#Wearesatoshi

WeAreSatoshi (Maj 2019).

Anonim

Detta är funktionen artikel förIssue 20.

Förklara Bitcoin till en luddite är som att förklara handlingen av en action-drama film. Misslyckande utbyte! "Övernattning" miljonärer! Bankrøverier! Narkotika byster! Världsförändrad innovation! Regeringsspionage och förmögenheter gjorda och förlorade! En av de mest intressanta aspekterna är den superhjältariknande huvudpersonen: vårt system är den mycket anonyma skaparen Satoshi Nakamoto.

#themanbehindbitcoin

Satoshi Nakamoto anses vara en pseudonym för den okända "Bitcoins pappa"; på japanska översätter Satoshi Nakamoto grovt att "tänka klart inuti stiftelsen. "1 I denna artikel avses Satoshi som en manlig.

Hans preferens för privatliv är hans kännetecken. Han använde e-postadresser och webbplatser som inte kunde spåras. År 2009 producerade han sitt berömda vita papper på felfri engelska och bjudde intresserade utvecklare att hjälpa honom att förbättra sin kod, skriven i C ++. I april 2011, med tanke på hans arbete starkt nog att passera på andra, meddelade han att han "rörde sig på andra saker" och har inte hört från den sedan. 2

Nakamotos önskan om ren anonymitet har förstått och bör respekteras; Vi lever i en värld där störande innovation som utmanar regeringarnas och stora företagens intressen utrotas. Fråga bara Julian Assange, Edward Snowden och Kim Dotcom, eller skaparna av e-Gold, som belastades med penningtvätt och driften av en olicensierad penningöverföring och slutade snabbt. 3

Mänsklig natur är vad den är. Vi älskar en stor maskerad korsfarare, och vissa anser att det är naturligt att söka sanningen4, oavsett konsekvens. Många publikationer försöker upptäcka mannen bakom Bitcoin, bland annat The New Yorker, Fast Company och Vice Magazine. Alla misslyckades, och frågan var kvar: vem är Satoshi Nakamoto? Vi hamnade med några ledtrådar: Enligt hans P2P-grundkonto detaljer är han en 37-årig man som bor i Japan. Hans språkval är engelska, men hans stavning och colloquialism skiftar från amerikanska till brittiska, vilket innebär att han kunde vara mer än en person. När han svarade på inlägg och e-postmeddelanden skulle de komma fram till olika tider, vilket innebär att han kunde existera i olika tidszoner. Vad vi känner till är att Satoshi är mycket intelligent, ekonomiskt och matematiskt briljant, välkänd i kryptografi, en skicklig (men inte expert) programmerare och sannolikt har en bakgrund i akademin, eftersom hans vitbok är skrivet i akademisk stil. Med tanke på vad som händer med störande innovatörer i dagens värld hade Satoshi Nakamoto goda skäl att vara anonyma. Utvecklare som arbetade tillsammans med honom och samhället som blomstrade med sin gåva, respekterar i stor utsträckning denna önskan. Även om personlig säkerhet inte är vad Satoshi är oroad över, och det är mer blygsamhet, eller omöjlig med uppmärksamhet, eller bara personlig preferens, har Satoshis önskan om integritet alltid varit tydligt angivet.Det är hans önskan. I slutändan bör hans identitet bara betyda dem som vill ta honom ner eller hålla honom ansvarig för de handlingar som de anser vara skadliga för sin egen livsstil. Förutom att vara oförskämd och respektlös är det helt enkelt farligt att utsätta människor av denna omfattning. Bitcoin-gruppen respekterade denna önskan från början. Vi grävde inte mycket Vi förstod förstå hans / hennes önskan och förstod att vi hade glömt osjälviskhet, men vi vred vårt fokus mot Nakamotos otroligt innovativa koncept istället. Som Eleanor Roosevelt berömd sade "Stora tankar diskuterar idéer, genomsnittliga sinnen diskuterar händelser och små sinnen diskuterar människor. "Bitcoiners är idédrivna människor. #ourneedforbitcoin

Några av världens mest lysande sinnen lockas till Bitcoin; även om de inte särskilt stöder det, fascineras de av sin utveckling och växande smärtor.

Vi lever i en värld där människor enkelt kan försvinna för att tala mot infrastruktur, institutioner eller regeringar som vi anser vara skadliga för oss själva, vår miljö och vårt sätt att leva. De flesta diskussionerna om Satoshi Nakamoto inträffar när man förklarar Bitcoin-historien till nya adoptrar: "Du menar att vi inte vet vem som skapade den? Hur är det mojligt! "Ja, det är snyggt eller inte? När vi överensstämmer med den anonyma skaparens intrig och återkommer till fördelarna med Bitcoin, försvinner ämnet slutligen från diskussion, och det är här den verkliga magiken börjar.

Vi människor är verkligen otroliga varelser. Vi är så mycket kapabla att forma världen runt oss i vad vi önskar. Vi uppnår otroliga prestationer genom att fokusera vår uppmärksamhet och makt på vad som behöver göras - individuellt och kollektivt. Det har sagts att katalysatorn för "återfinansiering av digitala pengar (a. K. A. Bitcoin) var den hemska 2008/2009 amerikanska subprime-hypokrisen och den efterföljande globala finanskrisen5. Förtroende för fiat (government issued) valutor ifrågasattes med metoder som kvantitativ lättnad av Federal Reserve och andra centralbanker, privata eller offentliga reserver eller regeringar själva. I huvudsak är kvantitativ lättnad ekonomisk lingo för "låt oss skapa mer pengar och därigenom devalvera alla befintliga pengar någonsin så lite (det här är vad inflationen är) och behålla de nyanmälda pengarna för egen användning" - brukar spendera på propping upp ekonomin. Du kan se hur det skulle vädja till regeringar och centralbanker världen över. Men allmänheten upplevde snart en stor europeisk statsskuldkris och en global global recession, och det slog hem.

Människor förlorade sina hus, sina pensioner och deras värdighet, medan de likgiltiga och ego-driven ultrarich "banksters" och anstiftare i den globala inbromsningen samlade sina bonusar och såg på att deras företag samlade trillioner dollar i bailout-fonder. 6 Den fullständiga bristen på respekt för de icke-rika blev mer synligt uppenbar under denna tid. Ett exempel på denna tydliga arrogans och bristande respekt för mänsklig värdighet var den ökända $ 50 bonusen av en Koch-bror, en medlem av en av de rikaste miljardärfamiljerna i USA - till sin trovärdiga portvakt för ett års värde av arbete.7 Vad är

fel

med dessa personer? Vår brist på respekt för varandra verkar ha nått ett höjdpunkt. Vissa av oss väcker dock riskerna med vår nuvarande finansiella och bankinfrastruktur och -policy, och förstår att systemen vi har på plats inte är hållbara, praktiska eller fördelaktiga för mänsklighetens framsteg. Hela det finansiella systemet verkar, i överskrivna termer, uppnå en oproportionerlig andel av all rikedom till de rikaste och bäst förbundna. Niall Ferguson, i sin bok "The Great Degeneration", förklarar att, sedan 1970-talet, den reala inkomsten (inkomstjusterad för effekterna av inflationen över tiden) för den stadigt krympande medelklassen har bibehållits oförändrad och minskat i värsta fall enligt till hur du krossar siffrorna. I vårt västerländska kapitalistiska system har de flesta rikedomar som genererats genom datorn och internetperioder uppkommit till de rikaste 1% och 0,1% av individer, vars reala inkomster och rikedom har ökat upp till 10 gånger under samma period. Om din familj till exempel var måttligt rik på 1970-talet är chansen att du är och din kull är nu tio till hundra gånger rikare idag, medan dina medelklassbröder i genomsnitt inte har budged. Vårt system kan helt enkelt inte fortsätta som det är utan ett stort antal människor som inser att detta är grovt - systematiskt - orättvist. Där vi en gång hade en blomstrande och välmående medelklass, har vi nu en oroväckande stor del av samhället som fångas som fattiga och arbetande fattiga, tillsammans med en stillastående medelklass. Det finns potential och kraft i var och en av oss, men frukterna från vårt arbete skickas systematiskt till toppen, så de rika och ultrarika kan göra vad de rika och ultrarika gör för att mata sin kollektiva materialism och ego . Tack och lov är det dock otroliga människor som väljer att ägna sin tid, energi och resurser till andra syften än materialism och ego. Ange Bitcoin. Bitcoin-samhället är fyllt av dessa typer av individer: människor som arbetar för att bygga hållbara infrastrukturer så att vi kan leva i en vinn-vinnmiljö och stödja de saker i våra liv som är av äkta betydelse: miljön som upprätthåller vår fysiska kroppar; säkerhet och frihet från rädsla, som upprätthåller vårt emotionella och andliga välbefinnande; och tillgång till kunskap och strävan efter målmedvetet arbete, som upprätthåller våra otroliga sinnen och själar. De system vi medvetet eller omedvetet väljer att engagera sig i nu oerhört begränsa vår potential som individer och samhälle som helhet. De stöder inte utvecklingen av stora sinnen.

#

distractionfromwork

En del av problemet med vår nuvarande globala kultur är mediets kraft att distrahera oss från det arbete vi behöver för att skapa win-win-miljöer. Vi lever i en värld där Justin Biebers deponeringsvideo är vårt topptrendematerial; där vi uppror våldsamt över förlorade hockeyspel och inte över införandet av toxiner i vår personliga vårdsprodukter8, farliga Monsanto-politik eller grymma handlingar av folkmord eller krig som rasar över hela världen.Är det det vi bryr oss inte om? Eller är det så att vi är så distraherade av den senaste sladden att vi bokstavligen njuter av oss själva ihjäl? Eftersom vi känner trycket i våra brutna ekonomiska system, blir det omöjligt att ignorera löftet om något som Bitcoin. Denna innovation erbjuder ett alternativt system - ett som är ett decentraliserat, nätverksbaserat, kooperativt sätt att överföra värde, till någon, var som helst, när som helst och för en bråkdel av de nuvarande kostnaderna. I en värld där Western Union är den mest erkända logotypen kan du föreställa dig möjligheterna till kostnadsbesparingar! Den verkliga potentialen för denna innovation är för världens fattigaste 6 miljarder: den underbankade.

Men kom ihåg, vi är distraherade. Av 100 personer som personligen prövades kunde de flesta inte faktiskt förklara eller definiera Bitcoin för mig, men de kunde berätta allt om hur det gick "i konkurs i Japan", hur "Bitcoins VD gjorde sig självmord" och hur "banken blev rånad och de gick under. "Gilla det eller inte, är majoriteten av människor fortfarande övertygad av 30-sekundiga tv-bitar som fokuserar på 1% av" dåliga "nyheterna. Och varför skulle dessa nyhetsklipp fokusera på någonting annat? Traditionell journalistik är trots allt inriktad på att sälja kopior, skrivna av icke-experter på de områden som de generellt rapporterar till, till en befolkning av mediekonsumenter som förväntar sig "bröd och cirkus" från sina medier: shiney-skandaler, kontroverser och prickande döm och dystra rubriker; om det blöder leder det. Bitcoin utmanar vår nuvarande infrastruktur och kan överhuvudtaget stå för att skriva om reglerna om förmögenhetfördelning och förmögenhet överföring. De hypermäktiga och ultrarika ägare / cheferna inom både finanssektorn och media9 stöder inte någonting som utmanar sin position. De är rädda för vad Bitcoin häver: en störning av sin maktbas.

Det finns mycket arbete som måste vidtas för att vända utvecklingen av rikedomens ojämlikhet, och distraheringar kommer alltid att försöka avskräcka oss. Men vi måste förbli i ständig strävan att konvertera små sinnen till stora sinnen och släppa den otroliga potentialen i oss alla. Fokusera inte på vad som serveras, blödning, på plattan för konventionella medier, men istället försöka hitta sann innovation och hjälpa till att förbättra världen på vad som helst du kan.

#

distraktionsexempel / nyhetsvecka

En sådan distraktion som vikar alla dessa frågor tillsammans är den senaste Newsweek-artikeln av den amerikanska frilansjournalisten Leah McGrath Goodman och hennes team av rättsmedicinska journalister. Newsweek i sig är en annan sorglig historia som exemplifierar dårskapen hos traditionella medier i internetåldern. Tidningen köptes nyligen för $ 1USD i utbyte mot att absorbera Newsweeks stora ekonomiska skulder av sen Sidney Harmon, en pionjär inom ljudhögtalare10. Harmon hoppades att återuppliva tidningens rykte som en källa till kvalitetsinformation. Leah och hennes lag var tilldelade den stora uppgiften att återvinna läsare och snabbt. täckningsberättelsen var deras att presentera för världen.De behövde något som skulle få Newsweek att flyga från hyllorna och skapa massiv diskussion. Vad var det mest kontroversiella, mystiska och missförstod ämnet som skulle locka läsare unga och gamla, lysande och distraherade? Bitcoin, förstås. Men det måste vara tillgängligt. En annan historia om "gruvdrift" säljer inte. Massorna kan inte förstå det. Som vi vet från Facebook och Twitter-analys, säljer kändisar. Gossip säljer. Och vi människor har alltid haft en fascination med maskerade karaktärer. "Unmask Satoshi Nakamoto", en liten röst måste ha sagt. "Det kommer att sälja. "

Leahs sökande efter sanningen trumpade snabbt lusten om anonymitet Satoshi Nakamoto uttryckt i flera år och är ännu en tydlig indikation på att vi kollektivt inte respekterar varandras önskemål, även när de tydligt och upprepade gånger uttrycks:" Det är naturligt att vilja veta vem som står bakom Bitcoin, även om han inte längre är involverad. Som journalist trodde jag att jag kunde rensa upp det. "Och vidare gick hon, precis som så många andra som existerar i världen just nu, med hennes omedelbara åsidosättande av Satoshi Nakamotos preferens för personlig integritet. Det bör påpekas att hennes bekymmer för hans säkerhet, eftersom han uppskattas vara värd för en förmögenhet motsvarande ungefär 400 miljoner dollar i bitcoin, var inte en angelägenhet för henne heller: "Jag är finansredaktör för Newsweek. Jag täcker Wall Street. De människor som jag skriver om köper penthouse och gör mycket mer pengar än vad vi pratar om med Satoshi. "12

Sökandet efter sanning är en hedervärd, men på vilken tid trumpar det värdet av respekt för privatlivet?

#

thenewsweekarticle

Leah gick framåt. Hon och hennes team siktades genom offentliga och "arkiv som [Leah] inte ens använder" 11 "och" crossed off … alla ledningar vi kunde hitta. Vi utarbetade alla möjligheter och inskränktes ner till den starkaste ledningen. "11 Leah liknar hennes undersökande och rättsmedicin till en elimineringsprocess: letar efter varför en inte kan vara någon istället för att leta efter orsaker till varför man kan vara. "Det handlar om att eliminera kandidater … det letar efter saker som kommer att avbryta människor. "12 Den starkaste ledningen var en Dorian Prentice Satoshi Nakamoto (född Satoshi Nakamoto), en japanska amerikan, baserad i Kalifornien. Det bör noteras att Leah senare försvarade hennes invasion av integritet genom att hävda att all information som hon publicerade var "offentligt tillgänglig", trots att hon också uttryckte att arbetet med hennes rättsmedicinska journalistlag gav henne tillgång till arkiv som hon annars inte var utsatt för. 11

Lea försökte tala många gånger med Dorian och misslyckades. Hon räckte ut till sina familjemedlemmar och så småningom fick Dorians e-postadress via ett företag som levererar Dorian med modelltågsdelar till en hobby som han tycker om. Hon anslöt sig till honom om sin tåghobby, men när hennes frågor skiftades mot Bitcoin, kopplade han bort. Lea fortsatte att spåra Dorians hus genom offentligt tillgängliga medel och uppträdde i hans uppfart, oanmälda och tydligt ovälkomna.Han ringde omedelbart polisen, vilket hon tyckte konstigt. Så småningom kom han fram och såg "irriterad". I sin 30-sekunders konversation - som inte registrerades, förresten - svarade han på Leahs fråga om sitt engagemang med Bitcoin genom att säga "Jag är inte längre inblandad i det och jag kan inte diskutera det. Det har övergått till andra människor. De har ansvaret för det nu. Jag har inte längre någon koppling. ” Bingo. Newsweek hade vad de behövde för deras scoop. Dorian Prentice Satoshi Nakamoto var "otänkbart" skaparen av Bitcoin. Allt från en obekräftad, oregistrerad, offman kommentar från en man som hon aldrig tidigare hade talat personligen. Enligt Leahs berättelse är Dorian Prentice Satoshi Nakamoto (Satoshi Nakamoto) en ingenjör, matematiker och en libertarian. Han har ingen offentlig uppgift att vara en kryptografisk expert, och han har ett medelmåttigt handtag på det talade engelska språket. Dorian är berömd och besatt av hans integritet. Dorian har bergen, havet och modellerna. Hans bror nämner Dorian och kommer aldrig att erkänna att "starta Bitcoin". Det gör dig att undra: hur många prank samtal tror du att familjen fick från bitcoin techies frågar om han uppfann Bitcoin? Vi pratar om några av de ljusaste sinnena inom teknikområdet. Chansen är att Dorian med "Satoshi Nakamoto" innehöll sitt fulla namn, hade blivit mailad, kallad, hackad och stalkad förut; Inte konstigt att han ringde polisen. Skulle du inte

Leahs historia grävde djupt in i Dorians liv. Det avslöjade personliga hälso- och ekonomiska problem, och även en bild av hans hus, hans bil och hans skyltfält. Leah ville skapa en bild för världen av ett ödmjukt geni som skapade en milstolpeinriktning. Hon gjorde. Hon visade oss allt om en "rik" man så ödmjuk att han inte skulle dyka in i hans förmodade $ 400M USD bitcoin stash för att förhindra avskärmning av hans hus. Den 6 mars kl 6: 05 EST släpptes hennes berättelse till allmänheten.

#

inkonsekvenser och dorian'sresponse

Nedgången från denna "nyheter" var högljudd. Först utmanade många i Bitcoin-samhället sina anklagelser. Inkonsekvenser uppkom omedelbart: Om den här mannen var så besatt av sin integritet, varför skulle han använda sitt eget namn? Om den här mannen hade tillgång till över $ 400M USD, varför skulle han låta sin familj och sin egen hälsa lida, till en avskild hus? Varför har Bitcoin aldrig översatt till sitt modersmål om han är japansk? Utvecklingen av Bitcoin kräver otrolig förståelse av kryptografi, vilket Dorian inte verkar ha. Den ursprungliga Satoshi vitboken är skriven i skarp, akademisk engelska, och Dorians engelska är inte på den nivån. Ojämnheterna fortsätter13, och Leahs styrka och hennes lags argument föll sönder snabbare än Lehman Brothers.

Dorian ensam bestred denna anklagelse själv och berättade Associated Press "Jag säger att jag inte längre är i teknik. Det är allt. Och även om jag var, när vi anställdes, måste ni skriva under det här dokumentet och säga att du inte kommer att avslöja vad vi avslöjar under och efter anställning.Så det är vad jag underförstod. Det lät som om jag var involverad tidigare med Bitcoin och såg ut att jag inte är inblandad nu. Det var inte vad jag menade. Jag vill klargöra det. "14 #

initialfeedback

Bitcoingemenskapen såg dessa avvikelser i sina påståenden omedelbart och en del konversation utvecklades över argumentets veracity. Dorian, som kanske eller inte är

Satoshi Nakamoto, blev osäkert tvungen under det offentliga mikroskopet av en reporter som försökte passa en fyrkantig Satoshi i en rund Nakamoto. De ifrågasatte också hennes journalistiska metoder; Dorian utpekades av Newsweek som den sista mannen som stod med rätt namn i en process som utestängde alla andra. De återstående skillnaderna verkar tvingas på plats med felaktig logik med utgångspunkten att Dorian var skyldig till dess att han visat sig oskyldig. Riktlinjen verkar bakåt i det här fallet. Dock diskuterades dessa diskussioner ganska snabbt. Besvikelse med artiklarnas onödiga och invasiva detaljer om Dorians privata liv tog snabbt sin plats via Twitter.

Så du var tvungen att visa en bild av hans hus och kupong när mannen är värd en förmögenhet. Vanhedrande. Allvarlig fråga: varför skulle du skicka din adress på internet när du vet att han helt klart vill vara ensam? Ansåg du någonsin det som skickade sin adress, och att han har $ 400m kan vara en dålig sak? Varför publicerade du fotot på hem och bil? Vad gjorde det så lägg till historien? Var det någon diskussion om risken för Nakamoto? Finns det en anledning till varför du behövde inkludera sådana intima detaljer om den här människans liv i artikeln? Varför postar du inte en artikel med en bild av ditt hus och din adress och berättar för alla du har 400m inuti?

  • Skandalös invasion av Satoshis integritet. MEST UNETETISK ARTIKEL NÅGONSIN. Du förstörde hans liv. Du måste vara stolt!
  • Jag ville veta om personen, inte vad hans hemadress var, hans skylt eller medicinska problem.
  • Även de i Bitcoin-samhället, som har besatt att upptäcka Nakamotos identitet i flera år, kände inte att svaret var värt att bryta personligheten hos en klart privatperson. Michael Goldstein från Satoshi Nakamoto Institute förklarade, "Om någon berättade att de inte vill bli kända, och du rapporterar en historia om den personens liv och lägger upp en bild av honom och hans hem, det är lite f-cked upp. "15
  • Naturligtvis har de dåliga äpplen - som existerar i alla branscher och samhällen - gripit till onda ad-hominemattacker, vilket kräver att Leah avfyras och i ett fall brändes. Sammantaget var Bitcoin communitys röst ett bekymmer för Dorian Nakamotos välbefinnande och säkerhet, och djupt besvikelse över Leahs och hennes lags brist på journalistisk integritet, särskilt med henne medvetet och kontinuerligt invaderar den integritet som denna man så tydligt önskade och älskade .
  • En viss vitriol spyddes också från Leas sida och anklagade samhället för att vara prepubescent.Men även om dessa fram och tillbaka barnsliga ad-hominem-attacker varade inte länge. Vi insåg snabbt att denna reaktion, denna sensationella publicitet eller "pressititution" var precis vad Leah och Newsweek hade hoppats vinna: uppmärksamhet. Så vi gjorde våra synpunkter på vad vi gör bäst: med fokus på det positiva. Andreas Antonopoulos, chefsäkerhetschef för Blockchain och noterade Bitcoin entreprenör och kryptografi och säkerhetsexpert leder vägen graciöst, med vilka stora sinnen gör det bästa när det gäller skvaller: "Ignorera dem. Foder inte spekulationen. "
  • Inom timmen samlade Andreas samhället tillsammans. "Låt oss visa dem vad Bitcoin-samhället handlar om! "Han skapade en välgörenhetsplånbok, där vårt samhälle kunde bidra med allt vi kunde för att skicka till Dorian Nakamoto för att" säga förlåt "för allt detta.
  • Donationer började hälla in från hela världen. Du ser, för de flesta av oss i samhället, det

spelar ingen roll

som skaparen av Bitcoin är. Det är

irrelevant.

Vi är alla Bitcoin. Utan att vi alla deltar tillsammans, lägger vi vår tro och tro på detta system, existerar Bitcoin inte. Det behöver oss alla att arbeta tillsammans, bygga och upprätthålla ett pålitligt nätverk för att överleva och trivas. Vi tar alla chansen på en ny innovation som många inte kommer att röra på grund av rädsla. Och precis som Satoshi förstår vi de potentiella riskerna med att vara involverad i något som djärvt utmanar våra trasiga finansiella system och nuvarande infrastruktur. Tillsammans stärker vårt samhälle vikten av denna teknik och vi håller varandra fokuserade på slutmålet: adoption.

Våra små sinnen, fokuserade på personen, gick snart tillbaka för att komma ihåg idén. Vi är alla satoshi. Våra Twitter-namn reflekterade detta. En ny hashtag, "#wearesatoshi" visade världen att vårt fokus inte är på vem, men på vad. Och vi är människor som står bakom och stöder vem som behöver det, om det är en student som ringer hem för pengar17, de hemlösa18 eller ens en kämpande man som lever i ett ödmjukt hem i Kalifornien. I slutändan handlar det här om vad Bitcoin handlar om: att komma tillsammans för att bemyndiga varandra och bidra till jorden, var och en av oss förtjänar att njuta av. Tillsammans är vi. I slutet av mars kan Dorian Satoshi förvänta sig en välgörenhetsgåva från Bitcoin-samhället på ungefär $ 20 000 USD19. Om han avslår det kommer det att skickas till en välgörenhet efter eget val. Om han inte väljer en välgörenhet kommer den att skickas till Electronic Frontier Foundation, en ideell vinst som arbetar för att säkerställa att rättigheter och friheter förbättras och skyddas när vår användning av teknik växer. Leah har ännu inte ber om ursäkt för hennes bristande respekt för Dorians begäran om integritet. Hon har inte ber om ursäkt för att publicera sin personliga information, tydligt medveten om att det inte var hans preferens. Hon säger att Newsweeks "grafikavdelning" fattade det slutliga beslutet om att publicera bilder på hans hus, bil, skylt och person. Tog hon inte dem?Medan det är beundransvärt att Leah är så dedikerad att hitta - och äta - sanningen, och vi måste komma ihåg vikten av att respektera våra medborgare, oavsett vad deras önskemål är. Leah, vi respekterar din sökning efter sanningen, men vi är mycket besvikna över din metodik och din olämpliga invasion av Dorian Prentice Satoshi Nakamotos integritet. Det var helt och fullständigt onödigt. Dorian: vi, Bitcoin-samhället, är ledsna för det krångel som denna undersökning har gjort dig genom. Oavsett om du är eller inte är den "riktiga" Satoshi Nakamoto är irrelevant. Vi önskar er allra bästa och hoppas att våra bidrag kan hjälpa till på vilket sätt du väljer att ta emot eller fördela dem. Vänligen justera inte denna erfarenhet med Newsweek med Bitcoin community. Satoshi Nakamoto: Vem du är, tack för vad du har gett oss. Det måste vara spännande att se sådant samarbete utvecklas från din idé och laget du motiverade att skapa.

Bitcoin community: det finns mer arbete att göra. Ignorera bullret. Förvänta dessa distraktioner, men styra runt dem. Håll dina blinds på. Följ de stora sinnen som leder vägen. Vi förändrar världen, och vi bjuder alla som är villiga att gå med oss. Fokusera på att utbilda de som finns omkring dig, vilket ger lokala företag ombord med de fantastiska fördelarna som bitcoin erbjuder, och annars utvecklar din kunskap och ökad adoption ändå kan du. Stick med andra stora sinnen och låt oss komma till jobbet.

Källor:

1. "Moderkort moderkort. ”

Moderkort

. Webb. 19 mars 2014.

.

2. "Crypto-Valuta. "

New Yorker . Webb. 19 mars 2014. . 3. "E-Gold laddas med penningtvätt. "

E-guld laddad med penningtvätt . Webb. 19 mars 2014. . 4. "Bitcoin grundare Unmasked? Newsweek Cover Story Författaren står för berättelse efter Dorian Satoshi Nakamoto's Denials. ”

CBSNews . CBS Interactive. Webb. 19 mars 2014. . 5. "Bitcoins definitiva historia | Visual Capitalist. "

Visual Capitalist . Webb. 19 mars 2014. . 6. "Bailed out Banks. ”

CNNMoney . Kabelnätverk. Webb. 18 mars 2014. . 7. "Koch Brother Tips Doormen $ 50 för hela året på hans lyxiga Park Avenue Building. "

- Demokratiska underjorden . Webb. 19 mars 2014.. 8. "" Dirty Dozen "kosmetiska kemikalier att undvika. " David Suzuki Foundation

. Webb. 19 mars 2014. . 9. "Vem äger media? De 6 monolitiska företag som kontrollerar nästan allt vi ser, hör och läser. "

Den ekonomiska kollapsen . N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 10. Pompeo, Joe. "Newsweek säljer för $ 1 till stereoutrustning Mogul Sidney Harman. " Business Insider

. Business Insider, Inc, 02 Aug. 2010. Web. 19 mars 2014. 11. "Bitcoin grundare Unmasked? Newsweek Cover Story Författaren står för berättelse efter Dorian Satoshi Nakamoto's Denials. ” CBSNews

. CBS Interactive, n.d. Webb. 19 mars 2014. 12. "Leah McGrath Goodman CNN-intervju. ” YouTube

. YouTube, 07 Mar. 2014. Webben. 19 mars 2014. 13. "Newsweek trovärdighetsmatris. " Newsweek trovärdighetsmatris

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 14. Press, Av Tami Abdollah Associated. "LA Sheriff Backs Newsweek Citat av Nakamoto Visit. " ABC News

. ABC News Network, n. d. Webb. 19 mars 2014. 15. Greenberg, Andy. "Uppror, Otrohet som Bitcoin Creator Outed. ” MSNMoney

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 16. "Såsom ilska dödar, fortsätter Leah McGrath Goodman att försvara sin historia. ” NewsBTC

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 17. "Gränsen. " The Verge

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 18. "Sean Outpost. " Seans Outpost

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014. 19. ”Bitcoin. " Andreas: Jag är insamling för Dorian Nakamoto:

. N. p., n. d. Webb. 19 mars 2014.