar också hårt på OpenBazaar-projektet.

Jag frågade honom några frågor om allt från Bitcoin, FrostWire och OpenBazaar.

Kevin Cruz: Hur kom du till att börja arbeta med open source-projekt och varför tycker du om det?

Helt sedan jag var i skolan kunde jag inte förstå varför så många människor i campus skulle vara så hängande att de inte visade sin kod, det var inte som om de utvecklade topphemlig super viktig teknik, trodde jag att vi skulle lära mer av varandra om vi delade.

Men det var inte förrän jag gick med i LimeWire 2005 när jag verkligen började lära mig hur Open Source-processen verkligen menade. Därifrån flyttade jag på andra projekt, som FrostWire, och allt jag gör, om det kan öppnas, blir det.

Hur är visionen bakom Frostwire relaterad till tanken på bitcoin?

Bitcoin är den saknade nyckeln för många projekt, inte bara FrostWire. I vårt fall ser vi enorma möjligheter att göra det möjligt för innehållsskapare att tjäna pengar på innehållet de delar med dem som kan betala vad de kan, och medan de gör det, tror vi att ingen tredje part ska vara involverad i att ta en del av transaktionen.

Vi tror att det finns stort värde att läggas till industrier som handlar om immateriell äganderätt om du ombord på innehållsskapare världen över utan friktion och bättre än, om de kan handla med sina fans / kunder direkt och effektivt som du kan med Bitcoin.

Hur har Frostwire förändrats nyligen?

FrostWire är nu 9 år gammal, det gick från att vara en LimeWire-gaffel till ett eget projekt. FrostWire är resultatet av att integrera en mängd Open Source-projekt. Det är i grunden en fildownloader med inbyggda sökfunktioner, tillsammans med en fullfjädrad mediaspelare som drivs av MPlayer.

FrostWire hämtar filer från molntjänster och från BitTorrent-nätverket. För detta ändamål har vi använt Vuze / Azureus BitTorrent-motorn, men från FrostWire 6 (för närvarande i alfa) har vi tagit bort Azureus helt och vi använder nu libtorrent.

Vi föddes ett Java-projekt, och att integrera saker som libtorrent i produkten har gjort oss till att skapa ny teknik för javasamhället.

För FrostWire 6 skapade vi ett komplett libtorrent wrapper API för Java som heter frostwire-jlibtorrent. // github. com / frostwire / frostwire-jlibtorrent Vårt kommersiella bevis på konceptet för det här biblioteket kommer att vara utsläppandet av FrostWire 6, en fulländad slutanvändare BitTorrent-klient, nu lättare och snabbare än någonsin tack vare det här beslutet om "motor".

Vi hoppas att det här biblioteket kommer att möjliggöra andra projekt, i synnerhet inom företagssektorn / molnssektorn, som är tungt betjänad av Java-tekniker, för att titta närmare på vad BitTorrent-teknikerna kan göra.När den är mogen kommer det att bli ett kraftfullt bibliotek för att bygga produkter som kan dra nytta av decentraliserad fildelning.

Under de 9 åren hände något intressant under vägen, och det var Android-födelsen. När vi kom på Android var vi den första peer-to-peer-fildelningsklienten som någonsin publicerades på "Android Market" (som jag tror att den kallades vid den tiden), då hade vi implementerat ett nytt p2p-protokoll som vi kallade "metafrost ”. Protokollet mimickade Gnutella-protokollet och vid det tillfället var det ett experiment som föll exponentiell uppmärksamhet från Android-användare som kunde bläddra i varandras delade filer. Men det gick inte bra med den federala regeringen som hade oro över våra standardinställningar för en fildelningsapp, och de slutade inte bara granska vår Android-app utan lade också mycket strikta regler om hur skrivbordsappen skulle fungera .

Detta ledde till det hårda beslutet att ta bort Gnutella-stöd från FrostWire och omvandla det till en BitTorrent / Cloud-nedladdare.

Vi kommer snart att släppa en Android-version som också har kraften i vår nya Frostwire-Jlibtorrent-klient, och vi tror att den här nya versionen ska kunna springa mycket bra även i mycket blygsamma utrustade Android-enheter (bara genom att titta på vid våra första tester och jämför saker som minnesanvändning, trådar som används, batteriförbrukning)

Hur kom du till OpenBazaar?

Jag har gått med i OpenBazaar på grund av den dagliga ångesten att inte ha det. Jag tror att OpenBazaar måste existera. E-handelens värld består av en massa muromgärdade trädgårdar som inte pratar med varandra. Tack vare Bitcoin kan detta äntligen förändras eftersom betalningsmediet inte längre ägs / kontrolleras av en central organisation som inte är villig att öppna sig i alla fall.

Mitt mål med OpenBazaar är att ha ett standard Smart Contract Protocol som en e-handelsrelaterad app / tjänst kan använda. Vad detta betyder för FrostWire är fortfarande osäkert, eftersom protokollet fortfarande är långt från att ha en implementering som vi kan titta på och säga "vi kan faktiskt göra det här och det", men det är i min tarm att detta protokoll gör det möjligt för oss att arbeta på en decentraliserad musikaffär, en decentraliserad musikaffär som inte bara tillåter "Betala vad du kan" affärsmodell, utan även den mer traditionella "Pay for this track" -modellen, medan inte rippningsartisterna är 30% plus vilka etiketter stjäl från dem efter det.

Jag tycker att det här kommer att vara väldigt hälsosamt för musikbranschen som helhet, särskilt som tekniken har gjort det möjligt för mycket specifika nischer att upptäcka musiken som de faktiskt bryr sig om (långa svansar). Om vi ​​kan dra det till musik, är jag säker på att vi kan bemyndiga innehållsskapare som arbetar med film, böcker, programvara etc. för att lista och sälja sina produkter, antingen på FrostWire eller på någon annan OpenBazaar-baserad produkt .

En annan intressant sak som vi började göra nyligen med FrostWire och Bitcoin för att växa vårt utvecklingslag var tillägget av tip4commit till vår repo. Vi konverterar alla fiat-donationer till Bitcoin och distribuerar dessa till följande projekt:

// github.com / frostwire / frostwire-desktop

// github. com / frostwire / frostwire-android

// github. com / frostwire / frostwire-common

// github. com / frostwire / frostwire-jlibtorrent

Som ett resultat började den första veckan vi fick översättare från Ryssland, Kroatien, Grekland, [och] Kina för att hjälpa oss med föråldrade översättningsfiler. Från och med förra veckan började vi få våra första bidrag till frostwire-android (någon från Azerbajdzjan) och skönheten i det är att, när projekten är finansierade, är bitcoinsna uteslutna. Och när ett nytt bidrag slås samman kommer bidragsgivaren att få bitcoins nästan omedelbart till sin plånbok.

Vi ser nu 2-4 dagliga bidrag till projekten och gör nya vänner över hela världen.