Till B2X eller inte till B2X: Hur utbyten kommer att lista SegWit2x-myntet

Kivra och hur kan man stärka sitt hållbarhetsvarumärke och varför är det viktigt. (Juni 2019).

Anonim

Uppdatering: De viktigaste arrangörerna bakom SegWit2x-projektet har avstängt den hårda gaffeln. Även om detta tekniskt inte betyder att SegWit2x själv inte kommer att gå, är det extremt osannolikt att betrakta "Bitcoin" eller "BTC" av någon.

Den hårda gaffeln SegWit2x drar närmare dagen. Inom drygt två veckor efter offentliggörandet av denna artikel planerar en grupp Bitcoin-företag och gruvarbetare att fördubbla Bitcoins blockbegränsning enligt New York-avtalet.

Men det verkar för närvarande säkert att inte alla kommer att anta denna oförenliga protokolländring. Som sådan skulle SegWit2x-gaffeln resultera i två olika blockblock och två olika valutor. I denna artikel avses med dessa två blockkedjor den "ursprungliga kedjan" och "SegWit2x-kedjan" med sina respektive mynt.

Den stora frågan, just nu, är vilken av dessa två blockkedjor som skulle betraktas som den "riktiga" Bitcoin, med valutafilen "BTC". "Eftersom ingen enskild individ eller enhet verkligen har ansvaret för detta beslut, spelar Bitcoin-utbyten en viktig roll: de listar valutorna som handlas under specifika namn.

Här hittar du en översikt över de 20 största Bitcoin-utbytena baserat på handelsvolym enligt uppgifter från Bitcoinity och deras inställning till den här namngivningsfrågan.

1. Bitfinex: Originalkedjan är "BTC", SegWit2x-kedjan är "B2X"

Hongkongbaserad krypteringsutbyte Bitfinex är den största Bitcoin-utbytet i världen genom handelsvolym.

Intressant erbjuder Bitfinex också en terminsutbyte, där fordringar på framtida versioner av mynt på båda kedjorna redan handlas. Dessa terminer är för närvarande märkta som "BT1" för mynt i originalkedjan, och "BT2" för mynt på SegWit2x-kedjan.

I Bitfinexs meddelande om dessa terminer, publicerad den 5 oktober, samt de medföljande villkoren, avslöjar utbytet också att "orderböckerna för BT2-handelsparen kommer att bli orderböckerna för B2X-paren. "Under tiden kommer BT1-terminerna att lösas in i BTC.

Med andra ord kommer mynten på originalkedjan att listas som "BTC", medan mynten på SegWit2x-kedjan kommer att kallas "B2X. "

Uppdatering, 30 oktober: Det påpekades för oss att Bitfinex i en separat hård gaffelklaration lämnar möjligheten att byta ticker om" marknadsstyrkorna föreslår ett alternativt mer lämpligt märkningssystem för en eller båda kedjorna. "

2. BitMEX: Den ursprungliga kedjan är "BTC"

BitMEX, en cryptocurrency-utbyte som är officiellt baserad i Republiken Seychellerna, är den näst största Bitcoin-utbytet i världen baserat på handelsvolym.

I ett blogginlägg som publicerades den 13 oktober meddelade BitMEX att det skulle fortsätta att lista mynt på originalkedjan som "BTC."

Eftersom SegWit2x inte implementerar starkt återspelningsskydd, kommer BitMEX inte att lista mynt på SegWit2x-kedjan alls eller erbjuda någon annan typ av support.

3. Bitstämpel: okänd

Bitstamp, som är officiellt baserad i Storbritannien, men som verkar från flera europeiska länder, har ännu inte offentliggjort uttalanden angående SegWit2x-gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

Bitstamp undertecknade ett hård gaffelutlåtande som krävde konsensus och starkt återspelningsskydd för hårda gafflar tidigare i år, men det hänvisade till en potentiell Bitcoin Unlimited hard gaffel - inte SegWit2x.

Uppdatering, 30 oktober: Efter offentliggörandet av denna artikel sa Bitstamp VD Nejc Kodric Bitcoin Magazine :

"Hårda gaflar är en utmaning för alla i kryptokursfältet. De orsakar mycket förvirring och osäkerhet för konsumenterna, vilket gör att vissa människor tvekar att komma in i fältet. På deras värsta kan de få negativ inverkan på industrin. Samtidigt finns det uppslag på gafflarna, eftersom de händer på grund av innovation och ansträngningar för att göra transaktionsprocessen potentiellt snabbare. Bitstämpeln tar varken en positiv eller negativ syn på gafflarna; Vi justerar just vår verksamhet i enlighet därmed och gör en enorm mängd forskning om deras effekter för att komma till lösningar och ta itu med problemen direkt med våra kunder. ”

4. GDAX: hash power bestämmer vilken kedja som är "BTC"

U. S.-baserad kryptocurrency exchange GDAX är effektivt växelarm av Coinbase. Och Coinbase är undertecknare av New York-avtalet.

Oavsett det är inte säkert att Coinbase (och därmed förmodligen även GDAX) kommer att lista mynt på SegWit2x-kedjan som "BTC. "Faktum är att företaget väl kan lista mynten på originalkedjan som" BTC "- men offentliga uttalanden har varit något motsägelsefulla.

Företaget lade fram ett uttalande om att mynten på den ursprungliga kedjan skulle listas som "BTC" och mynt på SegWit2x-kedjan som "B2X". "Det här inledande uttalandet togs emellertid effektivt tillbaka nästa dag, då företaget lade fram ett nytt uttalande" förtydligande "att Coinbase faktiskt ska lista mynten med den mest ackumulerade hash-kraften som stöder den som" BTC ". "Och på Twitter föreslog företagets VD Brian Armstrong att det inte bara är hashkraft utan även marknadslock som bestämmer vilket mynt som ska listas som" BTC. ”

5. bitFlyer: unknown

bitFlyer är den största Bitcoin-utbytet i Japan.

bitFlyer är också undertecknare av New York-avtalet till stöd för SegWit2x hårda gaffel, vilket tyder på att utbytet åtminstone stöder myntet på SegWit2x-kedjan. bitFlyer har dock inte gjort några offentliga uttalanden angående namnet på myntet, men svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

6. Kraken: okänd

U. S.-baserad Bitcoin och Cryptocurrency Exchange Ruck har ännu inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x gaffeln.

Som svar på förfrågningar från Bitcoin Magazine avstod också utbytet från att kommentera namngivningsfrågan och uttryckte istället:

"Kraken gör inga löften / garantier / garantier för resultatet av gaffeln. Vi kommer att göra vårt bästa för att hantera saker på ett sätt som gynnar de flesta kunder, men kunderna ska sköta sina egna plånböcker om de vill ha perfekt kontroll. ”

7. HitBTC: Originalkedjan är "BTC", SegWit2x-kedjan är "B2X"

Liksom Bitfinex, Cryptocurrency Exchange HitBTC erbjuder redan en terminsmarknad där de två framtida mynten handlas.

Och i ett meddelande som publicerades den 17 oktober sa utbytet att det kommer att lista mynt på SegWit2x-kedjan som "B2X. "Mynt på originalkedjan fortsätter att vara listade som" BTC. "

Men HitBTC noterar att" Bitcoin-gemenskapen kan uppmuntra "BTC" -titeln att flyttas till SegWit2x-token. "De tillade:" Vad som än händer, kommer vi att fortsätta med det beslut som kommer att vara det mest lämpliga för våra handlare. ”

8. Bitcoin. de: okänd

Den tyska Bitcoin utbytesbitcoin. de har inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

9. CoinsBank (tidigare känd som BIT-X): Originalkedjan är "BTC"

Förenade kungarikets baserad kryptocurrency exchange CoinsBank (tidigare kallad BIT-X) har inte lämnat några offentliga uttalanden angående SegWit2x-gaffeln.

Som svar på förfrågningar från Bitcoin Magazine , menade utbytet att det kommer att lista mynt på originalkedjan som "BTC" och kommer inte att stödja SegWit2x-kedjan.

De uppgav:

"Vi informerar dig om att vi är förespråkare för BTC-kärnan och inte planerar att stödja andra grenar. ”

10. CEX. IO: Originalkedjan är "BTC", SegWit2x-kedjan är "B2X"

Storbritannien-baserad Bitcoin Exchange CEX. IO kommer att lista mynt på båda kedjorna. I ett blogginlägg som publicerades den 20 oktober meddelade utbytet att det kommer att lista mynt på SegWit2x-kedjan som "B2X. "Det står också i meddelandet att mynt på den ursprungliga kedjan fortsätter att vara listade som" BTC. ”

11. itBit: okänt

U. S.-baserad Bitcoin byta denBit har ännu inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

12. Gemini: hash power bestämmer vilken kedja som är "BTC"

I en 24 oktober blogginlägg som skrevs av Cameron Winklevoss, en Gemini grundare, förklarade den amerikanska baserade Bitcoin utbytet att den "kommer att mäta total kumulativ beräkningsproblem för blockchain till bestämma vad vi ska ringa Bitcoin och BTC och på Gemini-plattformen. "

Med andra ord kommer Gemini att ge namnet" BTC "till det mynt som har den mest hashkraft som tillskrivs den.

Det kan också listas det mynt som inte lockar majoriteten av total hashkraft, men utbytet har inte givit några garantier ännu, och nämnde inte ett namn för det här myntet.

13. Coinfloor: okänd

U. K.-baserad Bitcoin Exchange Coinfloor har ännu inte offentliggjort uttalanden angående SegWit2x gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

Coinfloor undertecknade det hårda gaffelsättet som insisterade på konsensus och starkt återspelningsskydd för hårda gafflar, som ursprungligen hänvisade till den potentiella Bitcoin Unlimited-hårda gaffeln.

14. BTCC: hash-styrka bestämmer vilken kedja som är "BTC"

Hongkongbaserad Bitcoin-utbyte BTCC är en annan undertecknare av New York-avtalet. Liksom Bitfinex och HitBTC erbjuder BTCC redan en terminsmarknad där de två framtida mynten handlas. Dessa mynt kallas för närvarande "1MB" för myntet på originalkedjan och "2MB" för myntet på SegWit2x-kedjan.

Uppdatering, 29 oktober: Det påpekades för oss att enligt FAQ om denna terminsmarknad, kommer BTCC efter gaffeln "att överväga den version av bitcoin som har det mest bevisade arbetet bakom det som bitcoin (BTC) ". Med andra ord kommer BTCC att ge namnet "BTC" till det mynt som har den mest hashkraft som tillskrivs det.

15. BitMarket: okänd

Polish Bitcoin Exchange BitMarket har ännu inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x gaffeln.

Utbytet svarade på förfrågningar från Bitcoin Magazine , men det avslöjade inte vilket mynt som ska listas under vilket namn eller ticker.

I stället förklarade en BitMarket-representant:

"Vi förbehåller oss rätten att bestämma om vi ska stödja eller inte [den] givna gaffeln till Bitcoin. Vårt beslut kommer att bero på stabiliteten i gaffelns nätverk och vilka problem det kan leda till i framtiden. ”

16. QuadrigaCX: okänd

Kanadas Bitcoin-utbyte QuadrigaCX har ännu inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x-gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

QuadrigaCX undertecknade det hårda gaffelsättet som insisterade på konsensus och starkt spelskydd för hårda gafflar, som ursprungligen hänvisade till den potentiella Bitcoin Unlimited hard gaffeln.

17. Mercado Bitcoin: Originalkedjan är "BTC"

Brasilian Bitcoin-utbyte Mercado Bitcoin skrev nyligen ett uttalande på uppdrag av de brasilianska och argentinska Bitcoin-samhällena i opposition till SegWit2x.

När man frågade av Bitcoin Magazine förklarade utbytet vidare att det kanske eller inte kan lista mynt på SegWit2x-kedjan, vilket delvis beror på huruvida SegWit2x-kedjan implementerar starkt återspelningsskydd eller ej. (Detta verkar för närvarande mycket osannolikt.)

Om Mercado Bitcoin listar detta mynt, kommer det att använda ticker "B2X" eftersom "marknaden är konvergerande till denna ticker. "De tillade:" Vi tenderar också att överväga Core versionen den legitima. ”

18. Bitso: okänd

Mexikansk Bitcoin-utbyte Bitso är undertecknare av New York-avtalet till stöd för SegWit2x-gaffeln. Företaget har sedan dess också bekräftat att det kommer att stödja mynt på båda kedjorna - även om det undertecknade Bitcoin Unlimited-inspirerade hårda gaffelutlåtande som insisterade på konsensus och starkt spelskydd för hårda gafflar.

När det gäller namn och tickers berättade en Bitso-representant Bitcoin Magazine :

"Vi har ännu inte beslutat om ticker namn men hoppas snart göra ett officiellt uttalande. ”

19. Rock Trading: Originalkedjan är "BTC"

Maltasbaserad Bitcoin-utbyte Rock Trading har ännu inte offentliggjort uttalanden angående SegWit2x-gaffeln. Det undertecknade dock Bitcoin Unlimited-inspirerade hårda gaffelutlåtande som insisterade på konsensus och starkt återspelningsskydd för hårda gafflar.

Och när det ställdes till Bitcoin Magazine , sa The Rock Trading CTO Davide "Paci Barbarossa" Barbieri att utbytet kommer att lista mynt på SegWit2x-kedjan som "B2X" - om börsen listar det myntet på Allt.

Said Barbieri:

"Som sagt offentligt, är vi i allmänhet emot några hårda gafflar; Vi garanterar för närvarande inte att vi kommer att hantera SegWit2x, eller att vi kommer att lista det; så långt jag känner igen spelskydd är fortfarande ett problem. "

Och:" Om vi ​​gör [lista myntet på SegWit2x-kedjan] kommer vi noga att kalla det B2X eller något liknande. ”

20. EXMO: okänd

U. K.-baserad cryptocurrency exchange EXMO har ännu inte gjort några offentliga uttalanden angående SegWit2x gaffeln. Utbytet svarade inte på förfrågningar från Bitcoin Magazine .

Denna artikel kommer att uppdateras när nyheten utvecklas. Missade jag något? Gärna meddela mig på aaron @ bitcoinmagazine. com. Den här artikeln uppdaterades senast den 12 november.