Verkliga överensstämmelse: åtgärd genom att ge in

Del 1 Adolf Hitlers tal till riksdagen efter Polens nederlag 1939-10-06 (svensk undertext) (Maj 2019).

Anonim

Compliance och höjer FBAR.

Hur man går tillvägagångssätt, genom att ge in.

Compliance regimer är av sin art revision till en standard och verkställighet av regler för styrning i en reglerad miljö. Regler för överensstämmelse kommer att hittas varhelst en tredje part har skadats av verksamhet utanför sin kontroll. Ibland finns de också där företagen har försökt att bygga upp hinder för inträde på en marknad och har framgångsrikt lobbied för kontroller som de uppfyller men kan skapa svårigheter för mindre konkurrens. Det finns regler för överensstämmelse för ett stort antal reglerade industrier. Om din bransch anses viktig är det troligt reglerat.

På individuell nivå finns också omfattande regler för överensstämmelse. En som har debatterats varmt i nyheterna nyligen är US Internal Revenue Service. Denna tjänst tjänar varje inkomstförare i USA och många utomlands. De tillhandahåller mycket snabb och uppmärksam service på individuell basis. Det är den här tjänsten som alla amerikanska federala tjänster har det mest intima förhållandet med medborgarna och det förväntas att denna intimitet kommer att bli mycket djupare inom den närmaste framtiden eftersom det tar ansvar för inte bara din personliga rikedom utan också din hälsa som det är den statliga institutionen som är ansvarig för genomförandet av de nya federala sjukförsäkringsbetalningskraven.

Med tiden då du läser den här tidskriften kan du ha tappat hälften av din rikedom till denna tjänst utan att ens veta det. Hur? Vi har ett lite känt men mycket viktigt skatteansökningsdatum den 30 juni 2013. FBAR-formuläret (utländsk bank och finansiell rapport) är tillgänglig från IRS. Denna blankett är obligatorisk för alla som har utländska konton med ett sammanlagt värde av US $ 10 000 eller mer. Anledningen till att detta kan komma som en överraskning är att utländska banker och utbyten inte behöver rapportera detta, bara kontoinnehavaren gör det.

Normalt kan detta vara en tyst händelse för de flesta, för att välhältade människor med Suisse Bank innehav och guldvalv trosor eller Cayman Island konton har personal som kommer att utföra sådana saker på deras vägnar för att upprätthålla deras överensstämmelse. Varför i år är annorlunda är att det finns ett växande fenomen som jag har skrivit om nyligen kallad krypto-valuta, som Bitcoin.

Bitcoin är en virtuell valuta, det är inte lagligt betalningsmedel i något land och det har inget inneboende värde. På så sätt kan det likna en valuta i ett onlinespel där du kan handla virtuellt guld med en digital Elf för ett virtuellt objekt som låter dig spela bättre i något online-spel. Det har inget värde utanför den lilla världen av folk som vill spela det spelet. Men där Bitcoin är väldigt annorlunda från dessa andra virtuella valutor är det att det har ett växlingsvärde. Folk har bytt ut denna virtuella valuta för dollar och yen och euro och alla andra andra valutor.Det finns valutaväxlingar som är permanenta som ger ett realtidsvärde för dessa virtuella valutor. (Ja valutor … det finns många, inte bara Bitcoin, men det är för närvarande det mest värdefulla och anmärkningsvärda av dem alla).

Så vad är anslutningen? Compliance - FBAR - Bitcoin? Helt enkelt, eftersom lagstiftningen i USA är ganska utsmyckad, finns många av Bitcoin-företagen utomlands. Den största Bitcoin-utbytet är i Japan, MtGox. com. Eftersom alla dessa är onlinebedrifter är det inte alltid uppenbart var de befinner sig, men om du har konton på flera av börserna och det sammanlagda värdet av alla dessa konton överstiger US $ 10K, måste du rapportera det till IRS. Detta är sant även om du aldrig har bytt någon av denna virtuella valuta för "riktiga" pengar av något slag, eftersom börserna listar ett "värde" av valutan i amerikanska dollar.

Vid den här tiden är ganska hög andel av Bitcoin-folket vana att ha stora pengar. De flesta är tekniker, programmerare eller arbetande människor. Detta beror på att det fortfarande tar lite teknisk kunskap att arbeta med den här valutan. Det finns i programvara, det använder kryptografi, det är experimentellt och inte mycket som någon valuta som någonsin har funnits tidigare. Dessa människor är inte de högst skattemässiga 1% ers som filar dessa formulär rutinmässigt. För några år sedan var valutan värd tio cent, då en dollar, då tio dollar, nu är det ungefär 100 dollar, och kort i år gick det upp till 265 dollar och det slog ett högt på nästan 32 dollar 2011 .

Så detta kan vara ett stort problem för amerikanska Bitcoin-innehavare. FBAR-icke-arkiveringsstraff från IRS är drakoniska. Uppsåtlig icke-inlämning för överträdelser som inträffar efter den 22 oktober 2004 är taket det största av $ 100, 000 eller 50% av saldot i kontot vid tidpunkten för överträdelsen. Det betyder att någon som hade över 300 av dessa virtuella mynt så långt tillbaka som 2011 kunde ha hela sin virtuella förmögenhet avlivad till IRS helt enkelt för att inte fylla i formuläret. Straffen skulle då vara 50% + 50% = 100% av hela kontot, oavsett om det var lönsamt eller inte, helt enkelt för att hålla kontot utanför USA och inte rapportera det. IRS bekräftar detta:

Q. Kan kumulativa FBAR-påföljder överstiga beloppet i en skattebetalares utländska konton?

A. Ja, enligt de sanktionsbestämmelser som finns i 31 S. S. 5314 (a) (5) är det möjligt att åberopa civila påföljder för FBAR-överträdelser i belopp som överstiger saldot på det utländska finansiella kontot.

För att lägga till det här problemet finns det inget meddelande om att du kommer att få det du behöver för att fylla i det här formuläret tills det är långt för sent. IRS kommer inte att meddela dig, den utländska institutionen har inget krav på att meddela dig. Det enda sättet du kommer att ta reda på är att läsa viktiga tidskrifter som det här, eller Forbes eller någon annan ekonomisk tidskrift som tjänar det internationella samfundet. Du kommer inte heller att få något meddelande om att formuläret mottogs, du måste ringa till IRS (866-270-0733) för att bekräfta att den mottagits och måste vänta 90 dagar för att göra det.Även om du fil, och det gick förlorat i posten, kan du förlora hela din utländska förmögenhet, så det är viktigt att ringa det.

Så hur kan du vara säker på om du behöver filen? Det säkraste sättet är att fråga din skattadvokat och läs noga IRS-dokumentationen.

1. För att avgöra om FBAR krävs eller inte måste alla följande gälla:

A. Filen är en USA-person; (eller motsvarande person, partnerskap, korp, etc)

B. Den amerikanska personen har ett finansiellt konto (er);

C. Det finansiella kontot är i ett främmande land;

D. Den amerikanska personen har ett ekonomiskt intresse i kontot eller signaturen eller annan myndighet över det utländska finansiella kontot. och, (du har lösenordet)

E. Det sammanlagda beloppet i konton (erna) värderade i dollar överstiger $ 10 000 när som helst under kalenderåret.

Den amerikanska regeringen har visat att det tar Bitcoin mycket allvarligt, så vi borde vara kloka och förstå konsekvenserna av det. Undvik det helt och hållet, riskera hela din förmögenhet och frihet genom att låtsas att du kan vara anonym eller förstå det tillräckligt bra så att du inte hamnar i en av de många fallgroparna som kan åtfölja denna underbara nya värld av virtuella pengar.