Vad gör du om din Bitcoin-transaktion kommer "fast"

Bitcoin Norway 2017 ? Lær hvordan du kan tjene penger på nettet €13,000 på exakt 24 timmar (April 2019).

Anonim

Antalet transaktioner på Bitcoin-nätverket har ökat stadigt under åren. Det betyder att fler block fyller på. Och eftersom inte alla transaktioner kan inkluderas i blockchain direkt, bildas eftersläpningar i miners "mempools" (en slags "transaktionskö.")

Miners väljer vanligen de transaktioner som betalar mest avgifter och inkluderar dessa i deras blockerar först. Transaktioner som inkluderar lägre avgifter är "överbjudna" på den så kallade "avgiftsmarknaden" och förblir i miners mempools tills ett nytt block hittas. Om transaktionen överbryggas igen måste den vänta tills nästa block.

Detta kan leda till en suboptimal användarupplevelse. Transaktioner med för låg avgift kan ta timmar eller till och med dagar för att bekräfta, och ibland aldrig bekräfta alls.

Men här är vad du kan göra idag för att hålla din egen transaktion från att fastna.

Innan du skickar det

För de första åren av Bitcoins existens har de flesta plånböcker lagt fasta avgifter till utgående transaktioner: vanligtvis 0,1 mBTC. Eftersom gruvarbetare hade ledigt utrymme i sina block, inkluderade de normalt dessa transaktioner i det första kvarteret de gruvdade. (Faktum är att transaktioner med lägre avgifter eller inte alls alls ingår).

Med den ökade konkurrensen om blockutrymme är en fast 0,1 mBTC-avgift ofta otillräcklig för att en transaktion ska ingå i nästa blockera; det blir överbjudet av transaktioner som inkluderar högre avgifter. Även om en lågavgiftstransaktion sannolikt kommer att bekräfta så småningom kan det ta ett tag.

Försök öka avgiften

Om du vill få din transaktion bekräftad snabbare, är den uppenbara lösningen att inkludera en högre avgift.

Om din plånbok (som standard) innehåller en otillräcklig avgift kan du kanske justera avgiften manuellt, antingen som en del av plånboksinställningarna eller när du skickar en transaktion. (Eller båda).

Webbplatser som 21. co övervakar nätverket och föreslår hur mycket av en avgift du ska inkludera per byte, samt hur snabbt du kan förvänta dig att dina transaktioner ska bekräftas på olika avgiftsnivåer.

Om du behöver betala för att gå igenom nästa block eller två måste du betala en högre avgift. För mindre brådskande betalningar kan du inkludera en lägre avgift. Det kommer bara ta lite längre tid att bekräfta.

Kontrollera om din plånbok innehåller dynamiska avgifter

Idag stöder de flesta plånböcker dynamiska avgifter. Baserat på data från Bitcoin-nätverket innehåller dessa plånböcker automatiskt en avgift som beräknas ha en transaktion inkluderad i nästa block, eller kanske i ett av de första blocken efter det.

Vissa plånböcker låter dig också välja avgiftsprioritering. Återigen, högre avgifter låter dina transaktioner bekräfta snabbare, lägre avgifter kan göra det ta lite längre tid.

Om transaktioner från din plånbok ofta fördröjas under spetstimmar och du inte har något alternativ att anpassa till högre prioritetsavgifter, är din plånbok troligtvis föråldrad.Kontrollera om det finns en uppdatering tillgänglig eller byt till en ny plånbok.

Överväg att byta plånböcker

Om du byter till en ny plånbok behöver du naturligtvis överföra pengar från din gamla plånbok till din nya plånbok. Om du inte är i rush och inte har något emot att betala avgiften, kan du bara skicka den från din gamla plånbok till den nya plånboken via Bitcoin-nätverket. Det kommer förmodligen att komma så småningom - även om avgiften är låg.

Om du är i rush kan vissa plånböcker exportera dina privata nycklar eller privata nyckelfrön och sedan importera dem till den nya plånboken. Detta kräver ingen transaktion på Bitcoin-nätverket. Från den nya plånboken kan du omedelbart börja handla.

När du har skickat det

Om du redan har skickat en transaktion och den fastnar, kan transaktionen i vissa fall göras för att "hoppa i köen. "

Opt-in Replace-by-fee

Det enklaste sättet att göra din transaktion hoppa i kön använder ett alternativ som kallas Opt-In Replace-by-Fee (Opt-In-RBF). Detta låter dig skicka samma transaktion, men med en högre avgift.

I de flesta fall, när samma transaktion återförs över nätverket, men med en högre avgift, avvisas den nya transaktionen av nätverket. Bitcoin-noder anser denna nya transaktion dubbelt, och kommer därför inte att acceptera eller vidarebefordra det.

Men när du skickar en transaktion med Opt-In RBF berättar du i huvudsak nätverket om att du kan skicka samma transaktion senare, men med en högre avgift. Som ett resultat kommer de flesta Bitcoin noder att acceptera den nya transaktionen till förmån för den äldre. tillåter den nya transaktionen att hoppa i kön.

Beroende på om din nya transaktion kommer att ingå i nästa block beror på vilken gruvminer som nästa block: inte alla gruvarbetare stöder Opt-In RBF. Men tillräckligt med gruvarbetare stöder möjligheten att med all sannolikhet ha din transaktion inkluderad i ett av de närmaste par kvarteren.

Opt-In RBF stöds för närvarande av två plånböcker: Electrum och GreenAddress. Beroende på plånboken kan du behöva aktivera Opt-In RBF i inställningsmenyn innan du skickar (första) transaktionen.

Barn betalar för föräldrar

Om din plånbok inte stöder Opt-In-RBF blir saker lite mer komplexa.

Barn betalar för föräldrar (CPFP) kan göra tricket. Vid tillämpning av CPFP väljer miners inte nödvändigtvis de transaktioner som innehåller de flesta avgifterna, men väljer i stället en uppsättning av transaktioner som innehåller de flesta kombinerade avgifterna.

Utan att gå in på för många tekniska detaljer skickar de flesta utgående transaktionerna inte bara bitcoins till mottagaren, men de skickar också "byta" tillbaka till dig. Du kan spendera denna ändring i en nästa transaktion.

Vissa plånböcker låter dig spendera denna förändring även om den fortfarande inte är bekräftad, så du kan skicka den här ändringen till dig själv i en ny transaktion. Den här gången måste du ta med en hög noggrann avgift för att kompensera för den ursprungliga lågavgiftstransaktionen. En gruvarbetare bör hämta hela uppsättningen transaktioner och bekräfta dem på en gång.

Om din plånbok inte låter dig välja vilka bitcoins som ska spenderas exakt - vilket innebär att du inte kan tillbringa den okontrollerade förändringen specifikt - kan du försöka spendera alla pengar i plånboken till dig själv; Detta bör inkludera förändringen.

Liksom Opt-In RBF, stödjer inte alla minare för närvarande CPFP. Men tillräckligt med dem gör förmodligen att din transaktion har bekräftats i ett av de följande blocken.

Eller …

Om varken Opt-In RBF eller CPFP är ett alternativ kan du tekniskt fortfarande försöka sända den ursprungliga transaktionen med en högre avgift. Detta kallas vanligen som "full ersättning för avgift" som vissa gruvarbetare accepterar. Men offentligt tillgängliga plånböcker stöder för närvarande inte detta som ett alternativ.

Annars kanske du bara måste vänta antingen tills transaktionen bekräftar eller tills bitcoinsna återkommer i din plånbok. Det är viktigt att notera att tills en transaktion bekräftar är bitcoinsna tekniskt fortfarande i din plånbok - det är bara att det ofta inte syns på så sätt. Bitcoinsna är inte "fast" på nätet och kan inte gå vilse.

Uppdatering: Sedan slutförandet av denna artikel började gruvpoolen ViaBTC erbjuda en "transaktionsaccelerator". Om din transaktion är fast och innehåller minst 0. 1 mBTC avgift per kilobyte, kan du skicka transaktions-ID till ViaBTC, och poolen kommer att prioritera den över andra transaktioner. Eftersom ViaBTC kontrollerar cirka sju procent av hash-power på Bitcoin-nätverket, finns det en bra chans att det kommer att hitta ett block inom några timmar. Tjänsten är dock begränsad till 100 transaktioner per timme.

Som mottagare

Givetvis kan en transaktion också fastna om du är på mottagaränden.

Om din plånbok tillåter att du spenderar obekräftade transaktioner kan det också lösas med CPFP. Såsom tidigare nämnts kan du åter tillfoga de obekräftade, inkommande bitcoinsna till dig själv, inklusive en avgift som är tillräckligt hög för att kompensera för den initiala lågavgiftstransaktionen. Om den nya avgiften är tillräcklig, bör transaktionen typiskt bekräfta inom ett par block.

Det enda alternativet är att fråga avsändaren om han använde Opt-In RBF. Om så är fallet kan han skicka transaktionen med en högre avgift.

Uppdatering: ViaBTCs transaktionsaccelerator (som nämnts ovan) fungerar givetvis också för inkommande transaktioner.