Kommer blockchain-baserad vapenkontroll hålla din familj säkrare?

The New Internet Shouldn't Be Blockchain-Based (Juli 2019).

Anonim

Gun våld fortsätter att vara ett hett ämne. Gangvåld i stadsdelar, terroristattacker i städer, oavsiktlig vapenutsläpp bland barn, massanfall på skolor och företag - dessa och andra former av pistolaktiviteter leder till uppmaningar till reformer över hela världen.

Genom användandet av smart teknik försöker Startup Blocksafe att leverera en blockchain-centrisk lösning för gun ownership och deras säkra användning. Dess kärnpremiär bygger på en nyckelfråga knuten till skjutvapen, nämligen den fara som de utgör när de flyttar i händerna på icke-ägare.

Med hjälp av Blocksafe Foundation, en organisation som evangeliserar smart-gun teknologi och gun-ownership friheter, utvecklas en innovativ enhet och decentraliserat nätverk i sin utveckling. Dess uppgift är att skapa en säkrare värld genom vapenspårning och ansvarighet, för att förhindra att vapen faller i fel händer och utnyttjas av obehöriga pistolanvändare.

Medborgare, brottsbekämpande organ och väpnade säkerhetsföretag kommer att ha 24/7 realtid tillgång till det säkra och anonyma Blocksafe-nätverket, vilket gör det möjligt för dem att övervaka sina stödda skjutvapenanordningar. Ägare kan få meddelanden om skott skjuts av en obehörig användare av sina vapen. Dessutom har de möjlighet att lokalisera och inaktivera ett stulit vapen, allt via Blocksafe-appen eller webbportalen.

Det bör dock noteras att Blocksafe inte kan identifiera den verkliga skytten som använder skjutvapen. Det är snarare mer en spårningsmekanism för både enskilda ägare och vapenaffärsägare, vilket ger dem sinnesro om var deras skjutvapen är hela tiden.

Som exempel kan en vuxen på jobbet komma ihåg att hans vapen möjligen är tillgänglig för sina barn hemma. Blocksafe kan hjälpa honom att spåra vapnet faktiskt och även avaktivera det på distans. Återigen är målet att erbjuda en viss kontroll över ägaren om eldvapnet hamnar i händerna på en obehörig användare, vilket ofta resulterar i en vapendrage.

Ett annat illustrativt användningsfall: En pistolägare vars hus är rånat medan hon är borta kan avaktivera den stulna skjutvapen, vilket gör det omöjligt att sälja eller användas senare i ett brott.

Dra ut triggern på innovation

Kevin Barnes, grundare och ordförande i Blocksafe, är en äventyrlig urladdad US Army veteran, blockchain utvecklare och passionerade förespråkare för gun ownership. Han är också en teknikkodare på 20 år.

Upphöjdes bland frihetssinniga pistolälskare, lärde han sig att omfamna USA: s konstitutionella rätt att bära vapen först och främst. När han lyssnade på och läste om politiker som driver smart-gun-ansträngningar i media fruktade han en förlust av liv eller frihet på grund av risker som ärvde av en centraliserad smart-gun-infrastruktur. Dessa bekymmer ledde honom att starta Blocksafe.

I denna intervju med Bitcoin Magazine, diskuterar Barnes utvecklingen av Blocksafe och hans största förhoppningar kring vapenskyddens framtid över hela världen.

Kan du beskriva det ögonblick då Blocksafe-ideen slog dig först?

Jag var en ivrig pistolälskare och jag var på ett område som lärde min fru att skjuta olika skjutvapen och hon började tänka på vad man skulle göra om hon blev övermanad av en tjuv medan hon var beväpnad. I det ögonblicket föddes begreppet "Blocksafe".

Vad är Blocksafe i lekman?

Jag tenderar att tänka på Blocksafe som en lätt version av partikel. io för förbättrad skjutvapen teknik. Det är ett full-stack IoT-enheter nätverk som ger innovatörer vad de behöver för att göra det möjligt för användare att säkert hantera sina enheter och data. Blocksafe kan också underlätta en innovatörs användningssituation i IoT-utveckling och påskynda sin färdplan till marknaden med säkerhet och anonymitet för användar- och sensordata som är huvudområdet för fokus.

Blocksafe gör det möjligt för innovatörer att utveckla en mängd lösningar för att lösa problemen i samband med skjutvapen - till exempel skadliga program och ransomware risker - som inte var möjliga förut utan kompromiss.

Hur gynnar detta gunindustrin?

Decentraliserade applikationer (DApps) kan utvecklas på ett sätt som gynnar företagen i gunindustrin. Till exempel skapas en tredjepartsenhet av en tillverkare. De kunde installera en specialbyggd DApp på den, så tillverkaren kan enkelt spåra dess lager och distribution.

Vad sägs om ekonomin i din lösning?

Ekonomiskt kan intäkter genereras från uppkomsten av förbättrade add-on-enheter till skjutvapen. Med kostnaden för IoT-infrastrukturen kraftigt reducerad kan innovatörer fokusera på att förbättra sin produkt för att möta marknadens krav, särskilt de från en nyare generation som alltid är anslutna. Innovatörer kan också bättre möta regeringens och kommersiella behov för dessa förbättrade enheter.

Vilka typer av andra användningsfall är bantered om?

Här är några som kan anpassa sig till Blocksafe-modellen.

Tvister: Förbättra äktheten hos en kamerafilm som är tillåten vid domstolsförfaranden.

Produktstöld: En favorore kan återvinna sina skjutvapen om de är stulna.

Försäkring: pansarbilar och säkerhetsföretag i allmänhet kan bättre övervaka och hantera skjutvapenanvändningen av sina anställda.

Utbildning: Instruktörer kan använda analys för att studera skytteförmåga för att bättre träna studenter och därigenom minska sannolikheten för olyckor.

Vad är Blocksafe trigger tokens och hur fungerar de?

Utlösare är lämpligt namngivna "tokens" som driver varje händelse från smarta enheter till Blocksafe-nätverket. Tecknet är en motparts tillgång (som kan bli ERC223 senare) som kommer att introduceras under demonstrationer på CoinAgenda i Las Vegas senare i år.

Vad introducerar du för närvarande?

Snart kommer vi att demonstrera med TrackingPoint M400 till vårt smart-gun-nätverk.Det finns många sensorer, en smart utlösare och ett smart omfång på skjutvapen som gör det till en utmärkt kandidat att använda i demonstration.

Vi kommer också att introducera ett annat DApp-användarväska till mobiltelefoner och tabletter som heter "Gun Shot. "Det är en gratis skjutvapen-mapping app och token plånbok som skickar meddelanden om gunfire och dess närhet. Användare kommer att ha möjlighet att anonymt dela uppgifterna till appgemenskapen, som kommer att användas för att fylla in gunfire-kartläggning i appen med hjälp av Blocksafe. Tänk på det som SpotCrime för gunfire.

Vilka steg har du vidtagit för att få stöd från pistolindustrin?

Vi har gett en pilotanmälningssida för vårt nätverks webbportal. Vi är också i samtal med många skjutvapen och tillbehörstillverkare, varav några vi träffades vid den senaste NRA-showen i Atlanta. En fjärdedel av dem uttryckte ett positivt intresse för Blocksafe, eftersom de inser att inget hindrar utvecklingen av försvarsteknik och lanseringen av Blocksafe. En utställare sammanfattade den i en mening: "Blocksafe s användningsfall är att det möjliggör användningsutveckling för förbättrade skjutvapenlösningar som aldrig varit möjliga tidigare. "

Vi har också fått mycket stöd från organisationer som stöder skjutvapenindustrin som Smart Tech Foundation, som vi planerar att gå med i deras ansträngningar att stödja nystartare som går in i det förbättrade skjutvapenutrymmet.

Vad är ditt svar på libertarianer och andra oroade över vapenens integritet och anonymitet?

Vad jag säger till dem är att förbättrad skjutvapenteknik kommer att fortsätta att utvecklas oavsett vad. När jag följde smartpistolmandaten från president Obama och hans administration var allt jag kunde bilda min fru, barn och framtida barnbarn med ett vapen som en tredjepart skulle kunna dela kontroll över.

Som en programmerare på 20 år och en Bitcoin-entusiast insåg jag att den enda lösningen var att få marknadsföra ett nätverk som skulle förhindra den mardrömmen. Samtidigt kan vi använda blockchain för att rädda liv genom att förbättra det verktyg som har skyddat vår frihet på ett sådant sätt att enhetens ägare håller full kontroll över enhetens funktioner och data.

Liksom många libertyers tro har jag friheten att välja hur man försvarar mig själv och min familj. Det är vår mänskliga rättighet. Oavsett om det är en 25-årig revolver eller en TrackingPoint AR, har vi alla frihet att välja vårt skjutvapen.

Men hur tror du att dessa argument kommer att sitta med regeringen?

Vi spenderar miljoner för att politiskt skydda våra lagliga rättigheter för att försvara oss. Vi måste också fokusera på att säkerställa att tekniken inte används mot oss - som ett alternativ är chansen att teknisk tyranni ett hot för stor till chans - oavsett lagar.

Dessutom tycker jag att det är coolt att inte kunna skjutas med mitt eget vapen.

Vad är din långsiktiga, grand vision för Blocksafe?

Helt enkelt för att fortsätta att hjälpa till att öka det utvidgade skjutvapenutrymmet, inklusive att expandera konsortiet globalt.Vi kommer att försöka incubera startups och lansera Smart Gun News för att visa fram innovatörer och sammanlagda nyheter i rymden. Vi strävar också efter att arbeta med nationer för att anta blockchain tech och deras smarta stadssatser i allmänhet. I slutändan handlar det om att främja en säkrare och fredligare värld full av frihet.