Tiden går för Mark Williams Förutsägelse av en $ 10 bitcoin

#AskGaryVee Episode 150.5: Medium's New Logo & Mark Cuban Asks a Question (Maj 2019).

Anonim

Om det finns en skurk till bitcoin, skulle Mark Williams sannolikt bli namngiven. Han gjorde infamously förutsägelsen, i december 2013, då han förklarade bitcoin inte var en innovation utan en "rök och spegelbedrägeri". Vid den tiden var bitcoin fortfarande handel nära $ 1, 000. 00. Han fortsatte med att förutsäga att vid mitten av 2014 priset på bitcoin skulle dyka upp med 99% och vara handel för mindre än $ 10. 00. Bitcoin chaos följde på bitcoinfora.

Den uppmärksamhet han plötsligt fick fick mer uppmärksamhet från huvudkontorbyråer. Han verkade inte vara att marknadsföra sin nya bok: Longwood Covered Courts och Rise of American Tennis . Det märkligt nog hittades inte på listan över New York Times bästsäljare eller Amazon. com, men om man var fascinerad av ämnet på täckta tennisbanor kan det finnas en kopia av den som finns här.

När han inte förutsäger bitcoins öde, lär han sitt dagjobb ekonomiklasser vid Boston University där hans tidigare studenter gav honom blandade recensioner. Detta är fallet, många i bitcoinvärlden undrade, "Vad är det för Mark Williams"? Några har teoretiserat att han helt enkelt reste populariteten hos bitcoins uppgång och fann att hans avvikande ord gjorde honom plötslig uppmärksamhet. Kanske var det helt enkelt på denna punkt i sin karriär som han längtade efter att vara … relevant.

För de få människor i världen som uppmärksammar bitcoin, förblir många sidledda. De tittar på striden om idéer och sannolikt förblir i stor utsträckning förvirrad. Mr Williams fann sig ge offerter som bekräftar många reportrar bekräftelse bias mot bitcoin. Finansiella experter var troligen generad att missa samtalet på bitcoin som de vanligen kallas för nästa beaniebaby eller tulpanlökar, men kan gå ner som den största investeringshistorien av deras livstid. Rättvis kan deras kunder och tittare undra på något sätt … "Hur i världen saknade du den "? När tiden kommer för kontraktförnyelser och recensioner har de nu någon i sina bakfickor för att peka fingrarna på. Kanske har han varit deras naiva "patsy" hela tiden.

Överdrifter

Mr. Williams blev ett bra exempel på en bitcoin-antagonist. Framför kameror och reportrar upprepades hans överdrivna varningar om bitcoin och echoed av flera nyhetskällor. Hans kommentarer hittade sig in i tankarna hos investerare som tittar på de finansiella nyheterna och läser webbplatserna. De lyssnade på Mr. Williams 'radikala ringar om bitcoin som ett existentiellt hot mot mänskligheten. Den speciella frasen är vanligtvis reserverad för kärn-, kemiska eller biologiska vapen. Hans förkärlek för överdrift slutade inte där. I -utskottet för småföretag hörde han att vittnesbördens prisökning på 9 000% aldrig sågs på denna planet - eller någon planet .Snabbt, någon får Carl Sagan på linjen.

Några saker han fick fel:

  1. Han berättade bara hälften av sanningen: Han angav fakta om köpmän som inte kunde acceptera det eftersom det var för flyktigt.

Återförsäljare arbetar vanligtvis med snäva marginaler och e-valutans enorma volatilitet kan eliminera all sin vinst eller ens resultera i förluster. I denna bitcoin-värld av osäkerhet och risk kommer handeln i slutändan att försämras och byte av stenåldern skulle öka. "Naturligtvis ökade antalet företag som vill acceptera e-valutarisker som bitcoinprissvängningar "

Han erkänner inte att köpmän registrerar sig med betalningsoperatörer som Coinbase och BitPay som konverterar bitcoin till dollar omedelbart. Han godkände endast dessa tjänster i en kommitté för småföretag utfrågning under ytterligare uppföljningsfrågor senare.

  1. Han uppgav att ett datorprogram som körde en stabil valutaförsörjning var "farcical".

För att anta att valutan kan genereras på dator, köras decentralt och utanför centralbankssystemet och kontrollerna är farciska och ekonomiskt farliga.

Många tror att det var att tänka på detta som ledde till den finansiella smältningen 2007/2008. Råd från flera finansiella experter uppgav att det var för mycket pengar i systemet som försökte hitta ett hem. (Bokstavligen och figurativt). Nobels fredspris Vinnare för ekonomiMilton Friedman själv rekommenderade att använda ett valutasystem som bara behöver en dator för att styra valuta med matematik. Detta skulle i hög grad eliminera behovet av en Federal Reserve. Inte förvånansvärt skulle någon som arbetar för Fed hitta denna idé som hotar deras "gravy train", och därför måste avfärdas.

  1. Han försvarar nu det nuvarande banksystemet för överföring av pengar mellan banker som tar tre till fem arbetsdagar. Han berättade för International Business Times : "När vi tänker på var eBay är just nu är ryggraden i PayPal ACH-systemet, vilket är provat, sant och stabilt. När vi jämför det med bitcoin, är det [bitcoin] inte stabilt. "

Vi ser att bankerna nu omprövar överföringssystemet som fortfarande används med teknik från 1970-talet - långt före internet. Kanske har det nya betalningståget redan lämnat stationen med Williams som fortfarande står på de gamla bananställningarna.

4. Han hävdar att 90% av bitcoin hamras. Även om hur han kanske kunde veta död bitcoin från de tillgängliga för försäljning är fortfarande ett mysterium. Han erkänner senare att vi inte ens vet vem som äger dem. Bitcoin som refererats kan enkelt vara "lagligt död" på en lång begravd hårddisk. Det har inte rapporterats om honom med spade i hand försöker återställa dem.

5. I sin världsversion vet centralbanker alltid bäst. Han är en produkt av det normala keynesiska ekonomiska tänkandet. Denna teori ger ursäkter för obegränsade budgetunderskott och inga skuldlofter. De har i huvudsak inga problem om skulden aldrig ska återbetalas, eller skulden blir värdelös genom inflationen.

För att valuta ska antas som ett bytesmedel måste det vara förtroende för förmågan att hedra den underliggande skyldigheten och förmågan för centralbankpolitiken att

kontrollera inflationen . Till och med tjänstemän vid Federal Reserve inser att situationen de skapat är en tippande tids bomb. Vi har sett detta innan … se socialismen och den ekonomiska teorin som används av listan över valutor som slutade i hyperinflation och förstörda valutasystem.

Han erkänner inte att det mesta av världen förblir unbanked och har blivit helt borta från systemet. För dessa människor har deras länder centralbanker redan misslyckats. Vi kan nu se att andra centralbanker har börjat flytta sina attityder utan att först ha råd med honom. De verkar inte dela Williams syn på övergående döm. Hans skrik av "himlen faller! "Verkar vara uppfylld med ambivalens från samma centralbanker verkar han tro att han skyddar. Cue cricketsna.

Bitcoin community svarar.

Många bitcoin fans har väntat på dagen för att komma fram till Williams att "äta kråka" och erkänna att han hade fel. Williams kallas nu av några i bitcoin-samfundet med smeknamnet "Professor Bitcorn". En dedikerad hemsida skapades och inkluderar en realtidsräkning för den förväntade sista timmen av hans förutsägelse (slutar den 1 juli). Namnet "Bitcorn" som refererats kom från hans misspoken ord för bitcoin som användes i hörseln. Många bitcoiners har gjort obesvarade satsningar för att Williams ska lägga sina pengar där hans mun är. Om han var övertygad nog för att möta dessa utmaningar och råkade vara rätt, kan han få några seriösa pengar på händerna.

South Carolina Representant Mulvaney sätter den i perspektiv.

Sillinessen av hans maniska bitcoin förutsägelser och deklarationer som bitcoin var i en massiv bubbla sammanfattades snyggt av representativ Mulvaney vid Small Merchant hearing. Han frågade helt enkelt punkt blank: "Så vad"? (56: 20 minuters mark). Till hans vem, vem bryr sig? Han echoed vad många människor tänkte; "Varför höjde han sådant väsen"? Coinbase erkände att deras internethandelstransaktion var fortfarande mindre än 1% av alla internethandlare som gjorde affärer. Det var bara en blip på skärmen för murar och murbruk platser. Vem var precis Williams som tänkte hjälpa?

Williams uppgav att det skulle göra en stor skillnad för de 47 personer som förmodligen ägde 29% av allt bitcoin. Fyrtio. Sju. Människor. Dessa var samma människor som han just hade tidigare ständigt anklagade för att vara "hoarders". Dessa var människor som, om de fortfarande ägde de privata nycklarna för att komma åt bitcoin, köpte eller minskade dem för pennies eller mindre. Han stod också för att försvara de människor som ägde de översta 1 000 plånböcker som innehåller mest bitcoin. Hans version av den existentiella hoten om jorden hade nu kokats ner till 1 000 människor. Det här är människor som sannolikt hörde mantra att inte investera i bitcoin mer än de kunde ha råd att förlora.De visste förmodligen den höga risken för den möjliga höga belöningen. Det var inte omedelbart tydligt varför han inte gjorde samma ansträngning för offren för de uppskattade 190 miljarderna i kreditkortsbedrägerier som utförs varje år.

Mark Williams-blekande relevans.

Dagarna slingrar till slut för hans förutsägelse att vi bara noterar i den här artikeln på grund av de andfådda rubrikerna som det tog för sex månader sedan. Han har blivit tystare när det gäller bitcoin på senare tid och begäran om hans åsikter verkar vara blekande. Världen har uppenbarligen rört sig och ignorerat hans svåra förutsägelser som nya investeringar och starta företag surrar med spänning och nya jobb. Även hans älskade Federal Reserve erkänner den potentiella boomen i global handel. Det måste ha stungit. Resultaten av hans ansträngningar som är relevanta i världen av digitala valutor verkar vara blekande. Historien ser inte ut att vara till hans fördel.

Williams kommer snart att gå med i sammansättningen av kortsidiga kritiker som scoffed på Wright Brothers flygmaskin. Ben Franklin, Tomas Edison och Einstein hade sina cyniker och disbelievers också. Vem var dessa skeptiker? De är bortglömda, lämnade i historia och har sedan länge glömts bort. Belöningen för att vara kritiker eller pessimister av grand ideer är försumbar. Även om deras prognoser är rätt är det osannolikt att någon kommer att skriva låtar om dem. Hans arv kan bara vara "road kill" som bitcoin godståg raser fram till sitt öde och slutar för ingen.

Det kan snart vara dags att starta en ny timer nedräkning till ära av Mark T. Williams. Den här gången kan vi på lämpligt sätt ställa in den i 15 minuter. Det kommer att vara nedräkning av hans sista 15 minuters berömmelse som tros av många som tiden tilldelningen av berömmelse var och en av oss tillåts i denna värld. Under tiden kommer de kreativa genierna som nu flitigt skapar bitcoins framtid inte att sakta ner för att reflektera. De har en ny värld i sina fantasier som de måste förbereda sig för.