Republiken mauritius regulatory sandbox kan locka till blockchain startup

The Oberoi Mauritius, Mauritius (Maj 2019).

Anonim

Som en del av budgeten för 2016-2017, Republiken Mauritius, som är en ö nation utanför sydostkusten i Afrika inkluderade lagstiftande sandlåda lagstiftning som kan användas av blockchain teknikföretag att utveckla och kommersialisera sina applikationer i landet med tillgång till de afrikanska och indiska marknaderna.

I ett försök att lära sig mer om möjligheterna till blockchain startups i Mauritius, nådde Bitcoin Magazine ut till James Duchenne, som är medgrundare av Volt Markets och en hedersrepresentant för Republiken Mauritius Investment Board, den nationella investeringsförmedlingsbyrå.

Nuvarande Steg av Blockchain Development i Mauritius

Enligt Duchenne är Mauritius i de tidiga stadierna att engagera blockchain-samhället och vill utforma en färdplan för att göra landet till ett knutpunkt till global blockchain-innovation.

"Det är förväntat att det nyligen genomförda regelverket för licensiering av sandlåda licensierade i Mauritius kommer att användas för att ta itu med några av vägarna som utsätts för ventures vid lansering och kommersialisering av störande applikationer", säger Duchenne.

Även om Duchenne håller Mauritius nuvarande förbindelser med blockchain-industrin under wraps, sa han att representanter från Mauritius har varit i regelbunden kontakt med dem som utvecklar applikationer utöver Ethereum, Bitcoin och andra blockchain-inspirerade system.

"Det är dock viktigt att säga att vi skulle vilja höra från ett brett spektrum av människor på fältet så att vi kan förbereda synergistiska lösningar där ny teknik kompletterar regelverket," tillade Duchenne.

Förutom den nya regleringsstrukturen påpekade Duchenne också att den politiska stabiliteten som finns i Mauritius gör den till en attraktiv bas för uppstart som vill ha tillgång till de afrikanska och indiska marknaderna. Duchenne tillade att Mauritius kommer att ha gratis Wi-Fi tillgängligt över hela landet i slutet av året.

"[Mauritius] föreslår att utnyttja aspekterna av en tropisk livsstil, modernt boende, innovation och incitament för att locka en innovativ och praktisk blockchainkultur, säger Duchenne. "Visionen är att fokusera alla aspekter av blockchain innovation och kommersiella applikationer i ett geografiskt område, expandera detsamma till andra områden i Mauritius och Afrika. "

Hur Blockchain Technology kan hjälpa till i Afrika och Asien

Som många andra som är glada av blockchain-baserade plattformar anser Duchenne att den här nya tekniken kommer att påverka nästan alla branscher. "På lång sikt betyder det att användbara tillämpningar inte är begränsade till geografiska platser," tillade han.

Enligt Duchenne finns det en chans att några av de mindre kända regionerna runt om i världen kommer att kunna hoppa över traditionella innovationscentrum på grund av den lika konkurrensen som skapas av denna nya teknik.

På kort sikt är applikationer som låser upp och marknadsför den produktiva potentialen hos de unbanked på globala finansmarknader med adekvata skydd, såsom identitet och känn din kund, med liten friktion eller mellanhänder idealiska, säger Duchenne vad gäller de typer av applikationer som kan bli populära i Afrika och Asien. "Andra är crowdfunding förnybara energiprojekt och mikrokrediter. För att uppnå detta är det viktigt att lokala intressenter får en uppskattning av den störande potential vi har att göra med och hur vi kan utnyttja den. " Tillåtna Ledgers vs Public Blockchains

När det gäller huruvida specifika typer av blockkedjor kommer att föredras framför andra i framtiden hävdade Duchenne att godkända ledgers kan ha någon nytta, men han tillade," medan vi inte gör det känn framtiden, min gissning är att i slutändan kommer offentliga blockkedjor, precis som internet, att vara mer värdefulla än ett konsortium-typ intranät (tillståndsfulla ledgers), men båda kommer att samexistera. "

Duchenne hävdade att broar oundvikligen kommer att byggas mellan den tillståndsrika huvudboken och de offentliga blockchainekosystemen.

Enligt Duchenne finns det också skäl att vara skeptiska ibland när det gäller företag som använder sig av blockchain-teknik. "Det är viktigt att skilja hype från verkligheten," sade han. "Jag hörde till exempel att ett företag vann ett kontrakt eftersom det nämnde ordet" blockchain "utan att förstå, verkligen förstå, vad det innebar! "

Duchenne anser också att Ethereum kommer att vara den viktigaste plattformen för blockchainrelaterad innovation i framtiden.

"Eterum är där jag tror att det mesta av tillväxten och explosionen av praktisk innovation kommer att vara", säger Duchenne. "Mindshare och dragkraft som den har (exempel ConsenSys) är fenomenal. Av denna anledning tycker jag att du måste ha en mycket bra anledning att inte välja Ethereum som blockchain för kommersiella applikationer idag. "

Även om Duchenne är hausse på Ethereum, hänvisade han också till Bitcoin som" mor till alla blockkedjor "med" en nätverkseffekt som är svår att lossna. ”