Sök efter praktiska tillämpningar av bitcoin och blockchain på pengar 20/20

The Code: Story of Linux documentary (MULTiSUB) (Maj 2019).

Anonim

Pengar 20/20, som ofta utspeglas som världens största fintech-konferens, börjar idag på The Venetian i Las Vegas. Arrangemanget förväntas locka över 10 000 deltagare och kommer att innehålla bland sina högtalare och paneldeltagare några stora namn från Bitcoin och blockchain-utrymmet. Det finns ett helt spår dedikerat till blockchain-teknik vid årets pengar 20/20, men gäster från blockchain-ekosystemet kommer också att hittas på paneler relaterade till mer allmänna aspekter av fintech-industrin.

Vem kommer att vara på evenemanget?

Entreprenörer, investerare, utvecklare och juridiska experter från blockchain-industrin kommer alla att vara tillgängliga vid årets Money 20/20-händelse. Coinbase CEO, Brian Armstrong, kommer att erbjuda sin syn på framtiden för digitala valutor under en chatt med Fortune reporter, Robert Hackett. Cirkel General Counsel och COO, John Beccia, kommer att presenteras på en panel relaterad till offentlig politik och reglering av blockchainindustrin (modererad av Chamber of Digital Commerce President, Perianne Boring) och Ethereum skaparen Vitalik Buterin kommer att ge en uppdatering av hans projekt med Don Tapscott.

Med uppträdanden från alla från Digital Asset Holdings 'Chris Church till BTCCs Bobby Lee är det uppenbart att hela spektrumet av Bitcoin och blockchain-ekosystemen kommer att täckas vid årets evenemang.

Bitcoin vs Blockchain

Det har varit klart att vissa företag nu bara tittar på huruvida dessa tekniker erbjuder praktiska lösningar på verkliga problem i världen. Det har varit hårda debatter om Bitcoins och blockchain-teknikens fördelar tidigare. I debatten om Bitcoin mot blockchain-tekniken (vad som än är meningen med dessa dagar) kommer det rätta alternativet att bero på vilken typ av funktionalitet som behövs för att lösa ett problem.

"Vi använder Bitcoin blockchain för att vi anser att det är den mest säkra och manipulationssäkrade offentliga publikationen där ute", säger Civic VD Vinny Lingham, som är en talare på Money 20/20, till Bitcoin Magazine . "Det är inte perfekt, men det tjänar våra behov för nu. Vi är i slutändan inte beroende av det, men väljer att använda Bitcoin blockchain på dess fördelar. Om saker förändras över tiden och vi hittar en bättre lösning, kommer vi att överväga att byta, men för närvarande kommer inget annat nära att betjäna våra behov. "

Civic är en start som fokuserar på skydd mot identitetsstöld. Innan hon blev VD för Civic grundade Lingham Gyft, vilket är en populär metod för att konvertera bitcoin till presentkort som kan användas i vardagstransaktioner.

Många av blockchain-teknikprojekten i utveckling just nu ser inte ut som Bitcoin, och de kommer också med en annan uppsättning säkerhetsavvägningar. De som fortfarande är fokuserade på Bitcoin hittar bevis på arbete för att vara den mest intressanta aspekten av denna nya teknik.

Gränserna för Blockchain Technology

Den slutliga riktningen för Bitcoin och blockchain-tekniken är fortfarande oklart vid denna punkt, och enligt Lingham kommer det inte att vara en lösning som passar alla storlekar för varje start. I Linghams uppfattning är blockchain ett protokoll och "det levererar [exceptionellt] lågnivåvärde för nya företag i synnerhet. "

" När du lägger till abstraktionslager på det kan du bygga billigare, snabbare och säkrare företag som kan störa status quo. "

Linghams poäng är att kompetenta utvecklare och entreprenörer behövs för att bygga på blockchain-protokoll. "Om du har en massa amatörer som inte kan bygga ett företag i första hand, vilket ger dem blockchain att innovera på, kommer förmodligen inte att ge positiva resultat. För att i slutet av dagen måste de tekniker och entreprenörer som använder det, fortfarande bygga verkliga företag som fånga och skapa värde för slutanvändare, säger Lingham. "Blockchain är ett verktyg och om du ger den värsta byggaren i världen de bästa verktygen kommer du fortfarande att få skräp. "

För närvarande ser Lingham och Civic Bitcoin som det mest praktiska verktyget för uppstarten i blockchain-protokollens rike.

Pengar 20/20 kommer att löpa från 23-26 oktober 2016 i Las Vegas.