Var är bitcoin? en titt på några analytiska data

97% Owned - Economic Truth documentary - Queuepolitely cut (Maj 2019).

Anonim

Bitcoin har kommit långt under det gångna året. För nästan exakt ett år sedan var Bitcoin-priset nästan i botten av den största långvariga nedgången i Bitcoins historia, som har fallit från en heltid på högst 31 dollar. 91 i juni till en botten av $ 1. 994 den 17 november. Medieuppmärksamhet på Bitcoin var nästan universellt negativ, och Wired ens sprang en artikel med titeln "The Rise and Fall of Bitcoin", vilket ledde många att tro att valutan var då väsentligen död. Men som vi nu vet var Bitcoin långt ifrån. Efter att ha bottnat strax under $ 2 återföll priset snabbt och slog högst 7 dollar. 22 när valutan presenterades på en episod av The Good Wife, ett amerikanskt juridiskt drama med över 10 miljoner tittare. Priset återigen sjönk något därifrån och förblev stabilt runt $ 5 i över tre månader, tills det äntligen började klättra igen i slutet av maj. På sommaren, som drivs av en annan spik i medieuppmärksamhet i kombination med en artificiell bom som orsakats av bedrägliga Bitcoin Ponzi-system, steg priset för att korta röra vid 15 dollar. 4 innan Ponzi-systemen kollapsade, uppmärksammades medieuppmärksamheten något, och priset svängde vildt för några dagar innan det stabiliserades till en prisnivå på $ 10-13 dollar, där den har blivit kvar sedan.

Frågan som kan ställas nu är: var är Bitcoin nu? Är Bitcoin-ekonomin på väg mot en annan lågkonjunktur, inte lika svår som den för $ 2011, men som fortfarande kan ta priset till $ 5- $ 8, fortsätter Bitcoin att ta av sig bakom kulisserna, eller är verkligheten någonstans däremellan? Det finns många sätt att svara på denna fråga. Ett sätt är att titta på de projekt som för närvarande utvecklas i Bitcoin-samhället. Man kan till exempel se att ett antal konkurrerande företag släpper ut ASIC-baserad Bitcoin-gruvmaskinvara, den BitInstant kommer ut med ett Bitcoin-betalkort, som WordPress har börjat acceptera Bitcoin, och att i september fick Bitcoin sina första inklings av regeringens godkännande (en process som bara kan bli lättare med Bitcoin Foundation) och använda den informationen för att dra slutsatsen att Bitcoin är bra och kommer bara fortsätta att stiga till 2013. Alternativt kan man ta en dimmervy och hävda att inget som är verkligt banbrytande äger rum, och så kommer priset att gå ner. Men vad denna artikel kommer att fokusera på är att utvärdera Bitcoin av siffrorna och titta på vad som händer med de olika trenderna som historiskt sett har blivit starkt korrellerade med Bitcoins framgång.

Google Trends

Historiskt sett har sökvolymen för Google Trends för Bitcoin varit mycket starkt korrelerad med Bitcoin-priset. Här är ett diagram som visar förhållandet mellan de två:

Lägg märke till hur exakt trendervolymen följde med priset hela vägen genom 2011-bubblan och kraschen, mini-bubblan i januari skapad av Good Wife avsnittet och stabilitetsperioden som följde.Omkring maj började de båda avvika. Även om sökvolymen följde priset något eftersom priset snabbt steg till 13 dollar under sommaren, tog det inte upp nästan lika snabbt. Sedan dess har sökvolymen minskat och väsentligen återgått till samma långsamt ökande trendlinje som den har varit på sedan november, men priset reflekterar inte detta. Om korrelationen hade kvar, skulle Bitcoin vara på 6 dollar, inte på 11 dollar.

Det finns flera sätt att förklara skillnaden. För det första kan man argumentera för att vi fortfarande är i en mini-bubbla, och priset kommer faktiskt att återgå till $ 6- $ 8 i rätt tid. Om du tittar noga är det precis vad som hände på en mycket mindre skala i januari. trenderna volymen doppades först, då priset. För det andra kan man argumentera för att skillnaden är där eftersom marknaden redan har anpassat sig till halveringen av den belöningsbelöning som beror i början av december. Det faktum att skillnaden är nästan exakt 2x stöder starkt denna hypotes. För det tredje kan man argumentera för att detta är det "naturliga" priset, och de lägre priserna tidigare i år var resultatet av marknadsmanipulation. Detta är också möjligt; många misstänkte Pirate, operatören av Bitcoin Savings and Trust Ponzi-systemet som kollapsade i augusti, på ett eller annat sätt håller priset ner så att hans BTC-denominerade skulder inte skulle snurra ur kontrollen för snabbt. Perioden från september till maj såg också ett enkelt sätt att "korta" eller nästan inneha negativa mängder av BTC med Bitcoinica, vilket sannolikt hade en signifikant nedåtgående effekt på priserna. Nu, även om det finns några alternativ för kortslutning, är de nästan inte så populära.

Det finns dock en annan fråga att fråga: har intresset för Bitcoin verkligen fallit tillbaka till sin tidigare trendlinje under de senaste två månaderna? Även om Google Trends-volymen för "bitcoin" säger ja, ger vissa sekundära indikatorer ett annat resultat. Här är trenden volymen för "buy bitcoins" - volymen har fortsatt att öka linjärt hela vägen genom sommarens mini-bubbla och, trots att det visar tecken på en tillfällig avmattning, inte har minskat alls.

Det är inte nödvändigtvis så att det finns någon nödvändig relation mellan sökvolymen och priset alls. Tänk på den torbaserade online svarta marknaden för olagliga droger, Silk Road. Sökvolymen för "silkevägdroger" och "silkebiten" ökade knappast under perioden januari-juli, men i verkligheten vet vi att Silk Road volymen har mer än fördubblats under denna period och fortsätter att öka. I Silk Road är situationen självklart något unik. När en användare upptäcker Silk Road är alla deras interaktioner med webbplatsen via Tor och de har ingen anledning att slå upp något mer på det offentliga internetet, men samma effekt kan äga rum i mycket mindre utsträckning med Bitcoin också; När en användare vet vad Bitcoin är, har de liten anledning att söka efter det.

Transaktionsvolym

Här är två diagram som visar antalet transaktioner som äger rum i Bitcoin-nätverket.

Diagrammet ovanför ger ett mycket mer hoppfullt tecken än Google Trends bevis. Trots att antalet transaktioner har sjunkit under de senaste månaderna ligger den fortfarande långt över den nivå där den stabiliserats i vår. Faktum är att om du tittar på diagrammet hela vägen från 2011, fortsätter transaktionsnivåerna långt över de som ses på toppen av juni 2011-bubblan. Men även om diagrammet i botten fortfarande är mer positivt än volymen Google Trends, visar det sig en nedgång till den tidigare trendlinjen. Skillnaden mellan de två diagrammen är enkel: SatoshiDice. Det andra diagrammet tillsattes av blockchain. info i juni efter att den populära spelplatsen började ta över hälften av transaktionerna på Bitcoin-nätverket, och vad det gör är att ta bort alla transaktioner från de 100 Bitcoin-adresserna som bidrar mest till summan, inklusive alla adresser som används av SatoshiDice.

Frågan är emellertid att ta bort SatoshiDice från diagrammen legitima? Många skulle säga ja. Till skillnad från de flesta andra Bitcoin-spel spelas SatoshiDice direkt på blockchain - för att satsa, skickar du en transaktion till en av adresserna, och om du har tur får du omedelbart mer pengar tillbaka. Således argumenteras varje transaktion på SatoshiDice för mycket mindre ekonomisk aktivitet än en transaktion någon annanstans. Men vad denna analys saknar är att även om effekten är överdriven är SatoshiDice en mycket betydande Bitcoin-verksamhet och har tjänat 10 000 BTC under de senaste sex månaderna, eller cirka 16 000 dollar per månad - ungefär en tredjedel av $ 30, 000- $ 60 000 månadsavgifter som tjänas av MtGox. Beträffande transaktionsräkning representerar SatoshiDice-transaktioner endast 40% av alla transaktioner som kommer till de översta 100 adresserna som det andra diagramet tar bort - resten består av 1VayNert, en adress som ägs av DeepBit-minebassängen och olika okända användare. Således är det inte alls klart att förhållandet mellan transaktionsräkning till "ekonomisk aktivitet" är egentligen allt som skiljer sig mellan de populära adresserna och alla andra.

Affärsvolym

Detta är överlägset den minst stränga av de numeriska analyserna på grund av bristen på tillgänglig data, men som en indikator på tillväxten av Bitcoin som helhet är det förmodligen den viktigaste. Ett antal Bitcoin-företag är villiga att dela sin försäljningsvolym, och dessa siffror är mycket mer positiva. På Bitcoin fredag ​​rapporterade Bitcoins gemensamma Bitcoin-försäljning, som organiserades av Jon Holmquist, Bitcoins två största betalningsprocessorer, BitPay och WalletBit, totalt 196 transaktioner - inte mycket, med stora affärsstandarder, men mer än någon tidigare dag i Bitcoins historia för båda företagen. Volymen på Coinabul, guld- och silverförsäljningen, har ökat varje månad. BitPay, en betalningshanteringshanteringsförsäljning för ett antal Bitcoin-företag, har sett sin volymökning från $ 170 000 i maj till $ 550 000 i september. Nyligen BitMit berättade Bitcoin Magazine att de "mer än fördubblat [deras] volymen från 1840 BTC till 4260 BTC" i oktober.SatoshiDice är kvar konstant; försäljningsvolymen under de senaste 30 dagarna är 181 362 BTC, jämfört med i genomsnitt 176 835 BTC per månad under hela 184 dagars drift. Och sist men inte minst finns Silk Road. Den underjordiska marknadsplatsens tillväxt rapporterades i augusti när en rapport visade att den hade mer än fördubblats under de sex månaderna före det, och trots att hårda siffror är svåra att komma över, sade mastermind Dread Pirate Roberts på Silk Road-forumet för två veckor sedan att "vi befinner oss i oskärmad territorium när det gäller antalet användare som har tillgång till Silk Road. "

Det är viktigt att komma ihåg att en slags företagsundersökning har en inneboende optimistisk bias; företag som ser sin volym långsamt sänks är vanligtvis mycket mindre framträdande i media, och en undersökning skulle därför mycket mer troligt missa dem. Det faktum att aggregat som BitPay också visar tecken på tillväxt är dock ett tecken på att tillväxten som visas här är mer än bara churn. För närvarande finns det andra faktorer som är starka i Bitcoins tjänst. För bara några dagar sedan blev Bitcoin-gruppen förenad med WordPress, dess största köpman än.

Sammantaget är det svårt att berätta vad som händer med Bitcoin. Vissa indikatorer visar att Bitcoin-användningen är ungefär stagnerande, med en allmän trend med långsam nedgång balanserad av plötsliga spetsar, medan andra innebär att Bitcoin är starkare än någonsin. Men vad är nästan säkert är att Bitcoin inte kommer att kollapsa någon gång snart. Prisdiagrammen visar att Bitcoin för närvarande helt enkelt befinner sig i ännu en stabilitetsperiod som liknar den tidigare i år, där sökvolymen och Bitcoin-priset var mycket stabila i över tre månader. Den här gången är Bitcoin-priset inte lika stabilt som det var från februari till maj, men faktum är att valutan har behållit en prisnivå på $ 10- $ 13 i över tre månader:

Även om man kan rita en nära- en långsiktig trend som tyder på att priset går ner, visar ett mer långsiktigt utseende att vi faktiskt är på en mycket långsam och stadig kurs uppåt och att Bitcoins WordPress-acceptans tyder på att Bitcoin är mycket mer benägna att hålla sin uppåtgående kurs än det är att gå tillbaka ner. Sammantaget kan Bitcoin än en gång ha en mycket ljus framtid.