Nytt partnerskap med ConsenSys och BlockApps för att öka Synechons Blockchain Accelerator Program

SCP-2030 LA U GH IS F UN | Keter | online / recording / humanoid scp (Maj 2019).

Anonim
Synechron, en konsulttjänster och teknikleverantör som specialiserat sig på marknaden för finansiella tjänster, har meddelat ett samarbete med Ethereum blockchain-utvecklare ConsenSys och BlockApps för att utveckla nästa generations blockchain-lösningar. Dessa lösningar kommer att ta itu med kritiska problem, t.ex. dataintegritet på en privat blockchain, skalbarhet för marknadsdataapplikationer och kritisk driftskompatibilitet över Ethereum och kompletterande teknik.

"Blockchain har potential att vara en transformativ teknik, men finansinstitut behöver mycket anpassade applikationer som tar hänsyn till deras affärsverksamhet och unika tekniska krav, säger Synechron grundare och koncernchef, Faisal Husain. "Vi är glada att jobba med ConsenSys och BlockApps för att samarbeta med dem på nästa generations blockchain-infrastruktur som finansiella institut kommer att behöva för blockchain adoption. När ändringarna görs kommer Synechron att vara den första som implementerar dem och göra dem redo för finansiella tjänster för att påskynda adoption över banker. "

I september lanserade New York-baserade Synechron sitt Blockchain Accelerator Program och sina sex första blockchain-applikationer i molnet (Accelerators) för handelsfinansiering, KYC-verktyg, betalningar, smarta marginaler, hypotekslån och försäkringsfordringar. Enligt bolaget möjliggör de nya applikationerna finansiella tjänster att prototypa solida blockchain-applikationer inom några veckor.

Nu kommer ConsenSys och BlockApps att tillhandahålla Synechron med specialiserade utvecklingsverktyg, som ConsenSys utvecklingsverktyg för Ethereum blockchain och BlockApps Ethereum blockchain-infrastruktur STRATO, vilket skulle kunna möjliggöra nya acceleratorer för totalavkastningsswapar, samtalsspread, syndikerade lån, obligationsutgivning, tokenized värdepapper och tokenized fiat valutor. I gengäld kommer ConsenSys och BlockApps att kunna utnyttja Synechrons kundbas och - med ett globalt team av specialiserade konsulter på 6 000 personer - omfattande närvaro inom sektorn för finansiella tjänster.

"Kombinationen och djupet av Consensys roll som grundare till Blockchain-infrastrukturen (Ethereum) i kombination med vår expertis inom affärsrådgivning ger ett kraftfullt partnerskap som ger djup och skala för att ta Blockchain och göra det mer vanligt" Faisal Husain, Synechron VD, sa till

Bitcoin Magazine . "ConsenSys ger rådgivning till leverantörer och finansiella tjänster om hur man utvecklar tekniken för att ta itu med evolutionära frågor som skalbarhet, driftskompatibilitet och dataintegritet", säger ConsenSys grundare och VD Joseph Lubin. "Synechron kommer att göra det möjligt för oss att förstärka antagandet av dessa nya teknologiska möjligheter, eftersom de introduceras för blockchain-infrastrukturer, så att deras kunder arbetar med den absolut senaste tekniken.Utöver den här utvidgningen av bandbredd har Synechks specialiserade finansiella tjänster redan varit en värdefull återkopplingsslinga, så att vi sätter upp vår agenda för att prioritera hur vi ska utveckla tekniken enligt de finansiella tjänsternas unika behov. "

Det är värt att notera att ConsenSys och BlockApps också har samarbetat med Microsoft för Ethereum blockchain-applikationer i molnet. I november täckte Bitcoin Magazine meddelandet om ConsenSys partnerskap med Microsoft. I december meddelade Microsoft och ConsenSys Ethereum Blockchain som en tjänst (EBaaS) på Azure - Microsofts cloud computing-plattform - för att tillhandahålla en klubbbaserad cloud-based blockchain-utvecklarmiljö till Azure Enterprise-klienter och utvecklare. I juni började de två företagen utveckla ett öppen källkod, blockchain-baserat identitetssystem för människor, produkter, appar och tjänster. BlockApps 'STRATO valdes också av Microsoft som en teknologiplattform för skräddarsydda blockchain ledgers, med stöd för Ethereums smarta kontrakt, i EBaaS.

"BlockApps fortsätter att distribuera inom företag över hela världen, och vi har funnit att Synechron är en idealisk partner för att hjälpa till att skala och vidareutveckla utbildning och adoption av vår anpassningsbara produkt", säger BlockApps grundare och vd Victor Wong. "Synechron är en drivkraft i tekniken för finansiella tjänster, och deras förståelse och genomförande av Ethereum blockchain-lösningar fortsätter att visa sitt engagemang för blödande teknik. "

" Det här partnerskapet sammanför en unik kombination av teknisk djup och företagsekonomi som behövs för att skala verkliga Blockchain-projekt, säger Husain. "Det samlar en unik kombination av teknisk djup och företagskompetens som behövs för att skala verkliga Blockchain-projekt."

I juni intervjuade Bitcoin Magazine Husain om den potentiella långsiktiga effekten av blockchain och annan framväxande teknik inom finanssektorn .

"Finansiella tjänster är byggda på stora datamängder, och det finns sålunda ett stort potentiellt värde för att använda AI för att få insikter, förutse mönster och hjälpa till att fatta beslut", säger Husain. Resultat av en studie sponsrad av Synechron, kombinationen av blockchain-teknik och Artificial Intelligence (AI) är redo att ha stor inverkan på finansiella tjänster de närmaste tio åren.