Ökning av altcoin wars

Aliens & Cryptocurrency a Government BAN Coming? UFO Sightings & Why SETI hates Bitcoin 2/26/2018 (April 2019).

Anonim

Rise av Altcoin Wars

Altominernas förflutna, nutid och framtid

Av Mark Rees

Följande artikel illiterar hur överlevnad av fittest och spelteori sannolikt kommer att stoppa dåliga altiner från att lura människor ur äkta pengar.

Historia:

Från "Sacred text of Bitcoin" - Markets bok, Kapitel 1 vers 1

I början kom ett block av data som heter "Genesis" in i en värld. Vid det ögonblicket av singularitet föddes ett alternativt universum. Detta tysta och främmande nya universum innehöll endast tomma slots för data, organiserade för information till en dag upptar dem från alla punkter på jorden. Liksom stjärnor på natten, skulle de vara synliga för alla men förstås av få. Dess skapare Satoshi såg att det var bra och gav det namnet "bitcoin". Den nya dimensionen han upptäckte skulle inte förstås för större delen av världen under de kommande åren; men med tiden skulle namnet bli legendariskt. En handfull modiga pionjärer vi kommer att kalla "Satoshinites", samlades runt för att studera det. De var inte bundna av den begränsade jordiska kunskapen om män, och de kikade in i den här nya underbara porten och såg … framtiden.

[2]

När tiden gick, befann sig mer kunniga män drabbade av denna nya och fantastiska upptäcktsportal. En allt större befolkning drogs till den. Långsamt började de förstå de möjligheter som kan uppstå av denna upptäckt. Samtidigt förblev många försiktigt okunniga människor bundna till sin begränsade jordiska förståelse för världen. De otroende började spotta i vantro; Till dessa människor tilldelar vi namnet "Krugmanites". De var de som övertygades av den stora och hemska ledaren Krugman att "bitcoin är ondskan". Och han ledde in i mörkret många otroende, som sedan började mumla mot de upplysta "Satoshiniterna".

[3]

Och det skedde att mycket värde började skördas från fröna som såddes av Satoshis upptäckt och många kloka Satoshinites skapade andra parallella skapelser i bitcoins image. De kallade dessa saker "altcoins" och blev mästare i sina egna parallella universer med endast små förändringar i de lagar som styrde bitcoin. Satoshinites äldste godkände inte dessa nya skapelser och ansåg dem grymheter och kastade dem ut.

[4]

Förmögenheter skulle snart följa de tidigaste Satoshinitesna som satte ansträngningar i de nya upptäckterna som var låsta inuti bitcoin. Snart lärde sig andra om förmögenheterna och de mänskliga bristerna av avundsjuka och girighet sjönk och drog i fantasin hos några av Satoshinites. Så småningom överträffade vissa smarta men bristfälliga Satoshinites och lurade och stjäl - gjorde stora skador på de troende. Många höga Krugmaniter förklarade för sina egna anhängare att alla Satoshiniter var falska profeter och att titta bort.

[5]

När tiden gick över, uppstod några falska profeter från några av de dåliga altcoinerna.Lagen om allting i denna värld tillämpade sig på altiner. När en sak blir värdefull blir de också föremål för lust, avund och girighet för människor. Några av Satoshinitesna som var de nyaste i stammen var svängda till att tro på falska läror från några icke-moraliska altminnesherrar. Några Satoshinites gav pengar till smarta män som berättade vackra lögner som kittlade sina öron. Dessa tvivelfulla män hävdade storhet av sina egna dåliga altiner som gömde sig under fasad av kvickt namn och intressanta baksidor som uppfanns för att skapa passion i hjärtat av Soatoshinites.

[6]

Att se de bedrägliga alcoinskaparna flyger den oskyldiga, hjälten Charlie vägen in i stan. Så bra var hans ledarskap att han gav världen en gåva som han kallade "litecoin" och vi kommer att hänvisa till denna gåva som "Charlie's Angel". Hans anhängare blev en splintgrupp som hade descend från Satoshinitesna, och till dessa människor kommer vi att tilldela stamnamnet "Scrypt". De flesta Satoshinites kvarstod med den större "SHA" -stammen för säkerheten för nätverkseffekten. Och det fanns fred och samarbete mellan ledare för de två stammarna. Och det skedde att många fler altiner från båda stammarna multiplicerade och fyllde jorden igen. Men inte alla var bra.

Slut på "Sacred text of Bitcoin"

Nuvarande dag:

Snabbspolning några år och de nya adoptrarna i den nya teknologin ser nu nya meddelanden för altiner med misstankar. Hittills har många altiner kommit och gått och lämnar tårar och besvikelse i deras kölvåg som nu känns igen som "bedrägerier" eller "pump- och dumpningsplaner". Dessa åtgärder har lämnat djupa ärr med den nyfiken nyfiken befolkningen som tror att de kommer att dra nytta av chansen att bitcoin magisk blixt slår två gånger. Några fortfarande naivt lyssnar på att viska av hemliga "nya och förbättrade" altcoin-löften från banditer som preying på dem. När de dumpas senare, av tricksters utan intressen i digitala valutor sänks alla digitala valutors rykte i den allmänna opinionen. Den större publiken har inte sofistikeringen och bakgrunden för att känna igen skillnaderna mellan legitim och ärlig teknikutveckling, och få-rika snabba system som drivs av handelsbandit utan band med tekniken.

Ny på scenen är förmodligen välmenande vigilante crypto squads som har skapat webbplatser för att varna konsumenter och de mindre kunniga om förekomsten av vad de ser som "bluffmynt". Flera mynt utropades, med ett exempel som "Phoenixcoin". De hävdar att operatörer av detta mynt använde en kontroversiell metod för att starta om en valuta som kallades "pre-mining" och använde påstådda orättvisa utdelningar för att göra en snabb vinst för sig innan de gick av med vinst när myntet slog marknaden och de körde pris upp. De tidiga investerarna blev hårda straffade för sin entusiasm att äga ett nära värdelöst mynt, eftersom skaparna snart övergav myntet och någon utveckling eller kontakt med investerare / myntägare.Alla människor i det digitala valutafællesskabet bär straffet på ett känt rykte kvar i kölvattnet.

Dessa vigilante grupper som har försökt hålla listor över misstänkta mynt, men sannolikt har funnit att arbetet är omanagligt, eftersom nya mynt skapas så snabbt, räknas de nu av hundratals. Tempot för nya myntskapande är nu bortom förmågan att praktiskt spåra, analysera och varna konsumenterna. En webbplats räknar nu med kryptomarginaler som spåras för att vara 555 sorter. Vissa tror att det verkliga antalet digitala valutavarianter är nu i tusentals.

Några människor säger att den digitala valutamarknaden går igenom ett utmaningsutmattning. Vissa säger att vi kanske har nått mättpunkten för nya marknadsförbara altiner. Slaglinjer visas och fraktioner verkar organisera mellan förespråkare av olika mindre svärmar av nya mynt. Bitcoins nätverksstyrka borde säkert hålla den oskaddad av någon manipulering. Men mindre mynt har mindre nätverk som fortfarande försöker bli etablerade. Dessa är sårbara och kan utsättas för 51% attacker. Denna attack innebär att man använder en koncentration av datorer som har tillräckligt med kombinerad hashkraft som kan överväldiga den mindre valutan. När angriparna har kontroll över altinkens blockkedja kan de skriva om myntets historia och göra dubbla utgifter möjliga. Detta skulle orsaka en uppdelning i troen på myntet och eventuellt förstöra det. En 51% attack har redan hänt för några mynt tidigare. (Se Feathercoin).

När det bara fanns ett par dussin alternativa mynt som konkurrerade om uppmärksamhet, bekymrade bitcoins långvariga anhängare med rätta att det skulle vara förvirring på grund av höga löften som gjordes av de nya initiativtagarna till fancy-sounding coinsna. Med Silk Road och andra olika skrupelfria dåliga aktörer som är de facto offentliga ansiktet på tekniken, var dålig press med skandalösa rubriker bundna att sprida sig. Skaparna av "bluffmynt" anses av många vara dåliga aktörer i nivå med oärliga utbyten och penningtvätt.

Ingångshinderna för att skapa ditt eget alt mynt är låga. Eftersom datorkoden är öppen källkod kan programmerare med liten kunskap anpassa två inställningar och kalla det egna, men har tillräckligt med kunskap för att vara farliga. De flesta av dessa "crap-coin" skapare kommer sannolikt att lägga mer tid och ansträngning, bara tänka på fancy valutanamn än att göra några faktiska kodändringar eller säkerhetsåtgärder. Konstnärsskaparen behöver helt enkelt skapa en hemsida och ge den en form av övertygande historia med hjälp av ageless con-game tricks av handeln. Myntnamn och bakgrundshistorier skapades för att skänka förtroende, eller spela på en persons känsla av nationalitet, eller rädsla för regering och sekretess. För att se några av dessa tricks i åtgärd behöver du bara se världen av oreglerade öreaktier som nyligen gjorts kända igen i filmen "The Wolf of Wall Street". "Marken" (i konstnärliga termer) sätter blint sina pengar i dessa spännande ljudspråkiga valutor och hoppas på samma rikedom sökt för 150 år sedan av den minsta gruvarbetare under Kaliforniens guldrush.

Mer tal om alkoinkrigen har börjat. På bitcoin-relaterade forum har det varit flera "call to arms" med grupper som försöker organisera motstånd eller attacker mot de altcoins som de uppfattat som "dåliga" för samhället. Till exempel är en av de senaste skirmisherna titeln "Shades of Altcoin War". Även om det kanske vid första anblicken låtsas rasistiskt, har det ingenting att göra med ras. Titeln på tre mynt i kamp enligt bitcointalk. org post, är Blackcoin, Darkcoin och Whitecoin.

De nya vapenvalen i den här nya typen krig inkluderar "masspamming" och FUD (Rädsla, osäkerhet, tvivel). Varje sida rekryterar arméer av anhängare som de har övertygat om att hjälpa deras sak. Dessa grupper av ad hoc-svarlag kallas ibland "användbara idioter". De löst organiserade "geeksna" kanske inte ens inser att de har blivit utvalda för att upprepa den felaktiga information som de anser vara sanna. Rörelserna av attackerna använder vanligtvis altcoinforum och Twitter. De anfaller omdirigandet och motiven för de olika alkointren i fråga och försöker skapa en rädsla som gör innehavarna av dessa mynt panikförsäljning som kan förstöra priset och eventuellt lönsamheten för myntet självt.

Ett nytt mynt som heter Battlecoin skapades för att specifikt rikta sig mot andra altcoiner. Genom att köpa det här myntet får du "rösta" på vilken av de mindre alternativa valutorna du vill "attackera". Deras mål är att använda stora pooler av datorkraft för att ta över och träna den mindre valda valutan med något som en 51% attack. De har för avsikt att vara alcensoldater. I den naturliga utvecklingen finner vi naturen och förutsägelser med användning av spelteori, dessa strategier och resultat kan förväntas vid någon tidpunkt. Utan att döma uttalanden kommer rovdjur att utvecklas. Den stora fisken kommer att äta mindre fisk. Vid någon tidpunkt kan du förmodligen förutsäga att regeringar kommer att engagera sig när pengarna blir stora nog att oligarkier blir möjliga.

För den nuvarande dagen påpekar många motståndare mot digitala valutor att bitcoin inte kan överleva på lång sikt eftersom "något bättre kan komma med". Detta är möjligt, men vi kan nu enkelt visa att själva valutan endast är en liten del av hela bilden som skapar en digital valuta. Det finns inget annat mynt eller teknik som kommer nära de datortillgångar som ägnas åt att skydda nätverket. Det tjocka skyddshöljet som skyddar blockkedjan mäts i datorhasskraft. Använda den populära målplattan för de översta 500 superdatorerna i kombination; Bitcoin är nu ca 2 500 gånger så många och fortsätter att klättra.

Tekniker och ansträngningar som "Battlecoin" kan plocka bort de små växande valutorna som kan ha en chans att bli värdefulla. Nya seriösa innovatörer tittar nu på det skydd som finns inom bitcoin-nätverket. Det återstår att se vad nya, mer komplexa variationer av Scrypt kan medföra.Och vi kan se att många altiner vänder sig till sammanslagna gruvor för kombinerat skydd. Men det här bevisar bara kritikerna fel att "Vem som helst kan göra ett tävlande mynt". Så dominerande är denna skyddskraft som erbjuds av bitcoin, den nya utvecklingen av "sidokedjor" är utformad för att fungera med det snarare än att hitta något sätt att konkurrera mot det.

Framtidens altcoins:

Den alternativa valutavärlden verkar vara med i livet. En ny tjänst som heter "CoinGen" kommer nu att göra dig till ditt eget altcoin. Vid coingen. Jag kan svara på några nedrullningsbara lådor, ge dem en ikon / logotyp för ditt eget personliga mynt och * poof *, på trettio minuter spinner du ut din egen exekverbara generiska "copy-coin". De låter dig välja vilken av våra två stammar som ska gå med (Sha eller Scrypt). Det finns frågor från någon i samhället om detta är värdefullt, eller till och med pålitligt, men det existerar. Tjänsten listar sig själv som "beta" och avgifter runt. 2 bitcoins ($ 100) vid tidpunkten för detta skrivande. De informerar dig om att även om de skapar programvaran, kommer det inte att finnas något stöd, och det är upp till dig att faktiskt bygga nätverket och starta genesis-blocket för din nya valuta. (Se efter en uppföljningsartikel om detta).

Som Satoshi kunde intyga är det en sak att komma med din egen valuta, men utan ett nätverk och protokoll för att hålla det levande, existerar det bara i vakuum och är oanvändbart. Valutan själv var bara hälften av slaget. Om du vill göra det som Satoshi måste du uppfinna ett nytt protokoll, nätverk, gruvarbetare och få massor av hjälptest och tweaking. Lycka till med det.

Mini-Satoshi, det är du inte.

När det gäller att skapa ditt eget altcoin blir det relativt trivialt, vad betyder det här? Bara för att du kan, betyder det att du borde? Tänk på en värld där det finns hundratusentals eller miljontals altcoins. Hur skulle det påverka lönsamheten hos "scamcoins"? Steg tillbaka och titta på alla valutor tillsammans - det kan allt bli "buller". Det kan vara som en värld för publicering före internet. Först hade du bara några kraftfulla röster som dikterade vilken information de ville att vi skulle höra. Då kom onlinepublicering, bloggar och Facebook till och spreds den kraften lika. För att få din röst hörd i dessa dagar måste du erbjuda något värdefullt och unikt. Du måste vara bra. Informationen själv har blivit … buller.

Om dessa alkoinvalutor följer samma väg som internet gav, kanske det inte finns något som hindrar dem från att skapas oändligt. Om så är fallet och vi kan förvänta oss att miljoner kommer att komma … kan de också bli buller. Kanske bara några få kan bli spektakulära och kommer att stiga över resten som Facebook och Twitter. Men de kommer att göra det på egen vinst och det kan ta extra försök att uppnå. Med utvecklingen och utsläppandet av Ethereum som väntar i vingarna, kommer grunden för det som blir möjligt att byta på sannolikt oväntade sätt.

Kanske en dag snart kommer ditt eget altcoin att bli ett obligatoriskt ämne i högskolans IT-kurser.De färdigheter som lärs ut kan vara ovärderliga för de framtida marknadsplatserna. I vår livstid kan Satoshi respekteras och firas tillsammans med Einstein eller Newton på våra universitet. Framtida företag som vi inte ens har funderat på kan leta efter blockkedjans färdigheter på ett CV. Kanske ett år efter det kommer junior gymnasieelever att bygga altcoins som ett science fair projekt. Kanske om ett decennium kunde tekniken bli så allmänt känd och användes att barn inte längre spelar med block, utan istället leker med sina blockkedjor.

Det här är inte att säga att altcoins är värdelösa. Tvärtom finns några unika och innovativa begrepp i dessa skapelser. Evolution tenderar att hända i de flesta saker i naturen som vi har upptäckt. Vad som kan bli av många av dessa tekniker är någons gissning. De bästa kommer sannolikt att hitta sin egen nisch där de kommer att trivas eftersom av deras skillnader. Det är som om vi just nu öppnat dörren till en ny dimension som vi inte visste existerade. Denna tidigare okända och underbara nya värld kan innehålla otänkbara skapelser som fortfarande väntar på vår upptäckt. Altinkrig kan leda till en nödvändig röjning som skapar en väg som leder till dessa upptäckter.

Författarnotation: Det finns ingen sådan sak som "Sacred Text of Bitcoin". Det existerar bara i min fantasi.