Zipconf: Den andra sidan av Instant

WarPolis 1.5.2 (April 2019).

Anonim

Många av oss är bekant med BitInstant, mikrokrediteringsleverantören som gör det möjligt för någon att sätta in pengar via banköverföringar eller till och med kontanta inlåning på den lokala banken och få insättningen vid vilken större Bitcoin-utbyte som helst på mindre än en timme. Men vad många inte inser är att BitInstant, trots namnet, inte hanterar Bitcoin alls. snarare fokuserar den rent på fiat-valutasidan av Bitcoins utbytessystem. Medan BitInstant utan tvekan är mycket användbar, hjälper människor att få sina bitcoins snabbare, vilket underlättar effektiva internationella fiatpengar som använder Bitcoin som mellanhand och till och med krediteras av vissa för Bitcoins senaste prisstabilitet som människor enkelt och omedelbart kan köpa in när priset sjunker, det löser inte helt hela problemet med transaktionsförseningar. Nu försöker Jonathan Ryan Owens och hans företag Ringcoin att göra just det genom att introducera Zipconf, en tjänst som han kallar "den andra sidan av omedelbar" - omedelbar inlåning till utbyte på Bitcoinsidan.

Medan utsikterna till omedelbara Bitcoin-transaktioner av något slag med rätta orsakar misstankar bland många, är Jonathan övertygad om hans system förmåga att förhindra eller upptäcka försök att föra sin tjänst genom dubbla utgifter. De grundläggande principerna bakom hur hans system fungerar är vettigt. Dubbla spendera försök på omedelbara transaktioner arbetar genom att först skicka en transaktion så direkt till mottagaren som möjligt och sedan kort efter att skicka samma transaktion men med dig själv snarare än mottagaren som en utgång till så många andra noder som möjligt. Angriparen hoppas att mottagaren kommer att se den första transaktionen och acceptera den som betalning men då kommer den andra transaktionen att drunkna ut den första i hela nätverket som helhet och slutligen få med i blockchain, vilket gör den första transaktionen ogiltig. Zipconfs programvarustack försöker förhindra detta på två sätt. Först och främst sänder den första transaktionen så högt som möjligt så snart den får det, vilket minskar risken för att en dubbelutgift kommer att lyckas. Transaktioner inkluderar alltid alltid en liten avgift för att uppmuntra minare att snabbt bekräfta transaktionen i blockchain och lägga till ytterligare en försvarskod. För det andra är Zipconf villig att kompromissa något med att vara omedelbar och vänta 5-10 sekunder efter att ha mottagit en transaktion för att lyssna på dubbla spenderingsförsök innan den slutligen accepteras. Då kommer transaktionen att ha spridit sig till mycket av nätverket, och det är nästan omöjligt för en andra, motstridiga transaktion att få fotfäste.

Det finns självklart många speciella fall att ta itu med, men Jonathan tror att hans programvarustack kommer att kunna hantera dem. Kod är på plats för att hantera blockreorganisationer och tillfälliga glitches i nätverket, och han har jobbat med ägaren av Slush, den tredje största gruvpoolen, för att säkerställa att hans transaktioner alltid kommer att ingå i block."Vi har utvecklat detta baserat på kantfall i 6 månader," berättar Jonathan, "inklusive omfattande testning oss själva och försöker bryta den. Vi har hittat några väldigt enkla, och även några väldigt kloka sätt att undvika risker. "För närvarande är ZipConf privat beta-test och kommer officiellt att lanseras runt nästa vecka. För privat beta-teståtkomst kan du kontakta [email protected].

När det gäller användarfall för en sådan tjänst finns det flera möjligheter. Arbitrageurs och spekulanter, Bitcoin-investerare som fångar marknadsväxlingar och tjänar vinst genom att korrigera prisskillnaderna mellan olika börser kommer givetvis att vara Zipconfs mest lönsamma kunder. Bortsett från det finns det ett partners API där webbplatser som håller bitmynt till sina användare (t.ex. plånböcker, handel / auktionssidekonton) kommer att kunna låta sina användare omedelbart dra tillbaka till Bitcoin-utbytena. Och till sist erkänner Jonathan, "det viktigaste användningsfallet är otålighet. "

Även om tjänsten inte har nästan lika solid en fot av tvingande användarfall som BitInstant som det står, kan det vara det som är det som det helt enkelt inte behöver. Medan BitInstant måste hantera licensiering av pengar och relationer med bankpartner i många länder, fortsätter Zipconf helt inom Bitcoin-ekonomin och kan därmed hålla sina kostnader mycket lägre. Det första arbetet är redan gjort. kärnprogramstapeln är väl testad och Zipconf har redan anmält flera arbitrageurs och potentiella partners, så även om användarna visar sig vara mindre otåliga och arbitrage mindre lukrativa än Jonathan hade hoppats och inga andra användningsfall avslöjar sig att hämta fliken Tjänsten fortsätter att fungera till vinst även med mycket minimal volym. Men det finns orsak till hopp också, eftersom planer att expandera Zipconfs utbud av tjänster är redan på gång. Slutligen, kanske där Zipconf skiner mest, är inte ens i de praktiska tillämpningarna att dess nuvarande genomförande låter sig underlätta, men snarare som ett bevis på konceptet, en demonstration av principen att Bitcoin kanske inte är dödlig - Bitcoin är bara ett bottenlagerprotokoll och om problemet är hastighet, konsumentskydd, anonymitet eller vad som helst som gemenskapen kräver, kan det alltid övervinnas genom att lägga till ett annat lager ovanpå.