Ultracoin 101

UltraCoin: The Great Financial Disintermediator (Juni 2019).

Anonim

För första gången någonsin i mänsklig historia kan vi skapa oförglömliga dokument. Detta är tack vare Blockchain.

Blockchain är en peer-to-peer-bokförare, som ägs av ingen, som skapar och registrerar alla digitala valutatransaktioner med hjälp av matematik. Blockchain använder datakraften hos den globala allmänheten för att lösa dessa kryptografiska problem som bekräftar transaktioner gjorda med hjälp av en digital valuta, såsom bitcoin.

Blockchain lagrar också aspekter av varje transaktion gjord med valutan; Små transaktioner kan göras där någon information lagras permanent. evigt.

Löften kan göras och anbringas på blockchain. Denna nya form av löftet är emellertid annorlunda än de ofta brutna som vi som människor är vana vid. De kommer aldrig att raderas eller ändras.

Varje affärstransaktion är en serie löften: löftet att tillhandahålla en produkt eller tjänst och löftet att betala för det.

Eftersom löften ofta bryts, tas många åtgärder oavbrutet för att garantera att människor och affärsenheter håller sina löften. Några av dessa åtgärder innefattar "due diligence, forskning, advokater, tvister, medling, skiljemän och escrow-agenter. "(Veritaseum Research Report, 2014). Tyvärr kostar dessa åtgärder normalt en betydande del av värdet av ett löfte (eller kontrakt).

Dessa åtgärder existerar till sist för att begränsa det förtroende som krävs av båda parter för att göra transaktionen så smidig som möjligt.

Vad sägs om att jag sa att det fanns en grupp individer som möjliggjorde affärstransaktioner utan förtroende från båda parter?

Veritaseum, ett företag som bildats för att utnyttja modern kryptografi inom finans, ekonomi och värdeöverföringstransaktioner ", har utvecklat UltraCoin, ett patentansökande program som utnyttjar senaste upptäckter i kryptografi för att tillåta företag att rädda sina" löften ", eller förpliktelser och avtal, direkt på blockchain av den valuta som används för affärstransaktionen.

Detta omvandlar löften till "förutsägbara, verkställbara resultat". "

Det senaste Veritaseum-forskningsdokumentet läser

" När ett löfte eller kontrakt görs med UltraCoin, gör det inte längre med lust, spel och / eller hopp om att det kommer att hållas en stund i framtiden. Det är gjort som oföränderligt faktum att transaktionen kommer att utföras exakt som överenskommits. "

Om du inte visste var UltraCoin uppfunnad av Veritaseums grundare, globalt berömda analytiker och investerare Reggie Middleton.

Reggie säger att "Vi anser att Veritaseum är moget för en strategisk investerare att närma sig oss före kalenderårets slut, sannolikt innan vi kan gå till vår serie B-runde. Strategiska investerare inkluderar betalningsprocessorer, globala banker och innovativa teknikföretag som Google, Facebook, Microsoft eller Apple. "

UltraCoin mottot är" Skapa lån utan banker, handlar utan mäklare och avtal utan advokater - alla tillgängliga via din egen personliga digitala plånbok."

Veritaseum har just genomfört en liten mjuk lansering av Ultracoins prototyp. Det presenterades vid Chicago Bitcoin-konferensen. Prototypen som de har släppt för närvarande handlar väl över 75 000 tickers. Det överstiger det belopp som Wall Street och London-mäklare kan erbjuda detaljhandelskunder och många institutioner.

"Efter att betaen är polerad avslutar Reggie, kommer UltraCoin att gå vidare till peer-to-peer-utlåning och kreditkort. Samtidigt som det görs kommer vi att fokusera på försäljning och marknadsföring och insamling. "

UltraCoin har föreslagit sig för att bli ett ointressant hot mot finans som vi känner till idag, eftersom de kommer att expandera sin verksamhet från kontrakt till många andra delar av affärstransaktioner.

Bitcoin ger ett sätt att byta till många delar av våra liv som vi anser vara oföränderliga, men det sker snabbt. Vi kan sakna det med en blink, jag lovar.

Du kan ladda ner UltraCoin prototypen här.