Op Ed: Framtiden är ljus - för 3 av 4 blockchain-baserade startuppdateringar

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Juli 2019).

Anonim

YTTRANDE

Op Ed: Framtiden är ljus - för 3 av 4 Blockchain-baserade start-ups

Mer än 35 miljarder dollar ny investering har hällt sig i kryptokurvor sedan början av 2017, och den berömda investeraren Tim Draper stöder offentligt Tezos ICO.

Med nyheter så är det ganska tydligt för alla att titta på att världen av blockchain-teknik och decentraliserade lösningar snabbt värmer upp sig.

När investeringar och aktivitetsökning ökar, behöver behovet av större differentiering. Intensiteten av konkurrensen och antalet "me-too" eller "copycat" -projekt kommer bara att öka dramatiskt.

Så det är bra att några av igångsättningarna i decentraliseringsindustrin gör sig redo.

Blockchain Startups har inte investerat i marknadsföring … men de kommer att

Enligt "Marketing Maturity of Decentralized Startups, Q2 2017 Report" som just släpptes av Decentralized Marketing Network (DMN) - ett samarbete om blockchain startups som som Rootstock, Tierion och OB1, samla sin marknadsföringskunskap - 3 av varje 4 blockchain och decentraliserade startups planerar att öka sin marknadsställning i de närmaste 12 månaderna. Dessutom planerar 70 procent av dem att öka sina utgifter på marknadsföring.

Det är också bra eftersom rapporten avslöjade något som de flesta branschobservatörer har känt under lång tid. När blockchain-baserade uppstart "marknadsför" är deras meddelanden ofta inkonsekventa, ad hoc och typiskt mer anpassade till funktioner än fördelar.

Det är ingen överraskning verkligen.

De flesta störande tekniska perioder börjar på det här sättet. Det finns en uppslukning av stora tekniska ledda innovationer, men marknadsmognad är låg. Rapporten ger tillbaka detta och konstaterar att i genomsnitt bara 5 procent av budgetarna spenderades på marknadsföring, och bara 35 procent av nystarterna har någon som ens har ansvaret för marknadsföring.

Var uppmärksam: Marknadsföring är missförstådd

Antalet anledningar till att marknadsföring som disciplin missförstås är många. Alla har bekantskap med taktik som reklam, reklamartiklar, flygblad, visitkort och webbplatser. Så, naturligtvis, alla tycker att de förstår marknadsföring.

Det är tyvärr inte så. I sin fantastiska recension av boken Drucker on Marketing av William A. Cohen skriver Jenny Cheung att "försäljningen har att göra med att övertyga om att köpa något du har. Marknadsföring har att göra med att redan ha vilka möjligheter som finns. "

Vad Smart marknadsförare gör och du kan lika bra

Marknadsföring är inte en eftertanke. Det är det kritiska tänkandet som går in på att skapa en produkt eller tjänst som faktiskt möter någons aktiva eller latenta behov.

Att ta sig dit behöver inte ta åtta månader. Det kan göras om några veckor, men det innebär:

    skapa en varumärkesplattform;

    raffinera en stark, differentierad värde proposition;

    förstå din publik och de olika personorna;

    bygga en meddelandeplattform (här är ett sätt att komma igång snabbt); och

    skapa en tight marknadsplan som anpassar mål, mål, strategier och taktik.

Det handlar också om operativ och strategisk disciplin, som i större utsträckning behandlas i "14 regler för framgångsrik tillväxt med hög tillväxt". "

Viktigast av allt är att det aldrig är för tidigt att komma igång. Des Traynor, grundare av Intercom (ett intäkterbolag på 50 miljoner kronor), har ett riktigt kraftfullt samtal där han i grund och botten säger: "Vi gjorde mycket marknadsföringsfel tidigt och önskar att vi hade gjort det annorlunda. "

Lär dig lektionen: Teknik är inte tillräckligt …

Det klassiska exemplet på en överlägsen teknik som förlorar striden är Betamax-VHS-striden på 80-talet. Betamax började med en närmare 100 procent marknadsandel, men VHS motverkade genom att erbjuda inspelningstider på två, sedan fyra, sedan sex timmar jämfört med Betamaxs högkvalitativa bild men med en timmes värde av inspelningstid. Varför tid istället för kvalitet?

Svaret visar sig vara något som ligger i kärnan i marknadsföring. Den legendariska Peter Drucker sa att "målet med marknadsföring är att känna kunden så bra att produkten säljer sig själv. "Vad VHS-förespråkare utgjorde var att kunder ville spela in filmer. De var längre än en timme, vilket gjorde VHS till ett överlägset val, även om det inte var överlägset kvalitet.

Genom att fokusera på att förlänga den tid som finns tillgänglig på ett tejp baserat på den insikten kunde de möta kundernas behov och bli segrande.

Eftersom decentraliserade startar går in i nästa fas, gör investeringen i marknadsföring tidigare snarare än senare det kloka sättet att gå.

Enligt det decentraliserade marknadsföringsnätverket har många startups insett det. DMN planerar att erbjuda webbsidor, nyhetsbrev och forum alla med målet att ge tekniska grundare en stark förståelse för marknadsföringens grundläggningar i positionering, värdeförslag och budskap. Ju bättre förstått att marknadsföring är som disciplin, desto bättre är chansen för framgången för en teknik.


Detta är ett gästpost av Jeremy Epstein. De uttryckta åsikterna är hans ensamma och återspeglar inte nödvändigtvis de av Bitcoin Magazine .