Lag

Operatör av illegal bitcoin exchange coin. mx dömd till fängelse

Week 10 (Juni 2019).

Anonim

Anthony Murgio, 33, Tampa, Florida, har dömts till fem och ett halvt år i fängelse för att köra en Bitcoin-utbyte kopplad till hackare. Utbytet användes för att vaska mer än 10 miljoner dollar av medel, rapporterade myndigheter.

Både Murgio och Yuri Lebedev, 39, av St John's, Florida, drivs Coin. mx genom ett bedrägligt företag som heter "Collectables Club. "Enligt den amerikanska advokatbyrån för Southern District of New York använde den illegala Bitcoin-utbytet företagets vilseledande namn för att öppna finansiella konton i banker som låtsas vara en" medlemskonfiguration av enskilda personer som diskuterade, köpte och sålde samlarobjekt och memorabilia. "Murgio och Lebedev, tillsammans med andra medkonspiratorer, kränkt bank- och kreditkortsföretagets regler och regler genom" medvetet felidentifierande och missbrukande mynt ". mx kundernas kredit- och betalkortstransaktioner. "

" Lies conceived and deployed av Murgio genomträngde alla aspekter av mynt. mx: s verksamhet, inklusive användningen av främsta företag, som Collectables Club och Currency Enthusiasts, för att försöka dölja olaglig karaktär av operationen, säger justitieministeriet i sitt dömande inlägg.

Den 9 januari begav sig Murgio skyldig till tre räkningar avseende driften av Coin. mx, som behandlade över 10 miljoner dollar av illegala Bitcoin-transaktioner. Murgio sprang Bitcoin utbytet mellan oktober 2013 och juli 2015 för Gery Shalon, 33, en israelisk medborgare som var ansvarig för att hacka minst nio företag, inklusive JPMorgan Chase, E-Trade Financial Corporation och Dow Jones. Mynt. MX sålde bitcoins som kom från olagliga online-transaktioner, till exempel offer för betalningar till ransomware-angripare som försökte tvätta rent kryptokurvor.

"Jag skruvade mig illa och gjorde allvarliga misstag och felaktigheter", sade Murgio, som visade ånger, till distriktsdomaren Alison J. Nathan vid hans dömande.

Shalon, tillsammans med Ziv Orenstein, 42, komprometterade data på cirka 76 miljoner hushållskunder och 7 miljoner företag genom att hacka de nio företagen. U. S.-tjänstemän beskrev deras verksamhet som ett "diversifierat kriminellt konglomerat" som ansvarar för den största stölden av värdefull information från en USA-bank. De komprometterade uppgifterna innehöll kundernas namn, tillsammans med e-postadresser och telefonnummer. Myndigheterna samlade in bevis på att Murgio bytte ut kontanter till Shalons kriminella gäng. Israels polis arresterade Shalon och Orenstein i juli 2015 och de utlämnades till Förenta staterna i juni 2016. Båda står inför allvarliga avgifter, inklusive förvärrad identitetsstöld, trådbedrägeri och penningtvätt.

”Mr. Murgio ledde en ansträngning baserad på ambition och girighet, "och byggdes på en" pyramid av lögner ", sade domare Nathan under dömningsförhandlingen vid Manhattans federala domstol.

Den 17 mars hittade en jury i Manhattan Lebedev och hans medkonspiratör Trevon Gross, 52, New Jersey, som var skyldig i anklagelser som var kopplade till ett mutorsystem i ett försök att dölja de olagliga aktiviteterna i Coin. mx från finansiella institut och tillsynsmyndigheter. Båda de tilltalade står inför en maximal straff på 30 år i fängelse. Domare Nathan planerade dömsförhöret Lebedev och Gross för 20 juli 2017.

Murgios far Michael Murgio 66 var också inblandad i myntet. mx fallet. I oktober berättar fadern sig skyldig att "göra ett falskt uttalande till National Credit Union Administration på hans sons vägnar. "Genom att göra en överenskommelse lyckades Michael Murgio undvika ytterligare avgifter i fallet, inklusive" konspiration för att göra korrupta betalningar med avsikt att påverka en tjänsteman i en finansinstitut och göra korrupta betalningar. "Domare Nathan dömde den äldste Murgio till ett års försök tillsammans med en $ 12 000 böter.

FBI arresterade både Lebedev och Murgio den 23 juli 2015 för att "springa en olicensierad bitcoin utbyte med målet att hjälpa individer tvätta pengar. "

Trots åtalets begäran om 10-12 år och sju månader bakom stänger dömde Manhattans federala domstol Murgio till fem och ett halvt år i fängelse. Enligt Reuters ansåg domare Nathan Murgios "generositet till vänner och stöd till sin familj" och införde en fängelsestraff halv så länge som åklagaren rekommenderade.

Domare Nathan har planerat en utfrågning den 1 september för att bestämma hur mycket böter, förverkande och återbetalning Murgio måste betala till staten. Operatören av den illegala Bitcoin-utbytet är fri på borgen.