Scotland har som mål att vara i hjärtat av framtiden av Blockchain-tekniken

Reket - Head teed (April 2019).

Anonim

Känd för sin kilter och säckpipor, golfbanor och kvalitetswhisky, är Skottland ett land fullt av traditioner. Det framträder också snabbt som en spännande hotbed för blockchain-teknik, känd för sin störande potential för att skapa innovativa lösningar för näringslivet.

Under de senaste månaderna har den starka aktiviteten hos Skottlands blockchain-samhälle tändat en aktivitet och en ljus utsiktsbild. Faktum är att utvecklingen går framåt med ett snabbt klipp, som levererar meningsfulla användarfall och lovande affärslösningar till orsaken.

SCOTEX, den blockchain-powered börsen som förväntas lansera i år är förmodligen det största exemplet på drivkraften i Skottland. Stöds av ett konsortium av ex-NASDAQ och skotska investerare som vill höja över 18 dollar. 4 miljoner (15 miljoner) för projektet, skulle det kunna bli den första oberoende utbytet i landet sedan början av sjuttiotalet.

Genom att integrera blockchain-tekniken, kommer SCOTEX att möjliggöra avveckling av alla affärer direkt, vilket eliminerar behovet av ett ofta dyrt clearinghouse. Det förväntas att intressenterna kommer att få bosättningar inom 15 minuter efter genomförandet av handeln, en process som i konventionella finansiella utbyten kan ta var som helst mellan två till tre dagar.

Denna adoption av blockchain-teknik från befintliga börser är inte en ny sak. Utbyten som Australian Securities Exchange, NASDAQ och andra har redan skapat blockchainbaserade handelsavvecklingssystem som fungerar som modell för att arbeta från.

Vad som är något unikt med SCOTEX, är dock att det kommer att bli den första börsen för att utnyttja distribuerad ledgerteknik från starten. Detta kommer att göra det möjligt att fungera som en intressant testballong när det gäller blockchain-teknikens långsiktiga lönsamhet och nytta på den globala finansiella arenan.

En annan signal om Skottlands accelererade intresse för blockchainutrymmet var ScotChain16-händelsen i Edinburgh i november 2016. Detta välbesökta evenemang samlade företagsledare och entreprenörsinriktade blockchainentusiaster från hela världen. Kungliga Bank of Scotland (RBS), som var värd för evenemanget, är bland 36 banker globalt som testar blockchain-teknikens verktyg för kommersiella papperstransaktioner.

Flocking to Blockchain Technology

Skottland ser också fervent startaktivitet inriktad på blockchain-användarfall. En ny aktör till den här arenan är den fullspektrums digitala designkonsulten som kallas Flockchain. Stiftet grundades i maj 2016 och är baserat i Glasgow, och hjälper offentliga och privata organisationer att integrera blockchain-teknologin mot deras UX, cybersäkerhet och strategiska mål.

Enligt VD och grundare Phil Doyle fokuserar Flockchains initiala fokus på teknisk och marknadsundersökning som syftar till att identifiera starka blockchain-användningsfall inom olika marknadssektorer.Han säger att Flockchain kläckte i maj 2016 efter att han och medgrundaren David Kidd hade diskuterat blockchainens fördelar och distribuerat ledgerteknologi på länge i veckor, läste och tittade på allt de kunde ta hand om. Upphetsad av blockchains potential, beslutade de att driva en strategi för att främja medvetenheten om tekniken samtidigt som industrins profil höjs.

Säger Doyle: "Vi arbetar för att påskynda adoptionen av blockchain [technology] genom utbildningsprogram som levererar en pipeline av skickliga utvecklare till branschen, engagera sig med regeringen och företagen för att visa värde och stimulera köp. Flockchain är upphetsad att förverkliga strategiska partnerskap med viktiga organisationer för att möta dessa utmaningar. "

Doyle beskriver blockchain-samhället som mycket aktivt och engagerat i att utforska nya möjligheter. "Vi började oss delta i den månatliga Scottish Blockchain Meetup i Edinburgh där det finns många utmärkta projekt och nybörjare presenteras för entusiastiska turnouts. "Han säger också att det finns mycket korsbestämning med Förenade kungariket" Vi har faktiskt gjort vår egen forskning om blockchain [technology] landskap i Storbritannien och har upptäckt att det finns brist på färdigheter på marknaden för att driva många blockchainprojekt framåt. Det finns också en allmän brist på medvetenhet om vad [a] blockchain är och hur det kan förvandla företag och regering. "

En klar kommentar om Skottland, säger Doyle, är att regeringen har en progressiv politisk struktur kring ny teknik. Och med det land som har en högutvecklad teknik sektor med ett särskilt fokus på saker av saker (IoT) och datavetenskap, säger han att blockkedjor passar väldigt snyggt i det landskapet.

Paul Forrest, ordförande i Glasgow-baserade MBN Solutions - en ledande lösningar för personal, rekrytering och sökande för blockchain och andra sektorer - säger att tekniken ligger högt på agendan för Skottlands affärs- och teknikgemenskap. Han säger att detta intresse inte bara är begränsat till att använda fall och applikationer i och runt fintecharenan. "Vi har redan sett ab initio ventures från hälso- och sjukvårdssektorn och rättssektorn ställt ut sina bås i Skottland för att utforska möjligheterna att utnyttja Skottlands mogna och välskötta teknik, data och kryptosäkerhetskompetens. "

I 2017 ser han många nya satsningar som kapitaliserar Skottlands styrkor kring datavetenskap och hälsovård och förutser ytterligare framsteg i och kring betalningar och identitetshantering, baserad på aktiviteter som beskrivs av likvärdiga landets finansiella tjänster.

Avslutar Forrest: "För att Skottland ska lyckas som ett centrum för blockchain excellence är det kritiskt att användningsfall fortsätter att mogna och att byggkapaciteten fortsätter att växa. Att föra dessa två pelare ihop kommer att stödja skapandet av en rik kompetensmiljö som drivs av en genuin uppskattning för den möjliga konsten och därigenom placera Skottland i hjärtat av blockchains framtid [teknik].”