Varför crypto-investeringar är bättre än normala investeringar

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Maj 2019).

Anonim

Så långt, krypto-rymden har haft några stora hemmaplaner, några fizzles och rättvist antal direkta bedrägerier. För folk som har varit i ett framgångsrikt projekt under någon betydande tid, har den övergripande avkastningen varit massiv. Detta beror på att, när några frågor strykas, erbjuder krypto-världen möjligheter som är mycket bättre än någon annan insamlingsmekanism. Det kan tyckas vara en djärv fordran, men det finns två enkla skäl till att jag tror att kryptoinvesteringen kommer att växa tills den dominerar investeringslandskapet under de kommande årtiondena:

(1) Mer pengar

(2) Snabbare pengar

Att få mer pengar snabbare är bra för nästan alla. Det innebär mindre tid på insamling och mer tid på att bygga produkter med ett nettoresultat av mer än all innovation.

Hur kan kryptospace leverera på detta? Vad håller pengar från att flyta och bli stillastående? Det finns några skäl, men en enkel anledning är att professionella investerare arbetar i ett mycket begränsat sammanhang. Vad du kan och inte kan göra i riskkapitalens värld är faktiskt ganska restriktiv. Låt oss undersöka dessa begränsningar för att se varför de är lama och räkna ut hur det kan radikalt störas.

Investeringsbegränsningar

Det finns tre grundläggande komponenter: En fond, ett företag och en runda. Fonderna är ganska svåra att upprätta. Företagen är oftast inte för svåra att installera. En runda är en rolig sak där en begränsad summa pengar lyfts upp för att driva ett företag i det tidiga skedet.

Vad är problemen? Förutom den höga kostnaden för inresa, e. g. svårigheten att bli en ackrediterad investerare är det ett stort problem att det generellt sett inte finns mycket tidstryck för att människor ska investera. Och eftersom de ofta har bättre saker att göra, ignorerar de dig, lilla peonet, som är ute och försöker samla in pengar.

Vad gör personer som söker pengar för närvarande? Tja, i allmänhet spenderar de mycket tid på att prata med många människor och i slutändan försöker skapa en tvingad knapphet och entusiasm som sedan får folk att hoppa på och in. Det är bara svårt att få folk att agera utanför sina fasta scheman och anta den personliga risk som en investering medför.

Många av dessa problem löses redan i kryptocurrency space. En fascinerande förändring är att "rundan", något jag har beskrivit som en slags rolig begränsning, kan helt återuppfinnas. I några nyligen fundraisers finns det ett antal antal tokens tillgängliga, det finns ingen lägre gräns för antalet tokens som kan köpas och tokens är omedelbart tillgängliga på marknaden.

Vad betyder detta? Det innebär att hindren för inträde i samband med normala finansieringsrundor (som en minsta storlek på $ 10K) minskar dramatiskt. Det innebär att möjligheten till lönsamma investeringar, eftersom tokens kan fritt handla, är dramatiskt högre.Detta kommer naturligtvis att påskynda innovation.

En annan innovation är att få en linjärt minskande växelkurs. Det innebär att i något med befintliga gränser, säg 30 dagar för 100, 000, 000 mynt, att växelkursen kan variera beroende på hur många mynt som begås.

Nya Crypto-Investeringsfunktioner

Till exempel i början av en fundraiser kunde jag få 5 000 mynt per BTC för att investera tidiga och 3 000 mynt per BTC för att investera senare. Till skillnad från en traditionell investeringsrunda, där ledande investerare tar mycket extra insatser för ingen särskilt uppenbar avkastning, ger dessa rundor ett starkt incitament för att människor kommer tidigt.

En annan väldigt cool sak är programmerbar utdelning. Det är nu trivialt i Bitcoin 2.0. Tekniken, åtminstone med motparten (XCP), att utfärda utdelningar. Däremot behöver utdelningar inte vara i Bitcoin eller någon valuta, de kan vara en token som representerar en gratis kaffe i din favorit kafé.

Dessa och några andra halva dussin förbättringar är anledningarna till att jag är oerhört optimistisk att kryptofundraising kommer att rocka världen av den vanliga finansen, som potentiellt tjänar som den största faktorn för att öka den uppåtgående tillväxten i Bitcoin-nätverket.

Det öppnar bland annat en värld av möjligheter som inte existerade tidigare. Vad händer om din coffeeshop håller en årlig insamling och tilldelas en token som berättigade dig till ett gratis kaffe en gång i månaden? Det är helt tekniskt genomförbart idag, och med den teknik som vi utvecklar idag kommer det att bli en enkel process.

Som jag ser det var riskkapitalet kallt. Det var fantastiskt när den första Harvard Business School-killen träffade den första flannellskjortan och de födde halvledarindustrin. Änglarna glädde sig i himmelen, cheruberna plockade sina haror och slog varandra på bommen. Men över tiden, liksom alla branscher, sanknade stagnation. Nu satsar venturekapitalister ponnyer och väntar på att människor kommer till dem eftersom de håller biljetten till framgång och klagar över hur de är förtryckta.

Det jag ser är en stor möjlighet till avbrott. En viktig aspekt är att riskkapitalet gör ett ganska dåligt jobb för att säkerställa att slutanvändarnas behov är uppfyllda. Detta gäller speciellt för igångkörningar som beror på engagerade användare som AirBnB. De beror enormt på att odla ett starkt samhälle, men i takt med att investerarna tar en större andel av företaget, så mycket som grundarna kanske vill respektera plattformens användare, kommer de alltid att förlora sig när det råder en konflikt intressera. Engagerade användare förlorar, investerare vinner.

Det betyder att det finns en kraftfull logik för att låta dina användare vara dina investerare, och det är nu inte bara logik, det är affärslogik. Du kommer att kunna bygga nya affärsmodeller som växer snabbare och utvecklat nya mönster av företagsengagemang som främjar långsiktig tillväxt.

Mer pengar snabbare. Mer användarengagemang. Mer innovation. Det här är vad vi bygger med Swarm.