Nästa doktor som du konsulterar kan vara en robot: hälso- och sjukvård uppfyller ai och blockchain

The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Door / Food Episodes (Maj 2019).

Anonim

Startföretag doc. ai har arbetat med universitetsforskare för att skapa en plattform på blockchain där patienter kan diskutera sina medicinska data med en avancerad artificiell intelligens "läkare". "

Den 24 augusti, doc. ai meddelade att deras avancerade teknikteknikplattform för naturligt språk, baserad på blockchain, skulle tidsstämpla dataset och decentralisera artificiell intelligens. Starten uppgav att plattformen var "tänkt och byggd" av forskare från Stanford och Cambridge Universities.

Företagets mål är att hjälpa vårdföretag att förbättra patientvården och erfarenheten genom ett avancerat naturligt dialogsystem som kommer att kunna skapa insikter från kombinerad medicinsk data.

Enligt Världshälsoorganisationen är det brist på sju miljoner sjukvårdspersonal globalt, och detta tal ökar. Det finns ett ökat tryck på läkare som står inför att möta befolkningens utmanande behov och hålla sig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom vård och medicin. Utbildningen av vårdpersonal tar dessutom år av utbildning och erfarenhet. Med hjälp av AI, doc. ai syftar till att ta itu med sådana utmaningar samtidigt som patientvården förbättras och bättre hälso- och sjukvård upplevs.

"Vi gör det möjligt för laboratorietester att samtala direkt med patienterna genom att utnyttja avancerad artificiell intelligens, medicinsk dataforensics och den decentraliserade blockchain. Vi ser över möjligheter att använda denna teknik av läkare, patienter och medicinska institutioner, "Walter De Brouwer, grundare och verkställande direktör för doc. ai, sade i ett uttalande.

Deloitte Life Sciences och Healthcare arbetar med doc. ai för att testa bolagets Robo-hematologilösning, som nyligen utvecklades vid Deloitte University i Dallas, Texas.

"dok. Ai: s AI-baserade läkare ger svar på hälsoproblem med hjälp av en AI-driven plattform. Plattformar som dessa öppnar nya möjligheter för patienter och medicinska organisationer genom att tillhandahålla mer personlig och intelligent vård. Vi är glada att samarbeta med doc. ai och vara i framkant av den här tekniken ", säger Rajeev Ronanki, biovetenskaplig och hälsovårdsansvarig på Deloitte Consulting LLP.

Plattformen fungerar som en SaaS-programvara som tillhandahåller service till medicinska företag, vilket gör det möjligt för sina patienter att ha personliga AI-drivna konversationer om sin hälsa dygnet runt. Konversationerna är anpassade utifrån patientens hälsodata via en mobilapp. Företaget förväntar sig att rulla ut tre processer för naturligt språk - Robo-genomics, Robo-hematologi och Robo-anatomi - för sina kunder.

Patienter kan fråga AI-frågorna i samband med deras hälsa, som "Vad ska vara mitt optimala ferritinvärde baserat på min järn lagring brist?"eller" Hur kan jag minska kolesterolet under de närmaste 3 veckorna? "eller" Varför var min glukosnivå över 100 och en vecka senare är den vid 93? "

Enligt dok. ai kommer den artificiella intelligensen att kunna för att ge svar för patienterna med ytterligare sammanhang för varje svar. Dessutom kan patienterna kommunicera med "AI-powered robo-doctor" för att "uppnå bättre hälsoutfall" från samråd med patientens läkare.