Wyre avviker från konsumentbitar: det fungerade inte

WYRE - MIMI NA YE - SEND (SKIZA 8083450) to 811 (Juni 2019).

Anonim

Medan han gillar inte att kalla det en "pivot", Wyre VD Michael Dunworth avslöjade den evolutionära processen att sätta bitcoin betalningsprocessorn Snapcard in i ett blockchainbaserat penningöverföringssystem på den senaste episoden av Boost VC Podcast med Adam Draper.

På poddsändan förklarade Dunworth att, till skillnad från något som online fotodelning, finns det ingen blueprint för att bygga ett framgångsrikt blockchain-teknikföretag. "Vi anpassade oss till vår omgivning", berättade Dunworth för Draper när han förklarade utvecklingen från Snapcard till Wyre.

Under samtalet förklarade Dunworth varför laget bakom Wyre inte var säker på marknaden för bitcoinbaserade konsumentbetalningar, bland annat.

Inte bekväm på Bitcoin Payment Processing Market

Under 2015 träffades Dunworth med centralbanken i Brasilien och gjorde argumentet att landet skulle bli ett allvarligt tillväxtområde för tekniken 2016. Vid den tiden, Dunworth hävdade Snapcard var den mest populära plånboken i Brasilien, och företaget hade nyligen samarbetat med mobila betalningsstarter PagPop för att möjliggöra bitcoin betalningar för 12 000 köpmän i landet.

Nu har Snapcard flyttat bort från konsumentbetalningar och omskrivits som Wyre med fokus på internationella penningöverföringar.

"Vi var tvungna att titta på skrivandet på väggen", sa Dunworth under den senaste podcasten. "Vi hade många konkurrenter i början - vi konkurrerade direkt med BitPay - och de var mycket bra på vad de gjorde. Men vi kände oss inte lika säkra på den marknaden. "

Dunworth tillade att Snapcard var" mycket bra "enligt olika adoptionsmetoder; Men när det gäller antagandet av bitcoin för konsumentbetalningar, säger Dunworth, "Vi har lite insats på det, och det fungerade inte. "

Dunworth fortsatte med att förklara att acceptansen av bitcoin betalningar av köpmän har mer av en" nyhetseffekt "än vad som helst, åtminstone när det gäller att köpa pizza i Kalifornien. Dunworth har tidigare noterat att bitcoin ger större mening för konsumenternas betalningar i utvecklingsländerna.

En pivot till internationella penningöverföringar

Dunworth hävdar, efter vridningen till Wyre, att företaget nu är "den största penningöverföringsplattformen som byggdes på blockchain-teknikens händer nedåt. "

Enligt ett pressmeddelande från december 2016 var det 35 miljoner dollar av internationella överföringar som behandlades per månad vid den tiden och Wyre stod för 90 procent av den volymen.

"Vi vet bättre än vad det här värdet propositionen är för när det gäller remitteringar, vilket uppenbarligen är en förutsättning för en ganska vanlig användning," sa Dunworth. "För oss ser vi definitivt en stor mängd värdetillägg. "

Bitcoin Vs. Private Blockchains

Även om det fanns mycket hype om privata tillståndsgivna ledningssystem 2015 och 2016 har Dunworth varit i överensstämmelse med hans preferens för offentliga, tillståndslösa system som Bitcoin."Jag tror inte att privata blockkedjor kommer att bli framgångsrika," berättade han för Draper under den senaste intervjun.

Dunworth jämförde också privatbokstavstekniken till Wall Street Journal, New York Times och andra populära publikationer som samlade sina resurser och lade ut ett abonnemangsavgift för tillgång till deras nätverk av direktinformation snarare än att alla bara kopplade till det öppna internetet. I Dunworths perspektiv är utsikterna för New York Times att tävla med ett barn som bloggar i en liten stad i Norge ett mycket mer spännande scenario.

"Vi bygger vår [plattform] på öppna ledgers - som riktiga, offentliga blockkedjor", sa Dunworth. "Vi gör inte privata blockkedjor eftersom jag vill göra blockchain lätt att dra nytta av, och just nu, vi som Wyre, vi gör det för företag, men så småningom kommer vi kunna öppna för alla . ”