Tredje bitcoin etf arkiverad med sec, men kommer de faktiskt att bli verklighet?

Ripple XRP Announces 3 New xRapid Partners, Bitcoin Privacy And "Soft" Bitcoin ETF (April 2019).

Anonim

Den 20 januari inlämnade Grayscale Investments LLC, ett helägt dotterbolag till Digital Currency Group Securities and Exchange Commission (SEC) för dess Bitcoin Investment Trust, som ska noteras på New York Stock Exchange i syfte att lansera den första börsnoterade Bitcoin ETF i USA

Grayscale Investments, syftar till att starta sin ETF med en initial $ 500 miljoner offentligt erbjudande enligt ansökan. Detta är den tredje Bitcoin ETF i USA som har arkiverats med SEC för godkännande.

Bitcoin-pionjärer Cameron och Tyler Winklevoss arkiverade den första Bitcoin ETF tillbaka 2013 med avsikt att ta med vanliga investerare till Bitcoin. ETF, som är avsedd för notering på Bats Exchange, har väntat på SEC-godkännande i över tre år nu. Winklevosses Bitcoin ETF, Winklevoss Bitcoin Trust, avser att lista 1 miljon aktier på $ 65 varje och kommer att få ticker "COIN" enligt sin senaste SEC-arkivering. Ett beslut om huruvida ETF kommer att godkännas eller inte av SEC väntas i mars 2017.

Den andra Bitcoin ETF inlämnades av SolidX Partners Inc. i juli förra året. SolidX vill också lista sin försäkrade Bitcoin ETF på New York Stock Exchange. SolidX Bitcoin Trust, om godkänt, kommer att vara en passivt förvaltad börshandel med tickern "XBTC" som ger aktieägarna exponering för den dagliga förändringen i US-dollar-priset för bitcoin. Ett slutligt beslut om ETF: s godkännande väntas också i mars 2017.

En bitcoin ETF skulle vara ett utmärkt fordon för både institutionella och privata investerare att få exponering för bitcoin som en tillgångsklass utan att behöva köpa och säkert lagra den digitala valutan själv.

Skulle en Bitcoin ETF få SEC-godkännande och bör investerarnas efterfrågan på en sådan ETF öka, skulle inflödet till ETF få en djupgående inverkan på priset på bitcoin för att hålla fast vid efterfrågan på ETF.

Kommer SEC godkänna Bitcoin ETFs?

Med tanke på bitcoins extrema volatilitet och Kinas inflytande på den digitala valutan är chansen att få en Bitcoin ETF godkänd dock för närvarande ganska låg.

En av de viktigaste orsakerna till ETF: er kräver SEC-godkännande är att skydda investerare från potentiell ekonomisk skada. Med tanke på att priset på bitcoin har visat sig sjunka med 25 procent under några dagar på baksidan av negativa rubriker, såsom potentiella regelverksförändringar i Kina eller hacken på bitcoinutbyten, är det osannolikt att SEC kommer att överväga en Bitcoin ETF en smart investering för detaljhandel investerare.

Dessutom kommer det faktum att Kina är den största marknaden för den digitala valutan inte att ses positivt av SEC. Rapporterat över 90 procent av bitcoinhandeln sker på kinesiska stränder, vilket innebär att de äger rum på utbyten som har ett regelverk som skiljer sig från de som är i U.S. Dessutom kommer SEC att vara mycket försiktig med att godkänna en ny finansiell produkt vars pris indirekt kontrolleras av Kina, vilket vi kunde bevittna i början av januari. Därefter kollapsade priset på bitcoin efter att Yuan stärktes och People's Bank of China utfärdat en varning om risken att investera i den digitala valutan, följt av inspektioner på plats på Kinas tre största börser.