Vinny lingham går ut på identity management quest med civic

Good Morning Bitcoins: Tonight's Guest is You! #UnifyBitcoin Campaign Growing and Tom Plays Zelda (Maj 2019).

Anonim

I januari 2016, när Vinny Lingham meddelade att han hade gått ner som VD för den populära mobilgåvan kort tjänst Gyft, spekulation började bubblas upp om vilken innovations sandbox han skulle gå in i nästa. En vokalförespråkare för Bitcoin och blockchainrörelsen i media och vid industriella händelser, har han varit en ledande pionjär i försöket att integrera bitcoinbetalningar på Gyft under hans tjänstgöring där.

Som ny VD för Civic, ett nytt startföretag som fokuserar på digital identitet, är Lingham nu ute efter en ny entreprenörsuppdrag. Civics uppdrag är att leverera säker, billig identitetsverifiering som decentraliseras via blockchain-teknik. Konsumenterna kommer att ha möjlighet att dela information som deras personnummer eller identitetsnummer säkert från vilken enhet som helst med digitala signaturer som bekräftar att informationen inte har manipulerats.

Den 23 maj meddelade Lingham och Civic CTO Jonathan Smith att de lanserade tjänster vid Consensus 2017 och erbjuder en lönsam lösning på ID-stöld, falska internetprofiler och bankkonton och andra överträdelser som skadar konsumentidentiteten . Civic presenterade också sina planer på Token-toppmötet för ett token-erbjudande på Ethereum-plattformen. En slutlig token kommer att utfärdas på RSK-plattformen.

Medborgarnas symboler ger tillgång till produkten, samtidigt som tokenhållare kan dra nytta av nätverkseffekten. Sammantaget strävar Civic för att höja 33 miljoner dollar via token-försäljningen, med ytterligare tokens utöver det som tilldelats företagspartners och utvecklare. Företaget har redan fått $ 2. 75 miljoner i finansiering via Social Leverage, en investeringsfonds för tidigt stadium, samt genom olika VC-företag som är engagerade i Bitcoin och blockchain-teknik, inklusive Pantera Capital, Blockchain Capital och Digital Currency Group.

Civics digitala plattform för digital identitet är utformad för att ersätta lösenord, användarnamn och behovet av biometri. Bolagets viktigaste proposition riktar sig till explosionen av dataöverträdelser som drabbat både konsumenterna och de företag som de engagerar sig i. Civic kommer att leverera applikationer för att säkra kryptokurvor, e-signaturer, sociala konton, finansiella tjänster, e-handel / kreditkort och journaler. Dessutom kommer den att ha kapacitet att användas som en digital ersättning för pass, körkort och väljar ID, bland andra verktyg.

Konsumenter kommer att installera en app på sin smarta enhet, och när någon försöker få tillgång till sina SSN inom sina personliga ekosystem, får de meddelas. Detta tjänar som en förebyggande åtgärd för obehörig användning av personlig information. I slutändan är målet att leverera lösningar för konsumenterna för att bättre kunna styra sin personliga information samtidigt som de ger en positiv kundservice.

Med tanke på Bitcoin Magazine, noterade Lingham att ID-stöld är en genomgripande fråga, särskilt med den senaste tidningen om cirka 2 000 dataöverträdelser per år i USA ensam.

Civic vill lösa detta problem genom att ge människor kontroll över sin identitet och där deras personliga information lagras. Genom att verifiera sin information och lagra den på sina personliga enheter kan konsumenterna se till att deras identitetsinformation endast distribueras till auktoriserade parter.

Han betonade att när en konsument eller företag använder tjänsten Civic login, skapas inga användarnamn eller lösenord, vilket reducerar de sårbarheter som är associerade kring ett hack som kan komma åt andra konton.

Lingham anser att blockblock sannolikt är den säkraste platsen att lagra information just nu, varför Civic ständigt bedömer möjligheter att utnyttja och utnyttja den framväxande tekniken.

När det gäller de ofta knutna scenarier som skapats kring att säkerställa regeringens acceptans och samarbete, sade Lingham: "Vi tror att den teknik vi har är unik och mycket differentierad. Med det sagt, eftersom vi fortsätter att bygga vår användarbas och nätverk för acceptans, kommer detta att dra i regeringar. Vi har redan haft intresse för detta område och tror att det bara kommer att vara en fråga om tid. "

Baserat i Palo Alto, Kalifornien, säger Lingham att han planerar att öppna ett kontor i sitt inhemska Sydafrika med målet att hyra utvecklare där. Han bestämde sig för att ta detta ambitiösa steg efter reformer av Sydafrikas affärsregler som har skapat en mer gynnsam investeringskonjunktur.

"Vi har alltid trott att en av de bästa applikationerna för kryptokurvor var förmågan att driva något som att rösta, en dag", säger Lingham. "För att komma dit måste det större distribuerade mobilidentitetsproblemet lösas först. Det är det vi fokuserar på nu - att bygga världens största identitetsplattform, som drivs av teknik som decentraliserar och säkerställer information om konsumentidentitet. "

Bild av Vinny Lingham: Vid Sidearmslide - eget arbete, CC BY-SA 3. 0, // commons. wikimedia. org / vikt / index. php? curid = 9856443