Preliminär, förenklad implementering av bitcoin lightning network released

Internet Technologies - Computer Science for Business Leaders 2016 (Maj 2019).

Anonim

Blixtnät anses vara en lovande innovation i Bitcoin-rummet, vilket skulle göra Bitcoin-systemet mycket mer skalbar och kunna hantera transaktioner med hög hastighet och låg kostnad och lämpar sig som ett alternativ till befintliga betalningsnät.

I februari föreslog utvecklare Joseph Poon och Thaddeus Dryja ett decentraliserat Bitcoin Lightning Network där relaterade transaktioner kan ske omedelbart på "micropayment" -kanaler, och endast den slutliga avvecklingen behandlas av blockchain. Enligt författarna skulle blixtnätverk möjliggöra Bitcoin skalbarhet, effektiva mikropayments och närliggande transaktioner. Lightning Network White Paper, ett pågående arbete, har nyligen uppdaterats.

"Betalningsnätverket Visa har uppnått 47 000 topptransaktioner per sekund på sitt nätverk under 2013-helgdagarna och medeltals hundratals miljoner per dag," noterar utvecklarna i vitboken. "Bitcoin stöder för närvarande mindre än 7 transaktioner per sekund med en blockgräns på 1 megabyte. "

Det verkar uppenbart att så länge transaktionsfrekvensen som stöds av Bitcoin-nätverket förblir så lågt Bitcoin inte kommer att kunna nå den globala räckvidden för befintliga betalningsnät som Visa. Det är huvudorsaken till de nuvarande - och uppvärmda - diskussionerna om att höja blockstorleken. I en ny intervju med MIT Technology Review varnade Bitcoin Core-utvecklaren Gavin Andresen att Bitcoin-nätverket snart skulle bli övermättat, och folk kan bara sluta använda Bitcoin eftersom transaktioner skulle bli otillförlitliga eller dyra.

"Vi tittar på transaktionsvolymen på Bitcoin-nätverket, vi måste adressera det inom de närmaste fyra eller fem månaderna, säger Andresen. "När vi kommer närmare gränsen börjar dåliga saker hända. Nätverk nära kapaciteten blir överbelastade och opålitliga. Om du vill ha tillförlitlighet måste du börja betala högre och högre avgifter på transaktioner, och det kommer att finnas en punkt där avgifterna blir tillräckligt höga för att folk slutar använda Bitcoin. "

Det var det som fick Andresen att starta Bitcoin XT-alternativet till Bitcoin Core, med 8 megabyte-block som polariserar Bitcoin-samhället och kan leda till ett" BItcoin inbördeskrig ". "Men blixtnätverk skulle kunna uppnå samma skalbarhet och hållbarhet utan att kräva dramatiska ändringar av Bitcoin Core.

"Med ett nätverk av omedelbart bekräftade mikropaymentkanaler vars betalningar är beslagna av timelocks och hashlockutgångar, kan Bitcoin skala till miljarder användare" noterar utvecklarna i vitboken. I en presentation på SF Bitcoin Devs-seminariet hävdade Poon and Dryja att blixtnät skulle kunna göra Bitcoin i stånd att hantera miljarder transaktioner per dag och hantera volymen av alla globala elektroniska betalningar på en enda blockchain utan frihetsrisk för stöld.

Genomförandet av blixtnät skulle kräva lämpliga tweaks till Bitcoin-kärnan. En mjuk gaffel, som beskrivs i bilaga A till vitboken, har föreslagits för att möjliggöra nära oändlig skalbarhet. "För att mildra formbarhet är det nödvändigt att göra en mjukgaffelskifte till bitcoin", noterar Poon and Dryja. "Äldre kunder skulle fortfarande arbeta, men gruvarbetare skulle behöva uppdatera. Bitcoin har tidigare haft flera mjuka gafflar, inklusive pay-to-script-hash (P2SH). "

Genomförandet av mjukgaffeln kommer att ta tid, men under tiden har utvecklare börjat bygga fristående implementeringar av blixtnät för utveckling och testning. I maj anställde Blockstream utvecklaren Rusty Russell för att arbeta på blixtnät.

"[W] e kan ha ett nätverk av godtyckligt komplicerade transaktioner, så att de inte ligger på blockchainen (och därmed är snabba, billiga och extremt skalbara) men vid varje tillfälle är de redo att släppas på blockchain för upplösning om det finns ett problem, säger Russell. "Detta är verkligen revolutionerande. "

I augusti lanserade utvecklaren Mats Jerratsch ett preliminärt, förenklat blixtnätverk, som kallades" Thunder Network. "Jerratschs genomförande, skrivet i Java och tillgängligt som öppen källkod på Github, är mindre vattentät än det kompletta Lightning Network-förslaget, men kräver ingen gaffel och kan användas nu som den är.

"Det första förslaget från blixtnätet krävde några nya funktioner, som krävde åtminstone en [mjuk gaffel], driver någon verklig implementering många månader eller till och med år in i framtiden", noterar Jerratsch. "Jag har därför ändrat kanaldesignen för det ursprungliga pappret så att det kan implementeras med de verktyg som för närvarande finns i bitcoin. Medan en sådan kanal inte längre fungerar helt otroligt, är det ett bra kompromiss för att börja implementera LN. Viktigast, det tillåter distribution av programvara med något liknande de framtida LN-implementeringarna för nu. "

" Jag tror att det finns mycket att göra, innan LN (eller liknande) är till och med av ytterst nytta, "sa Jerratsch i en Reddit-diskussion. "Mitt främsta mål är att starta processen med att genomföra dessa förändringar, så att vi kan uppleva LN någonstans snart. "Jerratsch tillade att blixtnät inte kommer fram i tid för att göra någon skillnad i debatten om blockstorlek.