Spice vc lanserar liquid vc fund med traditionella tokenbaserade digitala värdepapper

I'M ON SWEDENS OFFICIAL HATE LIST.. (Maj 2019).

Anonim

Venture Capital Company SPiCE VC meddelar idag lanseringen av den första ICO för en "Liquid VC" -fond som använder Bancor-protokollet för att erbjuda omedelbar likviditet till investerare. Fonden är öppen för förkvalificerade investerare enligt specifika landsbestämmelser. I USA är den relevanta förordningen förordning D, regel 506 c.

"Medan folkmassan medförde startupinvesteringar till allmänheten hoppas vi att SPiCE med likviditet och inclusivitet kommer att få fler människor att investera i en riskkapitalfond, ta portföljinriktningen och undvika den inneboende risken att investera i en single startup eller ICO ", säger Carlos Domingo, grundare och förvaltare av SPiCE och en tidigare VD för Telefonica R & D.

SPiCE vill utnyttja blockchain-tekniken för att störa riskkapitalbranschen med reglerande, överlåtbara värdepapperskrifter som ger innehavare 100 procent av nettoavkastningen. Det eterumbaserade SPICE-token kommer att fungera som en digital säkerhet, vilket säkerställer att tokeninnehavare får sin andel av utgångarna när de uppstår och en omsättningsbar tillgång.

SPiCE-rådgivare inkluderar Brendan Eich, uppfinnare av JavaScript och grundare av Mozilla och Brave, som lanserade Basic Attention Token ICO; Eyal Hertzog, medgrundare av Metacafe och medgrundare och arkitekt av Bancor; och entreprenör Loïc Le Meur, medgrundare av LeWeb. SPiCE samarbetar också med Aragon Network, en digital jurisdiktionsplattform för decentraliserade organisationer baserade på digitala tokens.

"Vi är glada över SPiCEs beslut att utnyttja Bancor-protokollet för att lägga till likviditet till dess säkerhetstoken", säger Hertzog. "Den extrema effektiviteten som blockchain och smart kontraktsteknik möjliggör resulterade i en volym ICO crowdfunding för blockchainföretag som har överträffat traditionella VC-investeringar i tidigt stadium, och nu med SPiCE VC, kommer denna revolution för finansiering av VCs själva. "

" För mig att gå med i SPiCE VC var ingen brainer, efter att ha varit i teknikindustrin i mer än tjugo år är detta det mest spännande projektet med det bästa laget som jag har jobbat i hela min karriär, "Domingo berättade Bitcoin Magazine .

I mars 2017 lanserade Blockchain Capital en liknande likviditetsförstärkt riskkapitalfond som heter Blockchain Capital III: en kombination av ett traditionellt aktiebolag och det etereumbaserade BCAP-digitala token. Enligt Brock Pierce tillhandahåller fonden "Investorsbas över hela världen med möjlighet att investera i en ledande venturefond via en flytande, omsättningsbar, digital token. "

" SPiCE bygger på Brock Pierces banbrytande arbete för Blockchain Capital och tar det till nästa nivå genom att tillhandahålla en mekanism för våra tokeninnehavare att ha ett direkt ekonomiskt intresse för vår fond snarare än en indirekt som i Blockchain Capital-fallet ", sa Domingo.

"I deras fall använder Blockchain Capital en del av utträdesförfarandet för att köpa tokens på den öppna marknaden för att höja priset så att tecknade innehavare kan sälja dem, medan SPiCE överför pengarna i förfarandet från att gå direkt till våra tokenhållare via återköp från dem direkt och inte den öppna marknaden. På detta sätt har vi mindre beroende av likviditetsnivån för tokens för tokeninnehavarna att dra nytta av. För att öka likviditeten från början genomför vi Bancors smarta reserv. "Domingo sa också att medan Blockchain Capital är en vintergröna fond som återinvesterar upp till 100 procent av alla avslutningsförfaranden tillbaka till fonden, är SPiCE en sluten fond som kommer att återvända 100 procent av förfarandet bilda utgångarna till token hållare.

"Vi är väldigt mycket glada över hur framsteg i blockchain-tekniken faktiskt kan lösa ett av de stora problemen med att investera i VC-medel, om du har investerat i fonden i 7-10 år innan du kan se några avkastningar, sa Domingo . "Vi tror också att denna ökade likviditet kommer också att medföra inclusivitet och kommer att öppna möjligheten att investera i VC-medel till en ny ras av investerare som har blivit kvar av denna tillgångsklass tills SPiCE VC uppträdde. "

SPiCE-fonden kommer att investera i lovande pre-serier-A och pre-ICO-teknikuppstart, som överbryggar klyftan mellan fröfinansiering från änglar eller inkubatorer, och första serie-A eller ICO-finansieringsrundan. "SPiCE VC kommer att fokusera på företag i det klyftan, antingen före serie-A eller pre-ICO, eftersom en gång ett företag korsar klyftan, uppnår den den snabbaste värdetillväxten, som SPiCE-investerare kan dra nytta av genom likviditeten" tillkännagivandet.

SPICE token ICO är planerad till slutet av november.