"Hemlig" Valuta vs Bitcoin: Ingen jämförelse; En återuppgift till Stansberry Research

180124 - Tortyrmordet i ubåten, laglig pepparspray och S-troll - med Maria (Maj 2019).

Anonim

True Wealth "som riktar sig till äldre investerare med dumma och dystra felaktigheter av cryptocurrency bitcoin. Videon är från den ökända rädsla för mongeringskoncernen Stansberry Research, som släppte en liknande för några år sedan varning om förestående ekonomisk kollaps. Det är viktigt att ta itu med kraven i dessa videoklipp eftersom de riktar in sig mot en äldre demografisk som redan är tveksam mot att engagera sig i bitcoin och, tack vare videon, av alla felaktiga skäl. Det är inte bara felaktigheter som används upprepade gånger i hela videon, men rådet är hemskt från en investeringssynpunkt.

Först och främst är formatet till skillnad från vanliga videor som du skulle se på andra webbplatser. du får inte hoppa över hyperbolan och komma till den punkten. Det här är genom noggrann utformning eftersom videon är mycket lång och använder känslomässigt manipulativa tekniker för att rita betraktaren samtidigt som den döljer förmodligen användbar information om att investera i en mystisk "hemlig" valuta som den superrika har investerat i i århundraden. Narratorns namn släpper sådana familjer som Rothschilds och Morgans för att lägga till fördjupningen av denna investering, men det är allt inbäddat i en överklagande till auktoritet och bandwagon fallacy. Videon jämför Bitcoin med lager av dåligt lanserade företag som har misslyckats tidigare och upprepar argumentet att de som först marknadsför brukar misslyckas. Om du kan sitta igenom det, som jag på ett försiktigt sätt gjorde för några veckor sedan det skickades till min chef, hittar du äntligen den här "hemliga" valutan som lovar otrolig rikedom är * spoiler alert * numismatiska samlarobjekt.

Mitt perspektiv på denna fråga påverkas unikt av min position som kontorschef på Roberts & Roberts Brokerage, en ädelmetallmäklare i Pensacola som tar bitcoin. Vi rekommenderar människor att investera i fysisk bullion och presidenten Tim Frey, rådgivar ofta mot att investera i numismatiska mynt av några anledningar.

Numismatiska mynt är ibland sällsynta eller vanliga datummynt som har graderats och placerats i ett snyggt fall. De säljer för höga premier över guldets smältvärde, men kräver konstant uppmärksamhet åt den marknad som få människor kan betala, särskilt de som bara vill investera i guld som en säkring mot inflationen. I en transkript baserades Stansberry-videon på, de hänvisar till numismatiska mynt som "sällsynta" och medan det här gäller vissa mynt, är många av dem mycket vanliga. Skillnaden tar mycket tid på forskning, och mer vanliga mynt säljs ofta till ett försäljningsvärde långt över grossistvärdet. verkligen sällsynta mynt är undantaget.

Så vi ser det gamla betet och byter in videon och transkriberar där de diskuterar riktigt sällsynta mynt och seger sedan in för att försöka sälja numismatiska mynt som inte är så sällsynta som man kanske tror.Du kan se hur många vanliga datum numismatiska mynt har graderats på PCGS webbplats.

Stansberry Research försöker få dig att investera i mynt vars värden har sjunkit så mycket 89% av deras premie över smält. Smältvärdet är värdet av ädelmetallen i ett objekt baserat på spotpriset, vilket är priset per troy uns på råvarumarknaden.

Värdet på numismatiken har minskat dramatiskt under det senaste decenniet och skiljer sig från bullion genom att de har mycket högre premier och även lite mindre guld. Det skulle inte vara rättvist att bara attackera hur Stansberry dispenserar denna information, så låt oss knyta några siffror.

Ett exempel på fallande numismatiker är $ 5 MS64 Liberty, ett guldmynt som såldes 2005 för en jättestor 1236. 52% över smältvärdet på $ 101. 76. År 2013 var premien 143. 42% över ett smältvärde på $ 402. 60. Ett annat exempel är $ 5 MS64 Indian som nådde en topp på 2872. 77% över ett smältvärde på $ 101. 76 sedan sjönk till 18. 48% över $ 402. 60. När guldvärdet ökar ökar premierna för dessa mynt och hittills har de ännu inte återhämtat sig. Men ta inte mitt ord för det; Du kan se data här.

Videoen bashes bitcoin, men bara under det senaste året har vi sett en ökning med 5000% och ännu mer sedan bitcoin kom på plats under 2008. Medan volatilitet alltid är en angelägenhet, kan numismatiken helt enkelt inte hålla sig till bitcoin som en värdebutik som premier har sjunkit avsevärt och visar inget tecken på återhämtning medan Bitcoins nätverksprotokoll erbjuder innovationer vi kan se fram emot att avvika från dess värde som valuta.

Ett annat fall för bitcoin är att de faktiskt är sällsynta i motsats till att många mynt kallas numismatiska. Det finns bara 21 miljoner som någonsin kan skapas och vissa har redan gått vilse. Om du kombinerar den begränsade kvantiteten med den ökande mängd arbete som behövs för att mina bitcoin har du ett valuta / protokoll som är inställt att öka i värde över tiden eftersom de blir sällsynta och efterfrågan ökar. Under de fem år som bitcoin har funnits har intresset bara ökat, och med nya företag som accepterar det och nya apparater lanseras förväntas det fortsätta.

Det finns också några andra problem med videon. Myntsamlingsbranschen dör ganska bokstavligen ut. Att samla sällsynta mynt är en hobby som är mycket tidskrävande och minskande bland yngre generationer. På en gång överstiger myntsamlare numismatiska mynt, men siffrorna har gradvis sjunkit och vi ser nu fler mynt än samlare.

Vi ser det hela tiden på mäklaren; en familj ärver en massa numismatiska mynt och säljer dem omedelbart eller en äldre samlare tar in dem. De är ofta förvånad över hur mycket deras värde har minskat eftersom de inte har gjort den noggranna forskningen som krävs. Många människor säljs överdrivna numismatiska mynt som faktiskt letar efter bullion, vilket har lägre premier och återspeglar det faktiska marknadspriset på guld.

Yngre generationer har ringa intresse för myntinsamling som en hobby och de enda personer som fastnar med dessa numismatiker är mycket äldre samlare. Det stora myntuppsamlingshuset Heritage reflekterar även att köpa de flesta av dessa mynt eftersom de har så många redan och fler mynt sorteras och läggs till blandningen som egentligen inte är sällsynta datum. Fler mynt och färre samlare skapar en marknad som torkar på grund av minskad efterfrågan.

Numismatik är en relikvie av en äldre tid där information kunde köpas till rätt pris, men vi har vant oss vid fri information i internetets ålder - du kan läsa källkoden för Bitcoin och Satoshis vitbok. Det är där ute och öppet för alla att se, utan att behöva använda gimmick och manipulation för att sälja dig på den. Medan det är min personliga övertygelse att Bitcoin är en banbrytande innovation för att bli involverad, uppmanar jag alla att göra egen forskning.

Ungdomar vill hellre ha en investering som är mångsidig, om de har några pengar att investera alls, och bitcoin fyller denna position långt bättre än numismatik. Du investerar inte bara i en valuta utan också en idé. Bitcoin som ett nätverk har värderat om valutan förblir till ett högt dollarpris. Vi bevittnar början på ett nytt sätt att skapa avtal mellan parter och skicka annan information med ökningen av kryptografiska innovationer.

En annan egenskap hos bitcoin som är tilltalande för Millennials är den delbara bitcoinens del. Du kan köpa så mycket som du har råd vid den tiden i stället för att betala nästan $ 1 400 för ett numismatiskt mynt med en tvivelaktig framtid och steniga senaste förflutna. Myntsamlingsbranschen har försökt svårt att uppmuntra investeringar i dessa mynt, men om du gör undersökningen beror det på att de har en överflöd av dem att de kan sälja för en mycket hög markup över grossist till personer som är mindre erfarna i mynt samlar. Om du måste köpa numismatiker, hitta en plats som säljer dem till grossist.

Du måste använda rädsla och bedrägeri för att sälja numismatik och det kan därför vara att Stansberry Research producerade denna vilseledande video. Som med alla saker, följ pengarna. Företaget säljer dig rädsla och för ett lågt, lågt abonnemangspris kan du ta reda på alla sina investeringar "hemligheter". Ljud misstänkt? Om du måste betala pengar för helig information, kanske du bör utvärdera vad källan står för att vinna.

Genom att sälja dig överdrivna numismatiker; Stansberry kan göra en liten förmögenhet - ännu mer om du är rädd för sina prenumerationssystem. Om tonen och innehållet i videon inte räckte för att vända människor bort, är Stansberry inte heller främmande för kontroverser. År 2007 fann grundaren Porter Stansberry sig skyldig till bedrägerier och beställde att betala $ 1. 5 miljoner i straff. Han har också varit inblandad i andra tvivelaktiga system. Som mina misstankar bekräftas verkar företaget använda samma taktik som historiskt har orsakat tidigare kunder att förlora stora pengar.

För alla skrikande om bitcoin är ett Ponzi-system, har det historiskt sett varit de som har tillgång till sekretessbelagd information som har springer dem för att riva folk bort. Denna mentalitet är inget nytt i myntinsamlingen och till och med ädelmetallindustrin; även U. S. Mint säljer mynt för långt över sitt nominella värde på grund av den särskilda etiketten "collectible", men jag garanterar dig att om du försökte sälja dem till en återförsäljare till samma pris skulle du skratta ur kontoret. Samma sak gäller tyvärr för numismatik, och målgruppen för Stansberrys video är äldre generationer, av vilka några lätt kan luras av det skenande högproduktionsvärdet av videon och dess histrioniska löften.

Bitcoin är för alla och lättillgängliga även för dem som är avskräckta för teknik. Så nästa gång du ser den här videon cirkulerar, kan du försäkra dem om att bitcoin inte är hotet Stansberry gör det som att vara - åtminstone inte så som de tänker på det.