Ny Mining Chip Utvecklad av SFARDS blir mest effektiv Chip Produced

Andres Lozano: Parkinson's, depression and the switch that might turn them off (Juni 2019).

Anonim

En ny digital valuta mining chip släpps nästa vecka som tillverkaren tror att kommer att minska kraftigt den mängd el som behövs för att mina bitcoin, en viktig faktor för gruvarbetare.

Enligt Marshall Long, CTO för FinalHash, ett gruvkonsultföretag, "kommer dessa nya marker att låta hobbyister komma tillbaka i spelet. Power till gruvarbetarna. "

Det nya chipet tillverkas av SFARDS, ett nytt bolag bildat av sammanslagningen av två andra Bitcoin-gruvföretag, Gridseed och WiiBox. Gridseed var en tillverkare av gruvor och hårdvaror, medan WiiBox utvecklade programvara och hårdvara för att styra gruvriggar. Enligt Long leder Frank Li laget som tar denna chip på marknaden.

"Denna chip överträffar allt på marknaden med cirka 40 procent, ge eller ta på bitcoinsidan och cirka 130 procent på litecoin-sidan. Plus, du kan gruva båda båda samtidigt, säger Long.

Chippet kräver endast 0,33 watt / GH, vilket är ett mått på den el som krävs för att utföra hashing. Enligt Long gör det nya chipet det mest effektiva någonsin producerat. Samtidigt minas bitcoin, kommer det nya chipet min litecoin med 2,9 watt / MH.

Många företag har försökt göra mer avancerade, effektiva marker, men SFARDS använde en experimentell teknik för att nå dessa nivåer. Enligt Long använde företaget en process kallad Full Depleted Silicon on Insulator, annars känd som FDSOI.

Medan de flesta chips tillverkas helt på silikon, tillåter denna process växlande skikt av kisel och kiseldioxid. Långt förklarade att detta "låter dig ta en design och utan ändringar i konstruktionen, använd denna tillverkningsprocess för att hålla strömförbrukningen till ett minimum. "

Medan det fungerar teoretiskt har ingen tillverkare kunnat göra denna metod i stor skala, ett faktum Long admitted var ett bekymmer för SFARDS. "Men de 100 provchips jag såg var felfria", sa han. Långt besökte SFARDS produktionsanläggning i Peking för att testa chipet personligen och hämta några utvecklingsbrädor.

SFARDS har som mål att släppa ut två produktionsenheter. Den första är en USB-gruvarbetare för den genomsnittliga konsumenten som vill experimentera med gruvdrift. Den andra är en 16 eller 24-chip fullminnare som är avsedd för entusiaster och storskalig gruvdrift. Vidare planerar SFARDS att skicka 50 utvecklingsgrupper nästa vecka till utvecklare som kommer att kunna tweak hårdvaran för att försöka skapa ett ännu effektivare chip.

Enligt Long är den optimala inställningen för att köra chipset vid 0. 062V, vilket gör att varje chip kan nå en kapacitet på 100GH / s, som kommer ut till 0. 331 watt / GH. Långt förklarade att han testade chipet i en öppen miljö vilket gjorde det möjligt för chipet att förbli runt 49. 2 grader Celsius; emellertid erkände han att värmen i en sluten miljö kan vara mycket större.

Eftersom det här chipet kan gruva både bitcoin och litecoin samtidigt, finns det två sidor åt det. På bitcoinsidan har den 160 bearbetningskärnor, medan den på litecoin-sidan har 125 bearbetningskärnor. Det har också on-chip RAM.

Är det efterfrågan?

Gruvindustrin har krympt dramatiskt under de senaste sex månaderna på grund av det låga priset på bitcoin. Den 1 januari 2015, moln gruvföretag och GHash. IO gruvbadsoperatör CEX. IO meddelade att det tillfälligt upphörde molnbrytningsverksamheten på grund av prisfallet för bitcoin. Eftersom priset har fallit lägre har elkostnader och gruvverkningsgrad blivit en ännu viktigare faktor för gruvarbetare. En ny generation av högeffektiva chips, däribland denna från SFARDS, är dock under utveckling.

"Jag har personligen redan pratat med många stora gårdar, och många är upphetsade," sade Long. "SFARDS är försiktig, och batch en kommer endast att produceras i en mängd av cirka tre petahash. Och de kommer att begränsa varje kund till en liten mängd så att alla kan prova det. Stora gårdar får dock tillåtas i mitten av sommaren för att beställa i bulk. "

På grund av att chipet var i den slutliga PCB-designfasen var Long ännu inte säker på vad priset för chipet skulle vara. Han sa dock att priset skulle vara konkurrenskraftigt och att "Jag förväntar mig personligen att de första gruvarbetarna är färdiga och redo att levereras inom en månads tid från idag. "

När det startas får FinalHash, Dual Miner och några andra distributörer sälja båda enheterna.