Vaultoro fortsätter sin VC-finansieringsväg till framtida tillväxt med Finlab AG

Vaultoro Exchange Review by FXEmpire (Maj 2019).

Anonim

Vaultoro, en bitcoin-to-gold-utbyte, har finansierat finansiering från Finlab AG, ett fintechföretag baserat i Frankfurt, Tyskland.

Vaultoro grundare Joshua Scigala uppgav att finansieringen från Finlab kommer att göra det möjligt för dem att nå sina mål snabbare. Den första uppgraderingen som bolaget planerar att genomföra kommer att vara ett realtid guld-backat betalkort. Kortet kommer att göra det möjligt för företagets kunder att hålla sina tilldelade guld - lagrade i ett schweiziskt bullionvalv med hög säkerhet - medan de enkelt kan spendera de medel som helst där Visa eller Mastercard accepteras.

Det senaste finansieringsmeddelandet överensstämmer med Vaultors historia om att söka finansiering och stöd från riskkapitalister och etablerade spelare i rymden, snarare än att följa den senaste ICO-trenden.

År 2015 genomförde Vaultoro en BnkToTheFuture-höjning. Fonderna höjdes främst från VC, i motsats till ICO. Samma år slog det sin första $ 1 miljoner i guld handlade på plattformen och var en av tre finalister från blockchainutrymmet för att tävla om BBVA Open Talent Competition i Barcelona, ​​Spanien. Senast valdes Vaultoro som en av åtta startups för 2017 Techstars Berlin-programmet.

"Vi bestämde oss för en ICO, eftersom mynt som betalar utdelning inte är egentligen lagliga ännu, eget kapital togs helt olagligt, och vi ville inte förvirra produkten med ett verktygsmynt när vi inte behöver en . Vi fann också att så många ICO: er är bedrägerier och vi ville inte vara associerade med denna typ av hype. Vi har arbetat hårt med att göra Vaultoro ett namn som människor kan lita på, ett varumärke med högsta principer. "

Men Scigala motsätter sig inte ICO: s generellt:

" Jag säger inte att ICO är dåliga ", tillade han. "Jag älskar faktiskt dem, jag tror att de är framtiden för insamling, eftersom de gör det möjligt för någon att investera i startup. Faktum är att vi vill starta en ICO senare för att möjliggöra för våra användare att dra nytta av vår framgång, men vi vill ha det väl genomtänkt och helt lagligt för våra investerare. Av denna anledning bestämde vi oss för en standard VC-finansieringsrunda som inte bara skulle ge oss pengar utan också strategiska kontakter som hjälper oss att växa så snabbt som möjligt. "

Guld på Blockchain

Enligt Vaultoro har de senaste finansiella kriserna varit ett problem för medborgarna runt om i världen. Människor är oroliga över att lämna sina fiat-medel på ett bankkonto, men tjänar lågt eller inget intresse. Vaultoro debetkort gör det möjligt för sina kunder att hålla sina pengar i guld utan att det behövs en bank.

"Vi ser guld som en gateway till krypto. Många människor litar inte på krypto, de förstår inte det, men de förstår de 3000 + år av värde som guld har hållit. Vi bygger för närvarande en lättanvänd euro / guld plånbok så att människor enkelt kan köpa och spara i guld. Men här är kickern. De kommer att se en liten knapp, spendera ditt guld som SEPA, SWIFT, betalkort eller bitcoin.Så många människor vill se vad det är, säger han.

Ett säkert värdevärde

"Vårt mål är att ha verklig tillgångsvälvning," sa Scigala. "Vi har alltid varit en bitcoin-only företag, men vi kommer att ta med några andra lovande digitala tillgångar ombord. IOTA, ETHEREUM och DASH kommer att vara den första. Vi kommer också att lägga till silver, platina och palladium. Med plånboksprogrammet kan du berätta för kortet vilken tillgång du vill spendera från. "

Företaget betonade att allt guld är allokerat i användarnas namn som sin juridiska egendom så att även om Vaultoro skulle uppleva en negativ händelse skulle användarnas guldinnehav skyddas: även likvidatorer skulle inte kunna röra tillgångarna hos företagets kunder.

"Det viktigaste med Vaultoro är att alla fysiska tillgångar tilldelas användaren och finns inte på företagets balansräkning. Det betyder att om något händer Vaultoro som ett företag, kan ingen, inte ens likvidatorer, röra våra kunders egendom eftersom det inte har något att göra med oss. Det är våra kunders fullständiga egendom. Vi räknar ut om de digitala valutorna också kan tilldelas enligt skyddslagen, säger Scigala.

Genom att tillåta användare att köpa guld för bitcoins och tillbaka, kan Vaultoro-kunderna dra nytta av de enkla BTC-betalningarna medan de investerar i en stabil tillgång. Till skillnad från bitcoin eller många fiat-valutor har guld en mycket låg volatilitetsgrad. Investerare kan investera och handla med kryptokurvor Men många av dem ogillar den volatilitet som är förknippad med dem - speciellt när det finns ett evenemang som driver priserna mot botten, som de senaste kinesiska reglerna för bitcoin-utbyten och ICO.

"Vi arbetar också med en tillverkaravgiftsmodellmodell för marknadsplatsen, så att människor som lägger order på marknaden inte betalar så mycket avgift som folk tar order från orderboken. Vi hoppas att lyfta likviditeten drastiskt. ”