Lag

Strategisk allians för att påskynda adoptionen av blockchain-teknik i kina

The Vietnam War: Reasons for Failure - Why the U.S. Lost (Juni 2019).

Anonim

Den kinesiska regeringen har skapat en blockchain arbetsgrupp av regeringar och blockchain industrier för att snabbt utveckling och adoption av blockchain-teknik och förbereda det kommande Global Blockchain-toppmötet i Shanghai i september.

Den trevägs strategiska alliansen mellan den kinesiska regeringen, ChinaLedger och Shenzhen Consortium utgör en aldrig tidigare skådad organiserad kraft, som är mandat att växa Kinas blockchain-industrin och driva den framåt på global nivå. Wanxiang Blockchain Labs, Ant Financial, Webank, Universal Holdings, Ping An Insurance och Micro Focus Bank är bland de berörda företagen.

I ett officiellt pressmeddelande talar avdelningsdirektören Xie Shaofeng för regeringschefen för industriministeri och informationstjänster, säger att världen är i en ny "teknologisk revolution" och blockchain-teknik och "dess tillämpning har universell betydelse för att främja ekonomisk och social utveckling. "Han uppmanar alla spelare i regeringen och industrin att" poola visdom av samarbetsinriktad innovation. "

Arbetsgruppen kommer att identifiera betydande trender både i Kina och utomlands, bestämma vilka nyckeltekniker och applikationer som bör utvecklas, identifiera frågor om säkerhetsfrågor och titta på möjliga myndighetsregler och standardinställningar för blockchain-industrin.

I ett försök att organisera forskning om "utvecklingen av blockchain-tekniken och dess tillämpning" har Institutet för informations- och programvaru service, en byrå från industri- och informationstekniska myndigheten utfärdat ett brev som delegerar uppgiften till Kina Electronics Standardization Institute, en byrå från industriministeriet och informationsteknologi.

Yu Du, chefen för Wanxiang Blockchain Labs, ett ideellt forskningsinstitut, berättade Bitcoin Magazine :

"Industri- och informationsteknologin är myndigheten för att utveckla normer och regler i Kina industri och informationsfält. Att ansluta sig gör det möjligt för företagen att engagera sig i blockchain-standardisering under de tidiga dagarna. I synnerhet kommer Wanxiang Group som vice direktör enhet att ha en viktig drivkraft och samordnande roll. Och som ett konglomerat kan det främja blockchain inom finansiella sektorer och icke-finansiella sektorer genom sin erfarenhet och fördelar inom bildelar och hela fordon. "

Vid arbetsgruppens inledande möte berättade Ant Financials huvudarkitekt, Tong Ling, för gruppen att det som är bra för företag och den kinesiska ekonomin också kan fungera som en offentlig tjänst och förbättra Kinas levnadsstandard, men det måste finnas Rum för företag att uppfinna utan otillbörlig begränsning.

Universal Holdings Vice ordförande Xiao Feng noterade vikten av att bygga vidare på det arbete som redan genomförts av ChinaLedger och uppmanade arbetsgruppen att se till att alla relevanta sektorer av det kinesiska samhället är involverade samt att det internationella samfundet ska delta.

Xie Shaofeng betonade vikten av cloud computing och stora data som drivs av blockchain och berättade för gruppen att ny informationsteknik "kommer att ge revolutionerande förändringar" till det kinesiska samhället.

En arbetsgrupps kommitté, vitbokens skriftgrupp, kommer att arbeta under ledning av berörda myndigheter, som sammanför ett stort antal inhemska och internationella "avancerade visdom" för att utveckla en övergripande plan för att utveckla blockchain industri.

Arbetsgruppens första prioritet är att utarbeta en föreslagen utvecklingsplan som ska presenteras för delegater från hela världen som deltar i toppmötet på sex dagar i Shanghai från 19-24 september 2016.

Evenemanget kommer att bygga på den första Global Blockchain Summit i oktober 2015 och är co-värd av Wanxiang Blockchain Labs och Ethereums DevCon, vilket gör det till en av de mest förväntade industrins händelser hittills, enligt Ethereum Foundations verkställande direktör Ming Chan.

Chan konstaterar att Shanghai är "både ett globalt finansiellt knutpunkt och hem för många av Asiens blockchain-pionjärer, där blockchain-samhället fortsätter att växa" vilket gör det till ett idealiskt ställe för evenemanget.

En bekräftad lista över drygt 40 talare på konferensen inkluderar representanter från Microsoft, UBS, Santander och Ernst & Young, samt blockchainexperter från Ethereum, HyperLedger, R3, Ethcore, Circle, ConsenSys, OpenBazaar och Zcash.

Kinas växande kärleksaffär med Blockchain

Fram till nyligen hade den kinesiska regeringen mestadels haft en väntande inställning till blockchain och digitala valutor.

Nu experterar Folkets Bank of China (PBOC) med blockchain-teknik och en eventuell digital valuta i sig. Dessutom har Kinas regering signalerat att det värmer upp till blockchain och digital teknik med en nyligt föreslagen civilrätt som erkänner människors lagliga rätt att äga virtuella tillgångar, inklusive digitala valutor.

Wanxiang Blockchain Labs bidrog till skapandet av ChinaLedger, en allians av regionala råvaruutbyten, aktieutbyte och finansiella tillgångsutbyten i syfte att skapa "ett open source blockchain-protokoll som utvecklare kan vidareutveckla i framtiden. "

Bland alliansens rådgivare från blockchain-samhället är Jeff Garzik of Bloq, Vitalik Buterin, grundare av Ethereum, Tim Swanson från R3 och Anthony Di Iorio, grundare av Ethereum och VD för Decentral.