Altcoins roll och framtid

Bitcoin: vad är grejen och är det en bubbla eller inte? (Juni 2019).

Anonim

Bara namnet "altcoin" altcoin, som i "alternativ till Bitcoin", en copycat sent till scenen. Varför fortsätter vi att använda sådan terminologi när altcoins och Bitcoin är alla kryptokurveranser av samma grundläggande kategori? Många långa Bitcoiners anklagar altcoinutvecklare av pump- och dumpningsplaner, längtar efter att vara tidiga adoptörer och avundsjuk på deras förmögenheter.

Det finns dock några bra skäl att uppmärksamma nya cryptocurrencies. Precis som något verktyg passar en storlek inte alla, och olika kryptokurver fungerar mer eller mindre effektivt i olika scenarier. Till exempel, medan Bitcoins pseudoanonymitet får en fin balans, finns det tillfällen då en medborgare kanske vill ha total anonymitet; Omvänt kanske vi vill använda en mer spårbar lösning när det gäller värdepappersföretag och skattebyråer.

Vi kan redan se valutor för olika ändamål som kommer fram. CryptoNote ger till exempel nästan total integritet via inbyggda engångsplånböcker och gruppsignaturer. Dogecoin fungerar bra som ett vanligt marknadsföringsverktyg för kryptocurrency. Freicoin kan användas i situationer där deflation inte är idealisk, och valutor som 4C kan användas för att ta itu med politiska frågor som global uppvärmning (vad som helst din position på den aktuella frågan kan vara).

Det finns många olika nischer för kryptokurvor att fylla i, men även om två valutor inte är lätt differentierbara, har det mycket värde med att konkurrera i kryptokursfältet. I ett monopolistiskt scenario kan utvecklarna inflytelserika över ledande kryptokoin bli lat eller värre korrumperad. De flesta cryptocurrency entusiaster skulle komma överens om att den fria marknaden vanligtvis är det mest effektiva systemet, så borde det inte heller vara tillämpligt på Bitcoin?

Kritiker hävdar att en mängd mynt kommer att leda till förvirring, men kryptoens skönhet är att det inte är som traditionell infrastrukturbaserad industri: flera konkurrerande kraftnät leder till en trassig röra, men cryptocurrency plånböcker är relativt enkla program. Man kan enkelt hålla varierande valutor i en enda plånboksansökan, och att betala i olika valutor vid en försäljnings terminal är ytterligare ett tryck på en knapp. Man kan tänkas detektera vilken valuta som begärs av QR-koden som visas, vilket gör det till en enkel process.

En annan kritikpunkt är att detta kommer att leda till för mycket volatilitet i krypto, eftersom investerare hoppar mellan ett mynt och ett annat. Även om det inte har blivit ett problem, är det dock förmodligen på grund av att altcoins inte har hamnat i marknadsandelar. Medan det skulle kunna förändras snart finns det redan många traditionella valutor på planeten, så man skulle tro att en sådan fråga skulle ha redan manifesterat sig i fiatområdet. Sådan volatilitet skulle göra investeringar i och användning av kryptokurrency svår, men det kan vara ett enkelt problem för ett nytt mynt att lösa.

Framväxten av flera konkurrerande kryptokurvor kommer sannolikt att leda till utveckling och användning av kurskryptokurver. När Bitcoin minskar i dominans, vill folk fortfarande ha ett sätt att investera i allmänhet i kryptokoiner utan att oroa sig för variationer inom marknaden. Genom att göra varje korgmynt lösgiltigt för ett sortiment av signifikanta mynt på marknaden - var och en i en mängd som är proportionell mot antalet av det myntet på marknaden - kunde man effektivt lagra en bråkdel av den totala marknaden för kryptokurrency.

Om det fortfarande är alltför flyktigt för vardagliga transaktionsanvändningar, kan vi också göra ett mynt för det - bara programmera sin myntproduktionshastighet för att öka eller minska när den avblåsar eller blåser upp (respektive) och ställ in bekräftelsestiden så låg som möjlig. Folk kommer att använda dem om de är nödvändiga för att köpa saker, med eller utan deras investeringspotential. Till skillnad från traditionella industrier som är benägna att monopol, är det i form av krypto att främja den fria marknaden. Bitcoin måste konkurrera med konkurrenter är inte en fråga om om, men när-och hur.