Scenen sätts i stanford för workshops för nästa scaling bitcoin

The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Maj 2019).

Anonim

Scaling Bitcoin Workshops kommer att landa i Stanford i november.

Scaling Bitcoin, konferensen där innovationer som Segregated Witness och TumbleBit gjorde sin offentliga "debut", har snabbt vuxit till att bli ett centralt skede för Bitcoins globala akademiska och tekniska samhällen. Efter utgåvor i Montreal, Hongkong och Milano, kommer Stanford University värd fjärde upplagan av Scaling Bitcoin Workshops den 4 och 5 november i år.

"Vi vill stödja den tekniska konsensusuppbyggnadsprocessen på en domän där prestanda och säkerhet är viktiga avvägningar", Ferdinando M. Ametrano, Bitcoin och Blockchain Technology professor vid Politecnico di Milano och Scaling Bitcoin Planning Committee member, berättade Bitcoin Magazine.

Född ur de tidiga dagarna av Bitcoins mycket offentliga scaling debatt, organiserades de första två Scaling Bitcoin konferenser eller "workshops" kort efter varandra i Montreal och Hong Kong under andra halvåret 2015. Det var här att många utvecklare träffade verkligen ansikte mot ansikte för första gången, och verkstäderna resulterade i den välkända vägvisningsplanen som stöds av Bitcoin Core-utvecklingslaget.

En tredje upplagan av Scaling Bitcoin organiserades i Milano i oktober 2016. Den här tiden ökade verkstäderna från omfattning till enbart för att även omfatta integritet och fungibilitetsförbättringar samt bredare teknisk utveckling.

Denna rad fortsätter i Stanford, där temat för händelsen har blivit dubbed "Scaling the Edge. "Även om den exakta dagordningen ännu inte fastställs av en särskild kommitté, bör överlappande ämnen för Stanford-upplagan återigen inkludera fungibilitet, och det bör också ökas fokus på simuleringar och test.

Plus, som ett relativt nytt ämne av intresse, kommer Scaling Bitcoin Stanford att expandera sin räckvidd igen: den här gången inkluderar även spelteori och styrning av tekniken.

"Detta har aldrig fått mycket av strålkastaren vid tidigare versioner av Scaling Bitcoin. Men nyanställda händelser som BIP148, BIP91, användaraktiverade mjuka gafflar visar att vi lär oss mer och upptäcker hur Bitcoins ekonomiska incitament anpassas, säger Ametrano. "Förflyttning framåt, vi skulle vilja diskutera vad som kan vara processen för protokollutveckling. "

I händelse av att händelsen äger rum i början av november, ser det ut som Scaling Bitcoin Stanford kommer än en gång att äga rum mot bakgrund av en hotande, omtvistad hård gaffel. Där de två första händelserna var ett direkt svar på Bitcoin XT och dess hårda gaffelförslag, är BTC1 planerad att hårdgaffla en ökning av Bitcoins blockviktgräns sen i november.

Det verkar därför troligt att denna potentiella svåra gaffel kommer att ingå i diskussionen i Stanford på ett eller annat sätt, erkände Ametrano.

"Block size-förslag ingår som ämnen av intresse för Stanford.Och givetvis kommer en potentiell hård gaffel, implicit eller explicit, att vara en del av konferensdebatten, säger han. "Framöver, många - förmodligen de flesta - är överens om att vissa on-chain skalning måste ske. Men hur och när kräver en enhällig överenskommelse. Vilket ger oss tillbaka till ämnet spelteori och styrning. "

Scaling Bitcoin accepterar för närvarande tekniska förslag för att förbättra Bitcoin-prestanda, inklusive mönster, experimentella resultat och jämförelser med andra förslag. Inlämning måste ske senast den 25 september. Klicka här för mer information.