På Ed: En närmare titt på DASH (del 1)

Why we laugh | Sophie Scott (April 2019).

Anonim

Digital Kontanter (DASH) är ett bevis på att arbeta digital valuta med självstyrande och självfinansierande förmåga genom användning av masternoder (MNs).

Huvudmeddelandet finns här och webbplatsen finns här.

DASH har följande blockbelöningsstruktur:

  • - 45 procent av blockbelöningarna för DASH går till gruvarbetare
  • - 45 procent går mot MNs
  • - 10 procent går mot Decentralized Governance Budget

För att skapa en masternode krävs 1000 DASH som säkerhet. MN hjälper till att säkra DASH-nätverket och tillåter DASH-användare att skicka privata transaktioner via PrivateSend (en form av myntblandning). MN kan också rösta om hur den decentraliserade styrningsbudgeten används.

Det finns för närvarande ~ 4000 aktiva MN, vilket motsvarar ~ 4, 000, 000 DASH.

Hämtad från bindestreck. org

DASH verkar vara övergång från sitt inledande fokus på integritet mot fokus på att konvertera användare genom incitament och en sömlös användarupplevelse.

.

Hämtad från Dash

Potentiella riskfaktorer

Innan branding till Digital Cash, lanserades DASH som XCoin och kort därefter senare till varumärket Darkcoin (DRK) på grund av dess fokus på anonymitet.

Under den inledande lanseringen fastnade XCoin blockchain och en återstart planerades. Även om Darkcoin lanserades utan premiss var det en massiv instamin på nästan 2 miljoner DRK inom den första dagen. Med en strömförsörjning på ~ 7, 100, 000 DASH betyder det att 28 procent av all DASH, som för närvarande finns, mines på en enda dag.

Hämtad från Dashdot

Detta ger uppenbara bekymmer:

- Hög möjlighet att DASH-utbudet är starkt centraliserat på grund av instamin;

- På grund av MN: er som tjänar 45 procent av blockbelöningarna är centraliseringen av utbudet bara mer sannolikt att ha ökat;

- Om MNs är starkt centraliserade, är DASHs påstådda integritetsfunktioner till nåd av den som driver majoriteten av MN.

Exempel på ökad matriscentralisering via MN från användaren PoS

Det finns inget sätt att verifiera eller garantera att varje masternod används av en unik individ, vilket gör DASH masternode-systemet mycket mottagligt för former av Sybil-attack.

Efter instamin sänktes DRK-blockutsläppen från 500 DRK till 5 DRK och maxtillförseln reducerades från 80m till 20m.

Även om centraliseringen av utbudet utgör risker, finns det vissa fördelar med avseende på priset. Nästan 4000 MN är aktiva, vilket innebär att majoriteten av den nuvarande DASH-strömmen är "låst", vilket resulterar i att lägre volymer DASH är tillgängliga för utbyte. Detta skulle göra det möjligt för DASH att få en mer "uppblåst" värdering per mynt.

En plötslig minskning av aktiva MN kan indikera en möjlig utgång till den senaste värdeökning som DASH har sett.

Input Output HK har också delat med bekymmer och förslag angående DASH.

DASH Evolution Update

Evolution syftar till att göra digitala pengar lättanvända och tillgängliga för alla användare, även de som inte är tekniskt kunniga. Vem som helst kommer att kunna skapa ett konto på blockchain, lägga till kontakter och betala dem med namn. Inköp från webbplatser eller mobilappar kommer att vara enkelt, vilket bara kräver ett enda klick.

DASH utvecklingsteamet har gjort ett utmärkt jobb för att förbättra DASHs infrastruktur och ansvarigt använda medel. Nu försöker DASH att ta itu med problemet med användaranvändning genom att erbjuda en snabbare, enklare och säkrare tjänst med incitament för att göra DASH som konsument och handelsvänlig som möjligt. Även om DASH har en effektiv styrningsmodell och finansieringsmodell, vilken Bitcoin saknar, om DASH kommer att lyckas skapa en betydande användarbas, återstår att se.

Denna gästpost, som ursprungligen publicerades här, är av Ace. Åsikterna är hans egna och speglar inte nödvändigtvis de av Bitcoin Magazine.