Något odd händer vid bitcoins största miningpool

Money vs Currency - Hidden Secrets Of Money Episode 1 - Mike Maloney (Juli 2019).

Anonim

Block på Bitcoin-nätverket har blivit alltmer fullt på senare tid, förutom några av dem som minas av AntPool, som är den största gruvbassängen i nätverket. Under de senaste 24 timmarna från det att denna artikel skrevs, var varje icke-tomt block som minas av någon annan än AntPool praktiskt taget full av transaktioner, nästan upp till gränsen på 1 MB.

Låt oss ta en närmare titt på detaljerna om dessa mindre block.

Lämna några transaktioner bakom

Nyligen har AntPool gruvd ett antal block med storlekar på cirka 99 kB, 369 kB och 860 kB. Det fanns dussintals block som gjordes kring dessa specifika storlekar under februari månad. Under tiden tömdes dessa block, alla andra på nätverket fyllde block med transaktioner upp till 1 MB kapacitetsgränsen.

Förutom de icke-kompletta blocken som AntPool minskade, skapade gruvpoolen också 16 tomma block i februari månad. Den totala mängden transaktionskapacitet som förlorats av nätverket under denna tid som ett resultat av AntPools små block är inte svårt att uppskatta. Antal som delas av BitFurys Alex Petrov-show AntPools genomsnittliga minskade blockstorlek i februari var cirka 100 KB mindre än andra gruvpooler av jämförbar storlek.

Antalet transaktioner i ett block kan variera, men vid en genomsnittlig transaktionsstorlek på 500 byte skulle 100 KB uppgå till cirka 200 transaktioner. Med 768 block mined, inkluderade AntPool i huvudsak 153, 600 mindre transaktioner i februari än andra stora gruvpooler, som BitFury eller F2Pool, vilket skulle ha utvinning med en liknande del av nätverket. Detta är ungefär hälften av det totala antalet transaktioner som minas på hela Bitcoin-nätverket per dag.

Enligt uppgifter tillgängliga på Blockchair. com, AntPools 99 kb och 369 kb-block blev vanligare den 2 februari medan 860 kb-blocken inte blev frekventare till 23 februari.

Detta är inte första gången

Det här är inte första gången AntPool har gruvade små kvarter med transaktioner som är lättillgängliga i mempoolen. Frågan om små kvarter höll också upp i slutet av förra året.

"AntPool är designade för att vara decentraliserad och vi har gruvdoder som distribueras runt om i världen, alla med egen Bitcoin-klient, så att när en poolnod [hittar ett] nytt block kommer synkroniseringen av [det] blocket att [ ta en viss tid, och vi kommer att konstruera [ett] tomt block eller litet block med bara blockhuvudet ", berättade en AntPool-representant Bitcoin Magazine i en orubblig kommentar vid den tiden.

"Och för att lösa detta problem utvecklade vi ett nytt block broadcast system. Block kan sändas till världen på 1 till 3 sekunder genom detta system. Det senaste systemet är den slutliga testningen, och nu kommer det att finnas några tomma eller små block, men efter att vi avslutat testet ser sannolikheten för att tomt block [s] uppstår, och vi öppnar källsystemet."

Det är oklart huruvida den senaste strängen av små block också har orsakats av att testa gruvrelaterad programvara.

Förutom dessa problem med små block har AntPool en preferens för att gruva tomma block, förmodligen för att poolen engagerar sig i spion mining eller andra optimeringsstrategier. "Tyvärr, vi fortsätter att gruva tomma block," bitmain co-vd jihan wu tweeted lite över ett år sedan. "Detta är friheten som ges av Bitcoin-protokollet. "

Bitmain är en tillverkare av ASIC-gruvtillverkare och driver även AntPool-gruvbassängen.

Antalet tomma block som minas av AntPool och andra gruvbassänger har minskat massivt under det senaste året eller så.

När du frågade om detaljer om varför AntPool inte minskar hela block när det är möjligt, hade en Antpool-representant inga kommentarer att dela med Bitcoin Magazine .