Stellars globala betalningsplattform lightyear lanseras från stealth

A Selfish Argument for Making the World a Better Place – Egoistic Altruism (April 2019).

Anonim

Lightyear, brainchild of Stellar co- grundare och CTO Jed McCaleb tillsammans med ex-Palantir verkställande Brit Yonge, lanserad av stealth den 11 maj. En del av Stellar-nätverket öppnar finansprotokollet, Lightyear har som målsättning att revolutionera världen för gränsöverskridande transaktioner, cross-valuta och cross-asset genom att skapa ett globalt globalt betalningsnätverk.

Paret hoppas kunna spela en störande roll i det globala betalningsutrymmet med Lightyear genom att aggressivt driva ett globalt uppdrag att skapa en öppen och offentlig finansiell infrastruktur som möjliggör större tillgång till privatpersoner, sänker kostnader för banker och ökar intäkterna för företagen.

Enligt en undersökning av McKinsey & Company kommer den globala betalningsindustrin att generera en uppskattad $ 2. 2 miljarder i intäkter år 2020. Det motsvarar en ökning på 400 miljarder dollar över 2015 (1,8 miljarder dollar) med en genomsnittlig tillväxt på 5 procent.

Bränslet bakom Lightyear, Stellar, stöds av Stripe, Bitcoin API som driver handel för företag av alla storlekar. Stellar räknar med några av de största namnen i fintech, som Keith Rabois, tidigare VD för Paypal och COO of Square, och Greg Brockman, tidigare CTO of Stripe, som styrelseledamöter.

Stellars öppna finansiella protokoll möjliggör avveckling av transaktioner nästan i realtid (3-5 sekunder), för fraktioner av en cent, allt i ett säkert och säkert nätverk. Stellars nätverk har integrerats av nystartade företag, teknikföretag och finansinstitut i mer än 55 länder.

Under det senaste året har intresset ökat från partner i Asien-Stillahavsområdet - inklusive återbetalningsföretag som Coin. ph, den kinesiska tekniska jätten LeEco och stora banker, såsom det indiska multinationella bank- och finansföretaget ICICI - att integrera med Stellar-nätverket för stöd av gränsöverskridande betalningar. Med tanke på denna efterfrågan blev det uppenbart att en ny organisationsmodell för den sömlösa utbytet mellan valutor krävdes för Stellars globala partnerverksamhet.

Skapandet av Lightyear nu kommer att tillåta Stellar. org för att fortsätta sina insatser riktade mot sitt främsta uppdrag att förvalta open source-projektet och övervaka stiftelsens lumendistributionsprogram. Lightyear kommer att fokusera på en bredare verksamhetskedja, bland annat stödja globala partnerintegrationer, samt marknadsförings- och distributionsaktiviteter på Stellar-nätverket. Under de kommande månaderna, Lightyear. Io kommer att avslöja sina tjänster och produkterbjudanden.

Före sitt arbete med att skapa Stellar lanserade McCaleb tidigare eDonkey2000, som blev ett av de största fildelningsnäten i sin tid. Han skapade senare den första digitala valutaväxlingen, Mt. Gox, följt av Ripple, som han grundade med Chris Larsen.

I en telefonintervju med Bitcoin Magazine uttryckte han spänning om möjligheten att samarbeta med sin vän och kollega Brit Yonge i lanseringen Lightyear.

En drivande inspiration bakom sitt arbete, säger han, är den brutna naturen i världens finansiella infrastruktur: en som lämnar alltför många människor utan resurser att leva fritt.

Medan betalningarna fungerar OK i USA och Europa finns det mycket mer friktion på platser som Nigeria där mer än hälften av folket inte har bankkonton och måste betala skandalösa avgifter för att flytta sina pengar runt. Det är bara vettigt att vilja börja på sådana sätt.

Hans partner, Yonge, echoed det känslan. "Vi vill se betalningsvärlden och skicka pengar blir lika enkelt och gratis som att skicka ett mail. Jed har redan i grunden skapat ett sätt att drastiskt minska priset på betalningar genom Stellar, säger Yonge Bitcoin Magazine . "Tänk på de potentiella konsekvenserna av detta när de fattigaste människorna i världen får den värsta delen av pinnen när det gäller monetära transaktioner. "

McCaleb var optimistisk om att övervinna regleringshinder kopplade till Stellar och Lightyear:" Vi har varit ganska förvånad över att tillsynsmyndigheterna har varit ganska positiva. På vissa sätt är det inte förvånande, för för många av spelarna i detta utrymme förändras inte regelverket verkligen. "

Han säger att eftersom Stellar helt enkelt kopplar befintliga finansinstitut till varandra, gör det faktiskt efterlevnaden enklare för institutionerna eftersom allt är spårat och är mycket uppenbart i blockchain. "Det kringgår inte dessa regelverkskontroller. Så de är ganska okej med det. "

McCaleb konstaterar att korrespondensbanker ofta är en flaskhals när det gäller flödet av pengar från institutioner till slutanvändare. Stellar och Lightyear vill helt enkelt göra systemet bättre och mer effektivt.

"Idag när du vill skicka pengar från, säg Uruguay till Brasilien, måste den faktiskt gå igenom USA först på grund av det sätt korrespondensbanksystemet är upprättat. Denna ineffektivitet skapar mycket frustration för människor eftersom Det gör processen dyrare och långsammare. Så vi fortsätter att fördjupa oss i våra ansträngningar för att ändra hur allting är gjort så att pengar och tillgångar kan gå från land A till land B utan att behöva gå igenom någon form av mellanhand. "

Innan han började med Lightyear var Brit Yonge chef för Asien för Palantir Technologies. Där övervakade han företagets engagemang inom finanssektorn där hans team levererade lösningar för penningtvätt, handelsfinansiering och cybersäkerhet.

I sin korta tid med Lightyear hittills har Yonge deltagit i samtal med några centralbanker som, enligt honom, fortfarande blir bekanta med de nya tekniska tillvägagångssätt som föreslås.

"Det här är en helt ny idé, kanske inte i datorer där vi har mycket teknik som distribueras", sa Yonge. "Men det är verkligen en ny idé i ekonomi när det gäller användningen av en distribuerad huvudbok. Många av dessa konversationer innebär därför en hel del utbildning, och tonen - med tanke på denna förändras potentiellt störande karaktär - har inte varit motsägande alls.I själva verket tvärtom, de parter som vi har pratat med har varit mycket positiva, respektfulla och ivriga att lära oss om vad vi gör. "

" För oss handlar det om att skapa ett universellt betalningsnätverk. Jag tror att det skulle vara riktigt bra för världen eftersom vi alla betalar. "- Jed McCaleb