R3 cev tar på bitcoin med start av privat distribuerad ledger pilot

1984 honda xr100 (Juni 2019).

Anonim

R3 CEV är ett New York-baserat finansiellt innovationsföretag som Mike Hearn började som chefsplattformschef flera månader före hans tillkännagivande om att Bitcoin var en & ldquo; misslyckat experiment. & Rdquo; R3 fokuserar på distribuerad ledgerteknik och har samarbetat med 42 banker runt om i världen, till exempel Goldman Sachs, HSBC och Toronto Dominion, under det senaste året för att skapa ett blockchain-konsortium av finansinstitut.

R3 CEV tror på värdet av en privat & ldquo; behörighet & rdquo; blockchain, snarare än en allmän & ldquo; permissionless & rdquo; blockchain. Hela världen har tillgång till en tillståndslös ledare och det kräver en digital tillgång, som bitcoin, att fungera som ett finansiellt incitament för att uppmuntra människor och företag att bidra med sin datorkraft för att säkra nätverket. Detta undanröjer också bedrägerier eftersom nätverket växer större. Endast en vald grupp betrodda parter är skyldig att behålla en behörig blockchain.

Sedan grunden har R3 fungerat mestadels utanför offentlig granskning. I en intervju med Coindesk förra sommaren förklarade grundaren David Rutter och partner Todd McDonald att & ldquo; R3 CEV har spelat ett tyst men samordnat spel för att få blockchain-teknik till världens största banker och finansinstitut. & Rdquo;

Nyligen har R3 dock kommit fram ur skuggorna, och företagsledare har börjat diskutera sin plan offentligt och hur det påverkar bitcoin och finanssektorn. Rutter meddelade i ett pressmeddelande att & ldquo; partnerskap med ett brett spektrum av institutioner har alltid varit centralt för vår strategi [och] säkrar stöd från 42 av världens ledande banker visar intressen i vårt initiativ och vi ser nu fram emot att utforska samarbete med icke-bankinstitut och utöka vår redan varierande grupp. & Rdquo;

Den 14 januari höll Hutchins center för finans- och penningpolitiken vid Brookings Institution en livecast med en grupp som inkluderade Charley Cooper, förvaltningspartner för affärsutveckling och marknadsföring vid R3 CEV, i vad som förmodligen var den mest grundliga förklaringen av deras perspektiv på marknaden.

Cooper förklarade att fokuseringen på R3 har skiftat under de senaste åren till distribuerad ledgerteknik efter diskussioner med både Wall Street bankers och tekniker. Bankers i Wall Street har blivit intresserade av att förstå blockchain-tekniken, och tekniker, de som bygger programvaran, behöver bekanta sig med marknaden för penningtvätt för finansiella tjänster och kännedom om kunderna.

Enkelt uttryckt av Cooper i webbsändningen, & ldquo; det finns fantastiska teknikföretag som gör riktigt coola saker som är helt irrelevanta för vad marknaden för finansiella tjänster gör.& Rdquo; De anställda inom finansiella tjänster är verksamma inom en av världens högst reglerade marknader, regler som tekniker måste förstå för att säkerställa att deras teknik har en verklig applikation.

Cooper tillägger att det finns flera fall i historien där bankkonsortier har samlats för att framgångsrikt förbättra bankupplevelsen, som Markit Tradeweb, FXall och E Speed ​​Broker Tech. I en intervju med American Banker förklarar han att R3 CEV bygger teknik för att passa bankkonsortiets behov snarare än många finansiella teknikföretag som bygger programvara innan de visar banker, bara för att hitta sin modell följer inte reglerna.

Tro på R3 är att innovation är mer möjlig när alla marknadsaktörer är i samma lag, snarare än den decentraliserade och open source-typen av innovation i bitcoin blockchain-samhället. Både Cooper och Rutter tror att bitcoin blockchain inte är lämplig för användning på marknaden för finansiella tjänster på grund av sin begränsade blockstorlek, komplexiteten av transaktioner och tillsynsmyndigheter som inte godkänner anonyma noder som varierar nätverket. Cooper erkände att han kanske skulle ändra sig om regulatorer började komma överens med ett tillståndslöst blockchainsystem.

Den 20 januari tillkännagav R3 lanseringen av en privat distribuerad ledger som förbinder 11 medlemsbanker med Ethereum-teknik och värd för ett virtuellt privat nätverk i Microsoft Azures Blockchain som en tjänst. Enligt International Business Times, inkluderar bankerna att ansluta sig till peer-to-peer-nätverket först Barclays, BMO Financial Group, Credit Suisse, Australiens Commonwealth Bank, HSBC, Natixis, Royal Bank of Scotland, TD Bank, UBS, UniCredit och Wells Fargo. Det framgångsrika genomförandet av detta nätverk markerar ett viktigt steg för blockchain-teknik. Den används nu av världens främsta finansinstitut.

Även om R3-teamet är rätt i det att ett privat nätverk är det bästa sättet att stimulera innovation inom finanssektorn, finns det många applikationer för Bitcoin och Bitcoin blockchain inom industrier utanför finansiella tjänster. Om antingen Bitcoins 'tillståndslösa blockchain eller det godkända blockchainet i bankkonsortiet tar upp mer dragkraft 2016, kommer det sannolikt att ha en positiv effekt på hela den finansiella tekniksektorn.

Denna artikel har uppdaterats för att korrigera tidslinjen och visar att Hearn gick med i R3 CEV månader före sitt inlägg om Bitcoins misslyckande.

Denna artikel har blivit redigerad för att korrigera stavningen av företag Tradeweb och Markit