Sydkoreas ICO Ban: En reaktion på "Allvarliga oro" över Cryptocurrency Investment Practices

ICON | $ICX | Hyper Connect The World (Maj 2019).

Anonim

Den sydkoreanska Financial Services Commission (FSC) har meddelat att det kommer att förbjuda alla former av inledande myntoffer (ICO). Efter ett möte för att diskutera virtuell valutakontroll gjorde vice ordföranden för finansiella frågor, Kim Yong-bum, denna kommentar som en del av ett officiellt uttalande:

"Vi uttryckte ett allvarligt oro över att den senaste tidens inflöde till icke-produktiva spekulativ riktning dyker upp. Som ett resultat tror vi att ytterligare åtgärder är oundvikliga för att övergå till produktiva investeringar. "

Uttalandet avslutas med att säga:

" Alla former av ICO-förbud, inklusive värdepappersutgivning [och] monetära utlånings- och myntmarginaler är förbjudna och blockerar alla affärsrelaterade affärsallianser. "

Koreanska blockchain-experten och entreprenören Ash Han berättade för Bitcoin Magazine att" FSC är oroad över att okunniga investerare blir offer för svindlare med hjälp av krypto. "Han hänvisar specifikt till flera nivåer marknadsföring eller nätverksmarknadsföring, ett ökänt sätt att samla in pengar med befintliga distributörer för att rekrytera nya distributörer. Denna typ av affärsstrategi är ofta fylld med pyramidspel där det är företagets huvudsakliga fokus istället för faktisk produktutveckling och försäljning att hämta pengar från nya rekryterar inköp.

Eftersom FSC har bedömt att virtuella valutor som bitcoin och eter är elektroniska representationer av värde och inte finansiella produkter som värdepapper, har regeringen valt att indirekt reglera virtuella valutor via banker.

Förutom FSC har flera statliga organisationer inklusive Koreanska Fair Trade Commission (KFTC), National Tax Service (Koreanska IRS) och polisen bildat ett gemensamt inspektionssystem som kommer att undersöka de nuvarande villkoren för virtuella valutaväxlingar genom inspektioner på platsen.

FSC kommer att undersöka kundinformations läckage som orsakas av hacking, stärka påföljder för liknande beteende för att förhindra penningtvätt och öppna ett gemensamt inspektionssystem med flera andra offentliga enheter för att undersöka de nuvarande villkoren för valutahandlare och börser. Det gemensamma inspektionssystemet kommer också att undersöka regler och skattesättningar i andra länder och internationella organisationer för att bilda enighet om karaktären av virtuell valutahandel och beskattning.

Fram till december kommer virtuella valutor som bitcoin och eter att handlas på en utbyte endast om en bank har bekräftat godkännandet av ett konto.

"Vi kommer att börja transaktionen genom att kontrollera bankkontonens identitet och övervaka flödet av medel," förklarade en tjänsteman från Financial Services Commission. Enligt Han, som använder banker för att hålla reda på alla nya konton som öppnas på utbyten, kommer FSC att fortsätta undersöka överträdelser gällande Know Your Customer (KYC) och Anti-Money Laundering (AML) protokoll.Den enda förändringen för virtuella valutaväxlingskunder är att nu måste kunderna bevisa att de bankkonton som de har kopplat till en utbyte tillhör dem.

Medan dessa nya regler kan vara ansträngningar för att korrigera Sydkoreas otrevliga ICO-marknad, påpekar han att om de sydkoreanska myndigheterna skärp kontrollen över virtuella valutor, precis som Kina, skulle de kunna "lägga en stor skatt på kryptorelaterade aktiviteter. "

Jay Kim, a. k. en Crypto Lark, en koreansk digital valuta YouTube-värd, säger att landets ICO-förbud inte kommer att påverka enskilda investerare som deltar i utländska ICO. "I Korea kommer personer som aktivt investerar i ICO inte att påverkas. Regeringen är oroad över bedrägerier. Jag anser att det är en tillfällig åtgärd tills det finns några regler för ICO: er. "

Bedrägerier och dåliga skådespelare

Dessa nyheter kommer inte som någon överraskning med tanke på ett övergripande globalt drag för att reglera ICO: er på något sätt. Kina har förbjudit utfärdandet av virtuella valutor som olaglig offentlig finansiering. I juli utfärdade U.S Securities and Exchange Commission en varning om att token-försäljningen skulle regleras som värdepapper och således skulle uppfylla rapporterings- och konsumentskyddskraven. Den 1 augusti klargjorde Singapores monetära myndighet (MAS) att frågan om digitala tokens skulle regleras av MAS om de digitala symbolerna utgör produkter som regleras enligt lagen om värdepapper och framtida rättigheter.

Även de sydkoreanska valutaväxlingarna har konsekvent riktats mot hackare under de senaste månaderna. Enligt en rapport från säkerhetsföretaget FireEye har Nordkorea riktat sig mot digitala valutaväxlingar sedan april 2017.

Nordkoreanska aktörer har sedan maj 2017 riktat in åtminstone tre sydkoreanska digitala börser med avsikt att stjäla pengar. Denna typ av angrepp har främst riktats mot "personliga e-postkonton för sydkoreanska anställda i digitala utbyten med hjälp av en tax-temed lokke för att distribuera skadlig kod. "

Den 5 juli 2017 blev Bithumb offer för ett stort hack. Bithumb är fortfarande Sydkoreas största valutaväxling, världens näst största Ethereum-utbyte med daglig volym. Vid tiden för hacken gick 13,5 procent av den totala etermarknaden genom Bithumbs utbyte. Anfall som den här skulle säkert ha lockat granskning från Koreas Internet- och säkerhetsbyrå.

Tillväxt och möjlighet

Det senaste slaget mot Sydkoreas cryptocurrency-community kommer vid en tidpunkt av ny tillväxt och möjlighet, trots de dåliga skådespelarnas ihållande bedrägerier och hackar. Sedan Kinas ICO-förbud i början av september har Sydkorea snabbt tagit över Kina i daglig handel med digitala valutor.

Landets anslutning till internet och teknik i allmänhet kan inte underskattas. Enligt en studie från 2015 av innehållsleveransnätverket Akamai hade Sydkorea den snabbaste internethastigheten i världen baserat på den unika IP-räkningen, och dess största exportföretag, Samsung Electronics, gjorde en vinst på $ 16.5 miljarder USD år 2016.

Sydkoreas tredje största börs, Coinone, öppnade nyligen "världens första blockchain 4D-zon", en mur-och-mortel utbyte komplett med bitcoin ATM, en stor skärm med realtidsmarknad information och en ansikte mot ansikte konsultation.

Det sydkoreanska finteknikföretaget Dunamu har meddelat lanseringen av en ny kryptotransaktionsplattform genom ett partnerskap med den USA-baserade börsen Bittrex. Plattformen, som heter Upbit, kommer att släppas i beta i oktober. Det kommer att stödja över 110 olika digitala valutor, inklusive bitcoin, litecoin, krusning och eter.

När det gäller popularitet är det digitala valutafællesskabet i Seoul ensamt enormt med 16 registrerade kryptocurrency Meetups, varav största är Seoul Ethereum Meetup med cirka 3 550 medlemmar. Under det gångna året har regeringen till och med deltagit i den digitala valutaindustrin genom att auktionera ut konfiskerade bitcoin.