Op ed: varför ansluta alla blockkedjorna är det slutgiltiga steget för massanpassning

ICON | $ICX | Hyper Connect The World (Maj 2019).

Anonim

YTTRANDE

Op Ed: Varför ansluta alla blockchains är det slutgiltiga steget för massanpassning

Sedan starten av Bitcoin i januari 2009 har vi sett införandet av en mängd blockblock i alla typer av områden och finansmarknader. Idag kan vi räkna med hundratals offentliga blockkedjor som motsvarar en total marknadsandel på nästan 100 miljarder dollar, med undantag för många fler privata blockchaininstallationer.

Förra året såg vi framkomsten av ädelmetall-backade tokens och derivat, helt nya tillgångsklasser som representerade hela ekosystem och till och med ETF-tokens för att investera i andra blockchain-tillgångar. Ett sådant exempel är Initial Coin Offerings (ICO) eller token-försäljning som ökar i popularitet.

Världsekonomiska forumet går till och med så långt att förutsäga att 10 procent av den globala BNP kommer att lagras på blockchain på mindre än 10 år. När det gäller dagens globala BNP skulle det vara 7 dollar. 8 biljoner.

Här uppstår en utmaning: Om vi ​​som samhälle inte hittar ett sätt att ansluta blockkedjor, dessa $ 7. 8 biljoner kommer att spridas på ett sådant sätt att dess sanna värde är mycket lägre.

Så vad är lösningen? Det är en som vi redan såg utförs på liknande sätt för ungefär 30 år sedan.

Från Intranät till Internet

Innan uppfinningen av TCP / IP-protokollet dispergerades Internet i många lokala nätverk, så kallade intranät. Dessa tillhandahöll lokal effektivitet över mer traditionell punkt-till-punkt-kommunikation (såsom brev, fax eller telefonsamtal). Det verkliga genombrottet kom bara 1973 när olika intranätverk insåg att de kunde använda ett förenande nätverksprotokoll för att kommunicera mellan varandra och därigenom öka deras räckvidd genom kompatibilitet ännu mer.

Genom att släppa kraven på en intranät för att ansluta sig till det så kallade internetet till det minsta minimumet, blev det möjligt att lägga till nästan vilket intranät som helst, oavsett hur grundläggande eller sofistikerade dess egenskaper var.

Användarnas första antagande var relativt långsam, eftersom de tjänster som erbjöds i början var begränsade. Det var emellertid en stor faktor, som så småningom sped upp det betydligt. Samma leverantörer som redan erbjöd post, fax och telefontjänster kunde nu lägga till internettjänster i sina portföljer och ge dem extra intäktsströmmar. Användaråtgärd kom lätt, som ett förtroende mellan kunderna och dessa tjänsteleverantörer var redan etablerade i flera år eller till och med årtionden. Tidiga adopters började, senare adopterade följde.

Idag sträcker sig internet över hela världen, och information som tidigare var tillgänglig endast lokalt är nu tillgänglig från var som helst, även från månen. Informationen lagras av servrar över hela världen medan routrar skapar ryggraden. Internetleverantörer (Internetleverantörer) ger den genomsnittliga slutanvändaren enkel och snabb åtkomst till denna stora databas med information genom att öppna en kommunikationskanal till sina kunder och till andra Internetleverantörer, servrar och routrar.

När den genomsnittliga användaren åtkomst till internet via sin kommunikationskanal med Internetleverantören för att få information från internet behöver användaren inte oroa sig för hur informationen hämtas exakt. Allt han eller hon måste göra är att skriva in den destination från vilken informationen kommer att hämtas från (URL). Internetleverantören som användaren har kommunikationskanalen till känner inte heller till den exakta vägen till destinationen. Men genom TCP / IP-protokollet förflyttas begäran från en kommunikationskanal till en annan med hjälp av routrar, servrar eller internetleverantörer, som sedan antingen känner till platsen eller fortsätter processen. Den viktiga punkten är att ingen av dem måste känna hela vägen. Allt de behöver göra är att lita på TCP / IP-protokollet, som har till uppgift att leverera paket från källvärden till destinationsvärden, enbart baserad på IP-adresserna i pakethuvudena. Dess routingfunktion möjliggör internätverk och etablerar i huvudsak internet.

Ansluta blockkedjorna

Hur översätts detta till att koppla blockkedjor? Vad händer om det finns ett sätt att ansluta bokstavligen någon blockchain utan att skapa en ny större blockchain, som några företag har föreslagit? Att skapa en ny blockchain skulle vara som ett stort intranät, att alla andra intranät skulle behöva lita på. Det skulle vara svårare att övertyga alla. Det är lättare att lämna alla på blockchain / intranät och bara ansluta dem.

Med detta i åtanke föreslog jag därför ett kryptografiskt säkert, direktkedjigt nätverk med flera tillgångar (COMIT) i slutet av 2016 och skrev en vitbok om den.

Hur skulle ett sådant nätverk se ut? Precis som internet behöver vi en stabil och pålitlig ryggrad. Enligt vår uppfattning ger någon stor blockchain exakt det. Det kan vara någon blockchain eftersom, precis som på Internet, olika modaliteter kommer att vara sammankopplade. Till exempel inledde det inledande internetet aldrig mobila appmeddelandetjänster, men de har implementerats utan några problem. Detsamma kommer att vara sant för COMIT, där någon ny blockchain kan kopplas till en befintlig genom att använda COMIT Routing Protocol (CRP).

En användare idag som använder kryptokurser måste för närvarande vänta minuter om inte timmar innan en transaktion accepteras av motparten. Med antagandet av betalningskanaler som Lightning Network, Raiden eller många andra kan sådana användare överföra tillgångar direkt från person A till person B. Om person B öppnar en annan betalningskanal till person C kan person A också överföra tillgångar till person C via B omedelbart så länge som person B ger tillräckligt med likviditet.

I teorin kan det finnas en oändlig kedja av deltagare mellan person A och C, så länge som de alla ger tillräckligt med likviditet. Återigen är sådana transaktioner omedelbara utan person A behöver veta vilken rutt tillgångarna tog för att hamna hos person C. Användare kan lita på detta system eftersom routingsprotokollet säkerställer dess korrekthet, plus de kryptografiskt säkrada betalningskanalerna, som kommer att beskrivas i nästa kapitel, säkerställer perfekt funktionalitet.

Vad vi slutar med är blockblock, kryptografiskt säkrade, direktbetalningar som även kan överföras från en tillgång till en annan via hashed-tidslåskontrakt (de kommer också att beskrivas i ett framtida inlägg). För att detta nätverk ska ha tillräcklig likviditet (i exemplet ovan måste B tillhandahålla tillräcklig likviditet för att möjliggöra en transaktion mellan person A och person C) introducerar vi begreppet likviditetsleverantörer (LP). LP-skivor kan ses eller förstås som nav eller noder i COMIT-nätverket som skapar betalningskanaler till användare, andra LP och företag. De är en viktig del i COMIT, precis som servrar, routrar och internetleverantörer är på internet.

Antagandet av detta system kommer att vara sömlöst, snabbt och kommer att ge stora fördelar för alla deltagare, precis som internet gjorde. Några av fördelarna med COMIT inkluderar, men är inte begränsade till,

  öppen källkodsinfrastruktur.

  sanna omedelbara, friktionslösa och billiga betalningar för användare över hela världen.

  sann global tillgång utan begränsningar till någon tillgång eller affärsprocess kopplad till en blockchain;

  Kryptografiskt säkert, trustless globalt transaktionsnätverk;

  Nya affärsmöjligheter för företag;

  Nya och återkommande inkomstströmmar för banker och andra likviditetsleverantörer. och

  snabbt antagande baserat på befintliga nätverk byggs med ny, billig och säker infrastruktur.

Enligt vår forskning kan över 95 procent av alla blockkedjor (särskilt de stora viktiga) kopplas. I ett framtida inlägg kommer jag att diskutera i detalj hur de tre kraven är för ett sådant system att fungera och hur det ser ut ur ett tekniskt perspektiv.